aanmeld knop
dot

Paprikarijst

groenten.jpg
Voor een groot deel van de bevolking in Azie is rijst een belangrijke voedselbron. Rijst werd reeds 12000/13000 jaar geleden in China verbouwd en heeft zich sindsdien over heel Z-O Azie uitgebreidt. Het is dus geen wonder dat vooral in deze landen goedkope,lekkere en interessante recepten te vinden zijn

Paprika-rijst een gezond gerecht, die geheel aan de eigen smaak kan worden aangepast.

 

Benodigde ingredienten voor 4 personen:

  • 3 zakjes droogkokende rijst, gekookt en afgekoeld
  • 4 grote paprikas ( 2x rood, groen en geel), schoonhemaakt rm im blokjes gesneden
  • 3 middelgrote tomaten in blokjes gesneden
  • 3 grote uien fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 5-8 eetlepels zonnebloemolie
  • 1-2 blokjes runder-bouillon
  • 1-2 dessert-lepels Cajun-poeder gezouten of ongezouten
  • 1-2 dessert-lepels Paprika-poeder mild
  • water - peper en zout                              

Benodigd keukengerei:

  • Een grote ondiepe pan of wok, waar in de rijst en het paprika-mengsel goed geroerd en gemengd kan worden
  • Een houten spatel
  • Een grote kom om een deel van het groenten-mengsel apart te houden
  • Waterkoker om het water te koken

Bereiding:

  • De handen goed wassen
  • De olie in de wok of pan verhitten
  • De gesnipperde uien en knoflook in de hete olie fruiten, totdat deze licht beginnen te kleuren
  • De blokjes geneden paprika toevoegen en alles goed door elkaar roeren
  • De blokjes tomaat hieraan toevoegen en alles onder voortdurend roeren wat gaar laten worden
  • Zodra de groenten in de pan begint aan te bakken, heet water aan het geheel toevoegen
  • De runder-bouillon blokjes toevoegen en wachten tot deze zijn opgelost.
  • Cajun- en Paprika-poeder met wat peper aan het mengsel toevoegen
  • Alles enige minuten door laten koken.

Een deel van het groenten-mengsel in de kom scheppen en alles warm houden. De voorgekookte rijst kan nu aan het restant in de wok of pan worden toegevoegd en goed met de groenten worden vermengd. Eventueel kan nog wat van het in de kom bewaarde groenten aan het rijst-mengsel worden toegevoegd om de smaak te versterken. Het is zaak dat alles goed door elkaar wordt geroerd. Alles onder voortdurend roeren weer warm laten woren. Een goedkoop, smakelijk en gezond gerecht is nu klaar om te worden opgediend.

 

Serveer-tips:

Dit gerecht kan met een stukje gegrild vlees, worst of kip worden geserveerd.

Eventueel kan ook de rest van de groenten uit de kom worden opgediend met wat gebakken kroepoek en gesneden komkommer.

 

Opmerkingen:

Dit gerecht kan op verschillende manieren aan uw smaak worden aangepast:

  • Om het gerecht wat pittiger te maken kan de hoeveelheid Cajun-poeder worden verminderd en de hoeveelheid Paprika-poeder vergroot.
  • Door wat meer tomaten te gebruiken kan dit gerecht wat zoetiger worden gemaakt
  • Voor de vegetariers onder u, kan i.p.v. runder-bouillon ook groente-bouillon worden gebruikt en wat
  • Provencaalse kruiden worden toegevoegd
  • Door het gebruik van vis-bouillon kan een hele andere smaak worden verkregen.

Veel plezier bij het nakoken en smakelijk eten.


Tags: Paprikaschotels, Rijstgerechten, Eenpansgerechten,
Bronnen: eigen recept
Artikel geschreven door: Sutikno.
Publicatie datum: 2015-08-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving