aanmeld knop
dot

Populaire vloggers van Nederland, op YouTube

Filmcamera.jpg
Vloggen in Nederland. Welke vloggers zijn populair en welke vloggers zijn er nog meer leuk? Vloggen is eigenlijk videodagboeken maken, en dus jezelf filmen met een speciale vlog camera. Een geschikte camera om te vloggen is een videocamera met een goede beeldstabiliteit en geschikt om van dichtbij te filmen. Welke vloggers zijn populair en welke vloggers zijn ook de moeite waard om eens te bekijken?

Je hebt goede vloggers, leuke vloggers, saaie vloggers, grappige vloggers. Maar er zijn ook bere saaie vloggers, of rare vloggers, en sommige vloggers hebben zo totaal geen gevoel voor filmen, dat je je afvraagt waar ben je mee bezig? Wanneer is een vlogger populair? Meestal kijk je naar het aantal views op YouTube. Toch is dat niet helemaal terecht, want je kunt ook een filmpje bekijken juist omdat je het zo dom vindt. In Nederland zijn een een groeiend aantal vloggers populair aan het worden. Dit ligt of aan de onderwerpen die ze behandelen, of door hun talent als filmer, of gewoon omdat ze leuk zijn om naar te kijken.

 

Vloggers volgen

Om een vlogger te volgen klik je op 'subscribe' in of onderaan een video. Als je een vlogger volgt krijg je bericht als ze een nieuw filmpje hebben geüpload naar hun eigen videokanaal. Een relatief nieuwe vlogger die wij erg leuk vinden is bijvoorbeeld Gentle Jane. Bekijk hieronder haar filmpjes, en subscribe meteen want haar vlogs zijn de moeite waard om te volgen. Ze is bekend van een videoclip van de band MainStreet en we kennen haar van Ponkers.

 

Bekijk het: Videokanaal van Gentle Jane

 

Bekende Nederlandse vloggers

Bekende Nederlandse vloggers in 2015 zijn bijvoorbeeld:

 • Siv HD
 • Kwebbelkop
 • EnzoKnol
 • StukTV
 • Kud
 • DusDavidGames
 • DagelijksHaaDee
 • Beautygloss
 • Dylanhaegens
 • DitIsMilan

Probleem is dat de populariteit van een vlogger snel kan wijzigen. Dus dit is geen top 10 die vaststaat. 

 

Zelf gaan vloggen?

Als je zelf wilt gaan vloggen kan je beginnen met de camera in je laptop of computer. Ook kan je filmpjes maken met de meeste smartphones. Die filmpjes kan je met programma waarmee je videofilms kunt importeren en bewerken, uploaden naar je eigen videokanaal. Maar de kwaliteit van de films zullen al snel niet zo goed blijken te zijn. Als je actief doorgaat met vloggen heb je een goede vlog camera nodig. De vlog camera is zeer stabiel, scherp, en je kunt hem op een selfiestick plaatsen. Vloggen is wel bewerkelijk. Je moet veel filmen en regelmatig nieuwe filmpje uploaden naar je videoknaal.

 

Wat is een goede vlog camera?

Er zijn een aantal camera's geschikt om te vloggen. Een vlog camera moet handzaam zijn en niet te duur, het beeld moet stabiel en scherp zijn. De camera zelf moet sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Dit heeft sommigen aangezet tot het recenseren van vlog cams. Welke camera's komen in 2015 het beste uit de test?

 • Canon Powershot S120. Deze camera is in Nederland te verkrijgen en zeer geschikt om te vloggen. De filmcamera is speciaal gemaakt voor vloggers. De lens end e sensor zijn groter dan kleinere en lichtere type vlogcamera's, waardoor je een mooi scherp en helder beeld krijgt. Deze camera heeft een touchscreen. Ook is de camera ook weer niet te groot. Hij past in je broekzak. Het beeld is stabiel, en je kunt er geweldige scherpe vlogs mee maken. Ook erg goed: de microfoon zit bovenop de camera ingebouwd. Dat is het beste voor vloggen. 24 mm lens. Prima IM = image stabilisatie. Er zit zelfs wifi op.
 • Canon Powershot G7X: Deze camera is zonder meer de meest populaire vlog camera in 2015. Elke vlogger wil deze camera, en de camera is gewoon ideaal om jezelf te filmen. De camera is in alle opzichten beter dan de andere camera's. Bijvoorbeeld erg goed in het filmen bij weinig licht, waardoor je een fris beeld houdt en niet snel ruis in het beeld hebt. Alles is beter, de lens en mogelijkheden, maar het belangrijkste voordeel is het scherm wat je kunt uitklappen. Daarin kan je precies zien hoe je in het beeld valt en wat je filmt, dat is uiteraard van groot belang als je gaat filmen, anders krijg je steeds halve beelden of je gezicht valt uit beeld weg. Met deze camera heb je dat probleem dus niet en dit is dan ook een absolute aanrader voor iedereen die professioneel wil vloggen. 

Overige camera's om te vloggen

Canon Powershot ELPH 110 HS (Deze camera is uitsluitend te verkrijgen via Amazon) Deze camera is tevens de goedkoopste! heeft een 24 mm lens, en wordt ook positief beoordeeld. IM = image stabilisatie, schijnt ook prima te zijn. Ook de Canon Powershot ELPH 300 HS wordt goed beoordeeld, maar ook die is ook alleen via Amazon te verkrijgen. Je kunt z eook via eBay zeken maar omdat deze camera's al verouderd zijn, en omdat ze eigenlijk alleen via Amerika of Canada te verkrrijgen zijn, worden ze extreem duur door de verzendkosten. Dit is dus af te raden. Ook zijn ze niet zo goed als  de andeer camera's. De beste keus voore en beginnende vlogger is de Canon Powershot S120. Heb je meer geld dan is de Canon Powershot G7X nog beter.


Tags: vloggen, vlog, vlogger, vlogcamera, gentle jane, enzoknol
Bronnen: alletop10lijstjes.nl/
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2015-08-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving