aanmeld knop
dot

Een visum regelen voor stage in ˮThe USAˮ

vliegen.jpg
Een stage in het buitenland staat bij veel Nederlandse studenten hoog op het verlanglijstje en dat is zeker niet zo raar. Wanneer je in het buitenland de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen leer je niet alleen wat je vakgebied inhoudt maar verbeter je ook je sociale vaardigheden in verscheidene culturen. Wanneer je in het buitenland gaat stage lopen is het wel van belang om rekening te houden met bepaalde verplichtingen. In de Verenigde Staten is het bijvoorbeeld verplicht een J-1 visum (stagevisum) in bezit te hebben.

Waar dient een J-1-visum voor?

Het aanvragen van een stagevisum in Amerika is een ingewikkeld proces wat zeer tijdrovend is. Wanneer je dit zelf snel en ondoordacht doet zal de kans dan ook groot zijn dat je geen visum krijgt om stage te gaan lopen. Het stagevisum wordt in De VS het J-1-visum genoemd. Deze geeft je het recht om maximaal twaalf maanden (als student) of maximaal 18 maanden (als trainee) te verblijven in Amerika met een maximale uitloop van dertig dagen. Deze maand kun je gebruiken voor een eventuele rondreis.

 

Hoe vraag je een visum aan?

Wanneer je een visum wilt dan heb je eerst een DS-2019-formulier nodig. Deze kun je bij bepaalde instellingen verkrijgen na een intakegesprek. Deze zogenaamde sponsorinstellingen mogen namens de VS dit formulier uitgeven. Hier kan echter wel twee maanden overheen gaan voor dat dit geregeld is. In de intake zullen verscheidene onderwerpen de revue passeren. Het is namelijk belangrijk dat je voldoet aan een aantal voorwaarden welke gesteld zijn:

  • Je stage moet onder het vakgebied vallen waarvoor je hebt geleerd. Als je als trainee enkel werkervaring hebt zonder opleiding dan moet je hier minimaal 5 jaar werkervaring in hebben.

  • Een J-1 visum is tijdelijk van aard. Je moet dus geen permanente overgang in gedachte hebben. Het is dus geen echt werkvisum maar vooral bedoeld voor het vergaren van kennis en opdoen van ervaring. Wel mag je een vergoeding krijgen voor je trainee of je stage USA.

  • Kom je als student of trainee? Dit is belangrijk voor de maximale duur van je verblijf in De VS.

  • Ben je al achttien jaar? Onder de achttien jaar kom je nog niet in aanmerking voor een J1 Visum.

Visumaanvraag

Wanneer je het formulier binnen hebt kun je bij het Amerikaans consulaat in Amsterdam je visum aanvragen. Dit gebeurt via een persoonlijk gesprek. Deze wordt goedgekeurd en binnen enkele dagen na je gesprek krijg je deze al opgestuurd. Het is wel noodzakelijk om te weten dat de minimale kosten voor het verkijgen van een visum hoog zijn. Vanaf €1.050,- kun je een visum aanvragen wanneer je voor maximaal 6 maanden naar "The USA" gaat. (Prijsindicatie 2015)

 

Visum Australie aanvragen

Niet alleen de VS is lastig wanneer het visums betreft. Landen zoals Australië zijn ook zeer lastig binnen te komen en kennen een zeer selectief beleid. Daarnaast geld er voor Australië dat vooral de visums voor langere tijd vrijwel onmogelijk zijn. Eerst moet je jezelf bewezen hebben en een werkgever hebben alvorens iets te kunnen regelen. Heb je jezelf bewezen? Dan ben je vervolgens van harte welkom om in het land te verblijven. 


Tags: visumaanvraag, visum Amerika, stage Amerika, stage australie, J-1-visum
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-07-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving