aanmeld knop
dot

Houten horloge, een eco-tijdwijzer

tourbillon.jpg
Wat zijn de voordelen van eco-fashion precies en waarom is het de afgelopen jaren zo'n opkomende trend geworden? In dit artikel duiken we verder in de wereld van eco-fashion en gaan specifiek in op een zeer interessante trend, namelijk houten horloges.

Eco-fashion is een woord dat we vaker tegenkomen in onze wereld waar duurzaamheid van steeds groter belang wordt. En daarbij moet je niet alleen denken aan kleding, maar ook aan accessoires, zoals sieraden. Bijvoorbeeld een horloge van hout, een trend die de afgelopen jaren vanuit Amerika is komen overwaaien naar Nederland en Europa.

 

Hout leeft

Een houten horloge geeft een heel andere look dan een met een metalen uiterlijk. Hout leeft en voelt niet koud aan de huid. In de loop van de tijd verandert ook de kleur, wat op zich al een boeiend proces is.
Hout is op vele manieren te bewerken tot prachtige sieraden, qua kleur, vorm en structuur. Het biedt vele mogelijkheden voor zowel ontwerper als drager.

 

Minder belasting voor milieu

Een horloge van (edel)metaal of kunststof belast het milieu zwaarder dan een houten horloge. Niet alleen door de fabricage, maar hout draagt niet bij aan de afvalberg omdat het uiteindelijk gewoon weer in de natuur opgaat. Ook de productie is duurzamer, omdat er minder roofbouw wordt gepleegd op grondstoffen. Hout groeit jaarlijks meer of minder, afhankelijk van de houtsoort, en is aanzienlijk makkelijker te verkrijgen dan metalen of kunststof. Uiteraard hebben we het hier dan over ecologisch verantwoord hout. We hebben het niet over de roofbouw die gepleegd wordt op het groen waarbij de natuur op een gewelddadige en extreme wijze verstoord wordt. Bij eco-fashion wordt altijd gekeken naar de herkomst van de grondstoffen. Deze worden op een eerlijke en duurzame manier verkregen, zonder inbreuk te maken op flora en fauna. Bovendien wordt er altijd rekening gehouden met de mate waarin het milieu belast wordt door de wijze van vervaardiging en vervoer.

 

Een sieraad met een boodschap

Met eco-fashion draag je een boodschap uit. Een boodschap dat je staat voor duurzaamheid, dat je geeft om de wereld waar je in leeft en die je schoon na wilt laten aan je kinderen. Een horloge van hout geeft de tijd van de toekomst en respect voor alles wat leeft aan. Om dit te benadrukken zijn er veel verkopers en leveranciers die hun maatschappelijke verantwoording extra willen benadrukken. Zij hebben veelal een samenwerking met zogenaamde “Plant a tree” stichtingen. Deze stichtingen bevorderen duurzame bosbouw in ontwikkelingslanden. Wanneer klanten een artikel kopen, dan wordt voor elk verkocht product een boom aan dergelijke stichting gedoneerd. Dit zorgt ervoor dat duurzame bosbouw ook in ontwikkelingslanden verder ontwikkelt wordt en er op een maatschappelijke en duurzame manier met onze planeet wordt omgegaan.


Tags: houten, horloge, eco-fashion, duurzaam ondernemen
Artikel geschreven door: tflink.
Publicatie datum: 2015-08-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving