aanmeld knop
dot

Vijf online marketing beginselen die elke entrepreneur moet kennen.

papiergeld.jpg
Veel entrepreneurs besteden veel tijd aan hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun bedrijf een flinke boost krijgt qua bekendheid. Marketing is de sleutel tot succes, en online marketing is daarbij even belangrijk. Het grootste verschil tussen kleine ondernemingen vijf jaar geleden en nu is het gebruik van meer online marketing mogelijkheden.
ComputerComputer

Iedere entrepreneur moet bekend zijn met de volgende vijf concepten om het maximale uit hun online marketing te halen.

 

Up-selling en klantloyaliteit zijn winstgevend.

De standaard online marketing campagne is erop gericht om producten te verkopen met winst. Iedere verkoop moet winstgevend zijn. Het probleem met deze strategie is dat deze uiteindelijk verliesgevend kan worden vanwege stijgende advertentiekosten en prijzenoorlogen. Een oplossing kan zijn om de klant te verleiden om duurdere varianten te kopen van het product dat ze aan willen kopen. Als je ervoor zorgt dat je klanten loyaal aan je zijn en terug blijven komen, dan zal dit ook winstgevend zijn.

 

Het is veel gemakkelijker om bestaande klanten iets te verkopen, dan (potentiële) nieuwe klanten. Heb jij eenmaal het vertrouwen van je klanten, creëer dan een strategie waardoor ze meer service van je willen kopen, of grotere pakketten etc.

 

Laat pixels je het werk uit handen nemen.

Laat je werkzaamheden uitvoeren door zogenaamde pixels. Door een paar pixels op je website te installeren stel je advertentie platformen in staat om informatie te verzamelen over het koopgedrag van je doelgroep. Deze pixels werken vervolgens als een gerichte advertentie tool waarmee ze advertentie platformen helpen om andere potentiële klanten te vinden met hetzelfde koopgedrag om zo de omzet te verhogen.

 

Voorbeelden van dit soort online marketing zijn Google Display Select Targeting en Facebook Lookalike Audiences. Google Display Select richt zich op mensen die gelijkwaardig zijn aan de mensen die je website bezoeken via Google Adwords. Deze vorm van online marketing werkt het best als jouw campagnes al zorgen voor verkeer naar je website en zorgen voor conversie van deze bezoekers.

 

Facebook Lookalike Audiences richt zich op mensen wiens profiel gelijkwaardig zijn aan mensen die jouw pagina of profiel al leuk hebben gevonden.

 

Sociale media zijn goede media.

Er zijn veel ondernemers die van mening zijn dat sociale media geen goede platformen zijn voor online marketing. Echter, sociale media hebben inmiddels zoveel middelen tot hun beschikking om het koopgedrag van je publiek te analyseren, dat het een goede online marketing platformen zijn geworden voor veel bedrijven.

 

Het testen van advertentiekanalen is niet direct winstgevend.

Wanneer je gebruikmaakt van nieuwe advertentiekanalen, dan zullen deze zelden direct winstgevend zijn. Dat betekent echter niet dat je hier geen gebruik van moet maken. Je kunt ervan uitgaan dat je, door gebruik te maken van nieuwe advertentiekanalen, 50% meer conversie zal krijgen dan bij degenen die je reeds gebruikt.

 

Concreet betekent dit, dat de nieuwe kanalen veel potentieel te bieden hebben. Je moet ze echter eerst fine tunen voordat je het budget gaat verhogen.

 

Breid je campagne uit op basis van de informatie die je hebt verzameld.

Een platform als Google Analytics is onmisbaar wanneer je informatie wilt verzamelen over welke pagina's je bezoekers bekijken, welke producten ze hebben gekocht na hun eerste aankoop, hoe lang ze op een pagina blijven, welke pagina ze nadien bezoeken, leeftijd, geslacht, geografische locatie en veel meer. De bedoeling van Google Analytics is om deze informatie te verzamelen en dit te gebruiken op meerdere platformen om je resultaten te vergroten.

 

Bijvoorbeeld, zorg voor verkeer via Facebook. Zoek uit hoeveel van deze bezoekers een meerwaarde vormen voor je bedrijf. Vervolgens gebruik je de Google Adwords om alleen advertenties te tonen aan deze doelgroep.

 

Lees verder:

Heeft linkbuilding nog wel zin?


Tags: online marketing
Artikel geschreven door: Romeo.
Publicatie datum: 2015-08-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving