aanmeld knop
dot

Gezonde Smoothies

50_groene_smoothies.jpg
Smoothies, heerlijke, vaak fruitige drankjes. Vooral in de zomer, fruit met yogurt of ijs. Maar wat ook lekker kan zijn je smoothie nog gezonder te maken en er bijvoorbeeld bladgroente aan toe te voegen. Klinkt misschien vies maar probeer het eens uit! Voor inspiratie om gezonde groene smoothies te maken, heb ik onderaan dit artikel een link geplaatst naar een heel goed en duidelijk geschreven smoothie receptenboek.

Groene Smoothies, wat zijn dat?

Groenen smoothies zijn een geweldige aanvulling op uw dagelijkse voeding, en dus een goede manier om uw gezondheid te ondersteunen. U zult misschien denken, bah ik ga echt geen verse bladspinazie aan mijn heerlijke fruit smoothie toevoegen, snap ik. En ook de kleur die u krijgt als u bladspinazie met rode vruchten in een blender doet, nodigt niet echt uit. Maar probeer het en drink het op. Voeg er nog een banaan bij toe al u van echt zoet houdt. Groene smothies zijn drankjes gemaakt van groenten en fruit, en soms water, melk of yoghurt. Ook kan je gebruikmaken van ijs.

 

Maar waarom zou u dit doen?

Enkele voordelen van het dagelijks drinken van groene smoothies op een rij:

  • eenvoudige manier om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen
  • makkelijk voor onderweg of op het werk
  • helpen overtollige kilo's te verliezen

Vitamines en mineralen

Door het drinken van groene smoothies krijg je in een keer heel veel vitamines en mineralen binnen. Omdat je de groenten en fruit rauw in een blender of slowjuicer doet blijven de vitamines en mineralen beer behouden dan wanneer je groente kookt.

 

Makkelijk

Het maken van een smoothie neemt veel minder tijd in beslag dan het koken van een echt gezonde maaltijd. Ben je veel onderweg of werk je bijvoorbeeld koopavonden? Dan is het makkelijk de smoothie thuis te maken, het over s=te schenken in een glazen fles, en zo kan de smoothie overal mee naar toe. Smoothies kan je tot ongeveer 24 uur bewaren, dus de avond ervoor klaar maken is geen probleem.

 

Overtollige kilo's

Doordat je van groene smoothies meer energie krijgt zul je meer zin hebben om te bewegen, wat helpt bij het afvallen. Ook voorkomt het drinken van smoothies een eetbui, en zijn ze prima als gezond tussendoortje. Ze geven je een vol gevoel.

 

Waarom zou je het niet doen?

Geen blender in huis? Voor 30 euro heb je al een prima blender, dit hoeft echt geen duur apparaat te zijn. De prijs van groenten en fruit? Het verse fruit en groenten van de goedkoopste supermarkten zijn ook prima. Biologisch is een optie, maar niet biologisch kan ook, mits je het heel goed wast.

 

Eigen ervaringen

Na een lange periode van vermoeidheid en futloos te zijn, ben ik aan de groene smoothies begonnen, nu een jaar of 3 geleden. En nog steeds maak ik ze dagelijks. Mijn huid ziet er gezonder uit, meer energie en zit een stuk beter in mijn vel. Ook ben ik een stuk minder vaak verkouden of grieperig.

 

Groene smoothies recepten

Er bestaan veel recepten voor allerlei verschillende groene smoothies. Daardoor kan je dagelijks andere smoothies drinken en veel variatie aanbrengen in het voedsel wat je drinken gaat. Bekijk zeker eens een receptenboek voor groene smoothies.


Tags: afvallen, groente, fruit, blender, groene smoothie
Artikel geschreven door: dwaler.
Publicatie datum: 2015-07-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving