aanmeld knop
dot

Een indrukwekkend webdesign: zo maak je dat!

Internet.jpg
Het maken van een indrukwekkend webdesign vraagt veel denkwerk. Een website dient niet alleen functioneel te zijn, het is ook het visitekaartje van het bedrijf. Daarom is het van belang dat deze er indrukwekkend en uitnodigend is, net als een echte winkel of bedrijfspand. In dit artikel een paar tips om ook jouw webdesign indrukwekkend te maken.
GamesGames

Wanneer je een webdesign wilt ontwikkelen dat indruk maakt op anderen, dan is het belangrijk om je niet alleen maar op de homepagina te focussen. Een webdesign dat indruk maakt gaat om meer dan dat alleen. De gehele website moet er gelikt uitzien en alle pagina's moeten even functioneel zijn en makkelijk te navigeren. In dit artikel krijg je een paar adviezen die ervoor kunnen zorgen dat ook jouw webdesign er indrukwekkend uitziet.

 

Let op je kleurgebruik.

Om een indrukwekkend webdesign te ontwikkelen moet je rekening houden met twee dingen die nog wel eens over het hoofd worden gezien... dat zijn de lettertypen die je gebruikt en de kleuren. Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat je meer dan vier kleuren in je webdesign gebruikt. Over het algemeen moet je niet meer dan twee primaire kleuren gebruiken die duidelijk aanwezig zijn. De andere twee kleuren moeten de twee hoofdkleuren ondersteunen. Wil je toch gebruikmaken van meerdere kleuren, zorg er dan in ieder geval voor dat de kleuren niet van dezelfde kleurschakering zijn. Wat ook helpt is om de achtergrond van je webdesign wit te maken. Dit oogt niet alleen mooi, het is ook rustgevender voor de ogen.

Hieronder vind je een aantal belangrijke tips die je kunnen helpen om de juiste kleurencombinatie voor jouw website te vinden:

  • Kijk naar de huisstijl van het bedrijf. Kijken naar de kleuren van de huisstijl van je klant is de veiligste manier om de juiste kleurencombinatie te vinden voor dat specifieke webdesign. Anders kun je het altijd gebruiken als inspiratie om met soortgelijke kleuren te komen.
  • Baseer het op de inhoud. Gaat de inhoud van de website waar jij het webdesign voor moet maken over appels, gebruik groen dan als primaire kleur.
  • Gebruik de seizoenen om de kleur te bepalen. Je kan ook de kleuren pakken, die het beste passen bij dat seizoen. Wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je niet meer dan vier kleuren gebruikt.

Innoveer en daag de gevestigde ideeën uit.

Een van de dingen die je in acht moet nemen is dat jij, als webdesigner, de verantwoordelijkheid hebt om de navigatie van een website zo makkelijk mogelijk te maken. Dit betekent dat jij soms de gevestigde ideeën uit moet dagen. Bijvoorbeeld: is het voor jouw webdesign echt nodig dat er een zoekfunctie aanwezig is? In veel gevallen in het verleden was dit wel het geval. Maar tegenwoordig is dat in veel gevallen niet meer zo. Denk ook aan andere dingen die je vaak op verschillende websites ziet. Heb je al die functies en widgets echt nodig in jouw webdesign? Evalueer altijd wat je wel of niet nodig hebt en neem de traditionele dingen onder de loep. De antwoorden die in je op kunnen komen kunnen zelfs zorgen voor een nieuwe trend in webdesign.


Tags: webdesign, mooie website, websiteontwerper
ComputerComputerArtikel geschreven door: Romeo.
Publicatie datum: 2015-08-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving