aanmeld knop
dot

Assessment afnemen: De Postbak oefening

cursus.jpg
Tijdens een Assessment, wil je bepaalde eigenschappen en persoonlijkheid van iemand leren kennen, wil je weten of iemand aan bepaalde competentie voldoet. Op deze manier kun je iemand selecteren voor een baan o.i.d. De competenties organiseren en plannen zijn perfect te selecteren d.m.v. een Postbak oefening!

Aan de hand van de postbak- methode worden de kwaliteiten van de kandidaten getest door middel van een nagemaakte ‘postbak’. De bedoeling van deze opzet is dat de kandidaat in een bepaalde tijd de voorgelegde post moet sorteren. Er zal een hele stapel met post op de tafel liggen met kleine memo plakkertjes, brieven voor de rekening, afspraak kaartjes met vrienden en collega’s, persoonlijke brieven en zelfs hele mappen met opdrachten die gemaakt moeten worden. Het is natuurlijk zo dat elke post even belangrijk is als de andere. De ene heeft meer prioriteit dan de ander. De kandidaat moet deze zo snel mogelijk ordenen.  Op deze manier wordt de kandidaat getest of deze snel en adequaat hoofdzaken en bijzaken kan onderscheiden. Hoe die in de chaos tot orde komt. Het zegt ook iets over de managementvaardigheden zoals plannen, organiseren en besluitvaardigheid van de kandidaat.  De postbak- methode is een van de meest gebruikte instrumenten in een assessment center.

 

Een voorbeeld van een postbak oefening:

  1. Uw afdelingshoofd is voor twee weken naar New York, u bent de vervanger voor de komende twee weken.
  2. U gaat over een uur met uw zoon naar Cambodja. Daar kunt u niemand van uw werk bereiken. Er is tenslotte geen internet en ook geen telefoonnetwerk beschikpaar op de plaats waar u zich gaat verblijven.
  3. Uw secretaresse is ziek en verschijnt vandaag niet op de werkvloer. Ze zou u een mail sturen over de afspraken die gemaakt moeten worden maar die is ze vergeten.
  4. Behandel de gehele postbak
  5. Geef zo duidelijk mogelijk aan wat uw acties en voornemens zijn.

 

Onder deze opdracht geeft u een paar uitgeschreven brieven, mailtjes, memo's en dergelijke, waarop opdrachten staan die moeten gebeuren, gerelateerd aan werk, maar ook aan het gezin(De kinderen ophalen bijv..) of aan de rest van de familie (Oma is jarig, je moet een kaartje sturen).

Aan de manier waarop de cliënt, of sollicitant antwoord geeft, kunt u zien waar zijn/haar prioriteiten zijn, en of hij/zij goed kan plannen en organiseren. Een perfecte manier dus, om iemand hierop te selecteren!

 

En het beste: Veel mensen vinden het zeker niet erg om een postbak oefening te doen, of zelfs leuk!


Tags: postbak, oefening, selectie, psychologie, assessment
Artikel geschreven door: Crazymusiclove.
Publicatie datum: 2012-08-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-05-25 14:42:12  
Op welke website kan je postbakoefeningen vinden en feed-back krijgen? Reageer
Meander - 2012-08-16 15:44:57  
Leerzaam. Ik had nog nooit over de postbak methode gehoord. Bestaan er nog meer postbak oefeningen?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving