aanmeld knop
dot

Het Paleo Dieet informatie

images (16).jpg
Het is weer warm buiten en we zien weer veel bloot. Iedereen wil een bikini body en gaat massaal op dieet. Er zijn zoveel diëten tegenwoordig. Het Paleo dieet is er een van die goed werkt. Dit is eigenlijk geen dieet, maar meer een goede levensstijl.

Wat houdt het Paleo Dieet in?

Het Paleo Dieet is dus niet echt een dieet. Je verandert meer je eetpatroon. Je gaat terug naar wat onze voorouders aten in de oertijd. Je eet vooral onbewerkte producten, zoals groente, fruit, vlees, vis, noten en zaden. Granen mag je overslaan. Deze waren er toen nog niet. Vooral in de Verenigde Staten is deze manier van eten heel erg populair.

 

Geen welvaartsziektes meer

Volgens de Paleo aanhangers zorgt het Paleo dieet ervoor zorgt dat je geen last krijgt van de welvaartsziektes. (Als je naast Paleo ook gezond leeft, zoals niet roken, bepekt alcohol, geen drugs, en dagelijks wel voldoende beweging.) Denk hierbij aan hart- en vaatziekten en diabetes. Als je altijd Paleo zou eten, en je leeft ook daarnaast gezond, dan is de kans op een gezonder en langer leven groter. Het hele dieet is samengesteld vanuit het idee dat de tegenwoordige industrieel bewerkte producten vroeger niet bestonden, en hierdoor dus niet zijn toegestaan. En dat is logisch. Er wordt tegenwoordig veel troep in eten gedaan en mensen worden hier gelukkig steeds meer van bewust. Het gaat niet alleen om landbouwgiffen, maar ook smaakstoffen, geurstoffen en stoffen om producten lager houdbaar te maken. Ook stoppen fabrikanten veel suiker en zout en bewerkt voedsel. Al deze factoren maken mensen dik en ze worden erdoor gstimuleerd om meer te eten. Het Paleo Dieet gooit dat roer drastisch om. Hoe?

 

Geen calorieën tellen!

Hoe vervelend is het als je calorieën moet tellen wanneer je wilt afvallen? In het Paleo Dieet focus je op de kwaliteit van de voeding die je eet, en niet op de hoeveelheid. Dit betekent dus geen calorieën tellen, geen weegschalen en meer focus op kwaliteitsvoedsel.

 

Wat mag je niet eten?

 • Granen – bijvoorbeeld haver, tarwe en rijst
 • Bepaalde zuivelproducten
 • Peulvruchten – bijvoorbeeld bonen, erwten en pinda’s
 • Toegevoegde suikers
 • Plantaardige oliën – bijvoorbeeld maïsolie, olijfolie, palmolie

Saai?

Veel mensen denken dat het heel saai is om Paleo te eten. Dit is het zeker niet. Je kunt online veel recepten vinden, maar er is ook een (online) receptenboek waar alles voor je op een rijtje staat. Het 101 Paleo Recepten Kookpakket van Mitchel van Duuren, met 101 recepten die heel smakelijk zijn en vooral ook makkelijk. Alles staat makkelijk en overzichtelijk bij elkaar en je hebt geen wirwar van allerlei losse recepten.  

 

Wat zijn de resultaten van het Paleo Dieet?

 • Afvallen
 • Energieker
 • Sportprestaties worden beter, ook herstel je sneller na sporten
 • Je huid wordt frisser en zachter
 • Je immunsysteem kan er volgens de schrijver, door versterker
 • Gerwichtsklachten kunnen afnemen

Tags: Paleo, Paleo Dieet, gezonde levensstijl, afvallen, dieet, slank
Bronnen: paleo.nl
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Laradejong.
Publicatie datum: 2015-06-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving