aanmeld knop
dot

De meest vreemde beautyrituelen

logo-tekst.jpeg
Al eeuwen willen vrouwen het beste uit zichzelf halen en de mooiste schoonheid zijn van allemaal. En daarvoor zijn ze tot veel bereid. Krokodillenmest en kamelenurine, alles werd uit de kast getrokken. En wie denkt dat dit allang verleden tijd is, kan nog wel eens voor verrassingen komen te staan...

Al eeuwen willen vrouwen het beste uit zichzelf halen en de mooiste schoonheid zijn van allemaal. En daarvoor zijn ze tot veel bereid. Zo maakte Cleopatra uit het oude Egypte gebruik van een smeerseltje van krokodillenmest en ezelinmelk om zo haar prachtige huid te behouden in de brandende zon. En de vroegere Arabische dames wilden zo graag mooi en glanzend haar hebben dat ze het in kamelenurine doopte. Het vreemdst waren misschien nog wel de Romeinen. Zij gorgelde met urine (het liefst die van de Portugezen) voor een frisse adem en wittere tanden.


En nu zul je wellicht denken, dat is eeuwen geleden. Tegenwoordig hoeft men met alle moderne middelen en methoden niet meer zo ver te gaan. Maar, niets is minder waar...


Slakkenslijm

Zo denkt men in delen van Zuid- Amerika dat slakkenafscheiding grote voordelen heeft voor de huid. Het zou beschermen tegen vervuiling en ultraviolette straling, en de huid verjongen. Om deze reden zit het goedje dan ook verwerkt in veel huidverzorgingsproducten. Maar ja, niet iedereen heeft geld voor deze dure middelen en wat doe je dan? Je laat de slakken zo over je gezicht kruipen.

 

Stierensperma

En nee, niet alle vreemde schoonheidsrituelen komen van de andere kant van de wereld. Nog geen 8000 kilometer verderop in Engeland, was er nog niet zo lang geleden een salon in Londen waar men een mengseltje van stierensperma en plantenextract gebruikte voor het verkrijgen van glanzend haar en het tegengaan van haarbeschadigingen. Of dit ook echt werkt is niet bewezen.


Bloedzuigers

Ook in het midden oosten, of nog dichterbij, namelijk Oostenrijk kun je terecht voor een bijzondere behandeling. Hier gebruiken ze bloedzuigers voor het genezen van ziektes en het reinigen van het bloed. De therapie heeft een lange geschiedenis en volgens sommigen is het een 'alles- genezer'.


Nachtegalenpoep

En wat dacht je van nachtegalenpoep? Het uitsmeren van dit goedje op je gezicht zou een zuiver, soepel en zacht resultaat geven. In Japan is men hier ooit mee begonnen en inmiddels word het bijna wereldwijd gebruikt. De poep word gelukkig wel behandeld en gesteriliseerd voordat je het op je gezicht smeert.


Slangenmassage

Als je niet bang bent aangelegd kun je in Israël nog een stapje verder gaan. Hier bieden ze een massage aan met slangen wat zorgt voor een vermindering van stress, pijnlijke spieren en aandoeningen zoals migraine. Naar het schijnt worden veel mensen hier rustig van en geeft het een kalmerend effect. Uiteraard worden er alleen ongevaarlijke slangen gebruikt.


Placenta

In meer dan 1 land gelooft men in de krachten van placenta's. De placenta's van Zwitserse schapen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het vernieuwen, herstellen en regenereren van lichaamscellen. En dat is niet het enige, het zou ook goed werken voor het herstellen van je hormonenbalans en het verhogen van je libido. En wie denkt dat het wellicht wat ver gaat om dit in je huidverzorgingsproducten te verwerken.. Dat is nog normaal vergeleken bij de mensen die de placenta gewoonweg opeten. Dit zou het verouderingsproces terugdraaien en ze een gloeiende huidskleur geven.

 

Butt facial

In Amerika, hoe kan het ook anders, is ook weer een nieuwe hype opgedoken. Niet eens een behandeling met een vreemd ingrediënt, maar, een 'butt facial'. Deze behandeling is eigenlijk goed te vergelijken met een normale gezichtsbehandeling, alleen.. down there. Het resultaat belooft een strakkere en steviger kont te zijn.


Goud behandeling

En nu zul je wellicht denken, bijna al die behandelingen hebben een vreemd en vies ingrediënt. Maar, dit hoeft niet eens altijd zo te zijn. Voor de mensen met geld genoeg is er nu een gezichtsbehandeling met goud in Japan of China. Voor 300 dollar kun je deze behandeling ondergaan. Het goud mag je alleen niet meenemen als je klaar bent.


Garra Rufa vissen

De gemiddelde persoon zal denken de meeste van deze behandelingen van zijn leven niet te ondergaan, maar denk dan eens aan dit... Zo'n 10 jaar geleden waren de Garra Rufa vissen, die je dode huidcellen wegeten, een vreemde, enge en vieze behandeling. Inmiddels word het op tientallen locaties in Nederland aangeboden en geconsumeerd.


Tags: vreemd, schoonheid, beauty, vies, schoonheidsmiddelen, Garr Rufa visjes
Artikel geschreven door: TheGirlWithThePinkNails.
Publicatie datum: 2012-08-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

TheGirlWithThePinkNails - 2012-08-16 08:57:50  
Dank je welReageer
SammyJo - 2012-08-16 00:45:38  
Leuke informatie. Het meeste wist ik niet.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving