aanmeld knop
dot

Waar moet je rekening mee houden bij detachering?

computermuis.jpg
Onderzoek wijst uit dat de vraag naar ICT’ers weer aan het groeien is. Veel bedrijven en organisaties hebben behoefte aan een beetje extra ondersteuning. Echter zijn de kosten van de werving van deze ICT’ers vaak iets te hoog. Om deze reden kiezen veel bedrijven voor het gemak van ICT detachering.
ComputerComputer

Onderzoek wijst uit dat de vraag naar ICT’ers weer aan het groeien is. Veel bedrijven en organisaties hebben behoefte aan een beetje extra ondersteuning. Echter zijn de kosten van de werving van deze ICT’ers vaak iets te hoog. Om deze reden kiezen veel bedrijven voor het gemak van ICT detachering. Maar hoe zorg je ervoor dat deze detachering daadwerkelijk een succes wordt? We leggen het voor u uit.

 

Hoe lang heeft u iemand nodig?

Dit gemak werkt in uw voordeel als u per direct iemand nodig heeft en u zich niet voor een lange periode wilt binden. Dat betekent ook dat een goede medewerker weer gewoon weg kan naar een nieuwe klus. Het is dus geen enkel probleem als u slechts voor een korte tijd meer capaciteit nodig heeft. Wilt u graag een medewerker voor een langer termijn? Dan moet u zichzelf er van verzekeren dat de kennis van de tijdelijke kracht wordt overgedragen aan het huidige personeel. Zo voorkomt u dat u nogmaals iemand moet inhuren wanneer er iets aan de hand is.

 

Hoe duur is ICT detachering?

Op het eerste gezicht lijkt het inhuren van een nieuwe kracht duurder per uur in vergelijking met het inhuren van een nieuwe medewerker. Echter nemen detacheerders ook veel kosten voor eigen rekening. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor opleidingen, vakantiegeld, pensioen en ziektedagen. Voor bijvoorbeeld een gespecialiseerde taak is detachering vaak de goedkoopste oplossing, in vergelijking met het opleiden van de eigen werknemers. Bedenk van tevoren goed wat u van uw extra kracht verwacht en wat u wilt betalen.

 

Detachering, uitzending of ZZP?

Als u het besloten dat u wilt huren, dan staat u nog voor een keuze: detacheringsbureau, uitzendbureau of zelfstandige zonder personeel? Hoewel de laatste twee opties op het eerste gezicht het goedkoopst lijken, is dit lang niet altijd waar. Zo gaan detacheerders een langetermijnrelatie aan met hun medewerkers en vinden het leuk om te investeren in hun kennis. Daarnaast is het bij een detacheringsbureau gemakkelijk om voor een vervanger te kiezen als uw huidige werknemer niet naar wens is.


Tags: detachering, zzp, ICT, ICT’ers, ICT detachering
ComputerComputerArtikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-07-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving