aanmeld knop
dot

Online gitaarcursus voor elke gitarist?

gitaartje.jpg
Welke manier van gitaar leren spelen is het meest effectiefst? Je kunt namelijk kiezen voor een gitaarcursus van een muziekschool of privè gitaarleraar, maar heb je ook weleens nagedacht over online gitaarlessen. In dit artikel kom je te weten wat een online gitaarcursus is en welke voordelen deze geeft voor de gitarist.

Het zou toch mooi zijn om binnen een korte tijd het gitaarspel te leren? Je koopt een gitaarcursus en binnen twee maanden kun je al leuke gitaar liedjes spelen. Toch is dit bij de meeste gitaarcursussen niet mogelijk. Nu wil je waarschijnlijk weten over welke cursus we het dan wel hebben. Ja een gitaarcursus via een muziekschool of privé gitaarleraar duren inderdaad lang. Het is vaak moeilijk om je te concentreren tussen zoveel mensen. Nee, wij hebben het over een online gitaarcursus. In dit artikel leggen we uit wat we daarmee bedoelen.

 

Wat zijn online gitaarlessen?

Het klinkt misschien een beetje raar dat je online gitaarles kunt krijgen, maar dit komt vast omdat het tamelijk nieuw is. Toch is het zeker de moeite waard om het te proberen. Aan het geld kan het niet liggen, het is namelijk een cursus voor weinig geld. De cursus bestaat in veel gevallen uit een eigen account of e-book met vele extra's. Denk hierbij aan filmpjes, liedjes en super veel informatie. In een stappenplan wordt precies uitgelegd hoe je de online gitaarlessen moet gaan volgen.

 

Wat zijn de voordelen?

Natuurlijk hebben online gitaarlessen voordelen, maar ook nadelen. Het is maar net wat je fijn vindt. Als je niet gemotiveerd bent om een gitaarles te volgen, dan zal het waarschijnlijk niet lukken om überhaupt gitaar liedjes te kunnen gaan spelen. Je moet natuurlijk wel de motivatie en discipline hebben om de gitaarcursus af te maken. Een aantal leuke voordelen zijn: goedkoop, flexibele lestijden en door meerdere mensen te gebruiken. De gitaarcursus is al verkrijgbaar voor een bedrag van vijftig euro, terwijl je bij een muziekschool al snel duizend per jaar kwijt bent.

 

Een online gitaarcursus kun je in principe overal volgen, wanneer je een mobile-device (laptop, tablet of mobiel) en Wi-Fi hebt. Daarnaast kunnen ook anderen gezamenlijk met jou de gitaarlessen volgen. In principe bestaan de meeste online gitaarcursussen uit pdf-bestanden, welke je eenvoudig kunt downloaden.

 

Wat zijn de nadelen?

Aan een online gitaarcursus kleven natuurlijk ook een aantal nadelen. Denk hierbij aan de begeleiding. Je kunt namelijk alleen contact opnemen met de maker van de cursus. Deze is in de meeste gevallen zelf gitarist en kan je dan ook van extra uitleg voorzien. De begeleiding wordt vervolgens via de mail, skype of facebook aangeboden. Wanneer je kiest voor een gitaarcursus van een muziekschool of privè gitaarleraar, dan krijg je wel 100% begeleiding.

 

Vergelijk eens meerdere online gitaarlessen om vervolgens een weloverwogen beslissing te maken. Hou rekening met de manier van betaling (bv. in een bedrag of in termijnen) en het aantal lessen.

 


Tags: online gitaarcursus, gitaarles, online gitaarles, leren gitaarspelen
Artikel geschreven door: uwgitaarlesonline.
Publicatie datum: 2015-08-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving