aanmeld knop
dot

Tips voor het organiseren van een surpriseparty

liefde2.jpg
Is je vriend, vriendin, broer of moeder binnenkort jarig? Dan kan het erg leuk zijn om een surpriseparty te organiseren. Het is geweldig om de gelukkige reactie te zien van iemand die nietsvermoedend zijn of haar surpriseparty binnen komt lopen. Echter kan het vaak ook erg lastig zijn om zo’n feestje verborgen te houden. Daarom komt het organiseren van een goede surpriseparty in dit artikel duidelijk naar voren.

Wie is de jarige?

Om te beginnen is het belangrijk om rekening te houden met de degene voor wie het feest georganiseerd wordt. Er zijn namelijk veel mensen die niet op een verrassing zitten te wachten. Je moet een goede inschatting maken of het een goed idee is om voor dit individu een surprise party te organiseren.

 

Wat is het budget?

Spreek vooraf een duidelijk budget af met jezelf of met je mede-organisatoren. Vervolgens is het slim om een lijst te maken waarop alle zaken die geld kosten worden genoteerd. Zo kun je bij het organiseren goed zien of iets ook daadwerkelijk te regelen valt.

 

Het feestje geheim houden

Het belangrijkste onderdeel van een surprise party is natuurlijk het geheim houden voor de jarige. Wat best lastig kan zijn, gezien op een gegeven moment de meeste mensen in de omgeving van de jarige op de hoogte zijn gebracht van het feest.

 

Het is aangeraden om bepaalde afspraken te maken bij de uitnodiging. Zo kan de persoon in kwestie al snel het verkeerde mailtje zien, een berichtje op iemand zijn telefoon zien of toevallig het verkeerde gesprek horen. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat het om (een zogenaamd) weekendje weg of bedrijfsuitje gaat.

 

De uitnodigingen

De uitnodigingen voor een surprise party sturen is al snel een pittige taak. Je kunt beter alle genodigden persoonlijk uitnodigen, zodat je ze gelijk op de afspraken kunt wijzen. Leg daarnaast uit hoe het feest besproken moet worden en dat iedereen met het geheim mee moet spelen. Twijfel je over de betrouwbaarheid van sommige mensen? Nodig deze dan pas kort voor het feestje uit.

 

Thema van het feestje

De surpriseparty zelf is natuurlijk al lang leuk, maar kan ook leuk zijn om nog iets extra’s te organiseren. Zo is het grappig om een karaoke te organiseren, of zelfs live muziek of een drive-in show in te huren.

 

Hapjes en drankjes

De hapjes en drankjes moeten ook aansluiten bij het thema. Wat je precies wilt aanbieden en in welke hoeveelheid is afhankelijk van de gasten die aanwezig zullen zijn, maar ook het tijdstip van het feest. Als het feest om 8.00 uur begint zul je minder eten nodig hebben dan wanneer het feest rond etenstijd is.

 

De locatie

Bij het zoeken van een locatie voor het feest moet je vooral letten op het aantal gasten dat je verwacht, het soort feest en het budget. Mocht je een locatie nodig hebben waar je onvoldoende budget voor hebt, kun je misschien bij andere genodigden of familieleden om financiële ondersteuning vragen. Daarnaast kun je vragen om een kleine bijdrage bij deelname.

 

De jarige op het feest krijgen

Als het feestje begint is het natuurlijk belangrijk om de jarige op het goede moment naar de locatie te lokken. Dit onderdeel vergt een goed plan, want het hele feest is verknalt als je de jarige niet mee weet te krijgen. Ook wil je niet dat de jarige op het laatste moment door krijgt dat het om een surprise party gaat.

 

Bij dit onderdeel moet je nuchter nadenken. Wanneer de reden om ergens naartoe te gaan logisch is voor de ander, dan zal men niet snel uit gaan van een verrassing. Kies zorgvuldig de persoon uit die dit het beste kan doen. Denk bijvoorbeeld aan de partner, een goede vriend of een ouder.


Tags: surpriseparty organiseren, feest, drive-in-show huren
Bronnen: psound.nl
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-08-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving