aanmeld knop
dot

Waarom geen vlees eten?

logo-tekst.jpeg
Waarom geen of minder vlees eten? In dit artikel wil ik mijn redenen geven waarom ik ben gestopt met het eten van vlees. Het wordt gelukkig steeds gebruikelijker om minder vlees te eten.

Een aantal jaren geleden ben ik gestopt met het eten van vlees. Hoewel ik altijd wel een liefhebber van vlees ben geweest, kostte het me niet veel moeite hier mee te stoppen. De reden hiervoor is waarschijnlijk het feit dat ik zulke afschuwelijke beelden op t.v. zag over hoe er met dieren in de bio industrie wordt omgegaan. Ik noem alleen maar het leven op een veel te kleine oppervlakte, het afknippen van de staart of de snavel etc. Bovendien ging ik steeds meer vragen stellen over het eten van vlees na de varkenspest, de vogelgriep, de geitenziekte etc. Daarnaast is nog een argument de hoeveelheid hormonen en antibiotica die de dieren tegenwoordig in hun voer toegediend krijgen, wat we dan allemaal weer binnen krijgen en zeer ongezond is. Bovendien geloof ik dat alle stress die de dieren tijdens hun leven ondergaan ook overgebracht wordt in het vlees dat de mensen eten.

 

Biologisch vlees, ja of nee?

Je kunt zeggen: dan ga je toch biologisch vlees eten. Dat kan. Daarmee eet je wel ‘gezonder ‘ vlees. Echter een andere reden om geen vlees te eten is het milieuaspect. Als je de wetenschappelijke rapporten leest over welke invloed de veeteelt in de wereld heeft op het milieu, dan schrik je ontzettend, althans ik wel. Lees de website: www.lekkeranders.net en je ideeën over het eten van vlees zullen veranderen.

 

 

Varkens in de bio industrie

 

Dieren doden

Een derde reden om geen vlees te eten is de vraag waarom je dieren zou doden voor consumptie. Veel mensen hebben wel moeite met het idee om een paard te doden voor consumptie, maar niet een koe of een varken. Wat is het verschil?

 

Als alle Nederlanders 1 dag in de week geen vlees eten scheelt dat net zo veel op de CO2 uitstoot als 1 miljoen auto's minder op de weg!!


Tags: minder vlees eten. vegetarier, biologisch vlees, bio-industrie
Artikel geschreven door: weetje.
Publicatie datum: 2012-08-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

SammyJo - 2012-09-02 17:53:40  
Is helemaal geen probleem, ik eet zelf 3 dagen per week geen land of zeevlees. Maar ik vroeg me af hoe je het berekende. Bedankt voor de toelichting.Reageer
weetje - 2012-09-02 15:07:47  
SammyJo, het is 1 miljoen auto's per jaar. Onderstaand van de site www.meatthetruth.nl de berekening: Data autobesparingen.• 1 megaton = 1 miljard kilo • 16 miljoen Nederlanders. • Auto rijdt gemiddeld 20.000 kilometer per jaar (volgens CBS rijdt auto in 2005 gemiddeld 15.500. km per jaar) • Uitstoot van auto is 160 gram CO2 per km. • Een Nederlander eet gemiddeld elke dag vlees. Door dit niet te doen bespaart hij 1400 kilo CO2. equivalenten uit. • Omgerekend naar alle Nederlanders is dat 22,4 megaton (16 miljoen x 1400 kg) • Als we met zijn allen 1 dag in de week minder vlees eten is dat een besparing van: 3,2 megaton CO2 equivalenten (22,4 gedeeld door 7 dagen) • Dat staat gelijk aan 20 miljard autokilometers ((3,2 miljard kg x 1000 (gram)) /160 (een auto stoot. gemiddeld 160 gram CO2 per km uit)) • Dat staat gelijk aan de uitstoot van 1 miljoen auto's: 20 miljard km gedeeld door 20.000 km Dus, wat is het voor moeite om 1 dag in de week geen vlees te eten!!Reageer
SammyJo - 2012-09-01 22:17:32  
Interessant. Vraag me af hoelang die 1 miljoen auto's dan in verhouding niet zouden rijden. 1 dag, een jaar?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving