aanmeld knop
dot

Wat te doen wanneer verkeer groeit van je website?

Internet.jpg
Je bent bezig met het uitbreiden van je website en ziet dat je steeds meer bezoekers ontvangt op je website, wat te doen? Wat moet je doen wanneer je merkt dat je bezoekers richting je website groeit van enkele tientallen naar duizenden bezoekers per dag?
GamesGames

Shared webhosting is de ideale oplossing voor kleine websites met enkele honderden tot duizenden bezoekers per dag, ontvang je echter meer dan 10 000 bezoekers per dag dan wordt het toch verstandig om over te schakelen op een verbeterde soort van hosting. De hosting heeft verder geen invloed op je webdesign of je cms.

 

Welke soorten webhosting zijn geschikt voor duizenden tot tienduizenden bezoekers per dag?

Wanneer je eenmaal veel verkeer genereert en ook specifieke tijden met campagnes lanceert die extreem veel verkeer trekken op een bepaald tijdstip dan is het verstandig om over te schakelen naar een dedicated webserver of een VPS. Een dedicated server is een server bij een webhoster die volledig beschikbaar is voor jouw website. Je gebruikt dus de volledige resources waaronder opslag en geheugen van een volledige webserver.

 

Wat is VPS?

Een VPS is er in twee verschillende vormen, je krijgt de beschikking over een Virtuele Privat Server die je helemaal kunt inrichten met jouw eigen software. Je kunt de installatie volledig zelf uitvoeren via SSH. Het is overigens ook mogelijk om de installatie te laten uitvoeren door een systeembeheerder van het hostingbedrijf. Je kiest dan voor Managed VPS, echter is dit wel de duurdere vorm, waar je al gauw tientallen euro’s per maand voor betaald.


Waarom niet direct overschakelen op deze vorm van hosting?
Een standaard website voor bedrijven ontvangt niet meer dan 10 tot 100 bezoekers per dag. Zelfs voor 10x zoveel bezoekers is shared webhosting een prima oplossing. Shared webhosting is de goedkoopste variant van alle webhosting methoden. Ook is te weinig kennis 1 van de redenen waarom veel ondernemers voor shared webhosting kiezen. Alles wordt voor je geregeld en je hoeft je alleen nog maar druk te maken om je eigen services en diensten. Ideaal voor startende ondernemers en het mkb.


Tags: VPS hosting, Shared webhosting
ComputerComputerArtikel geschreven door: marloes.
Publicatie datum: 2015-08-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving