aanmeld knop
dot

Succesvol mijn huis verkocht

dreamshuisfree_7628577.jpg
Zelf je huis verkopen is niet zo makkelijk als het lijkt. Waarom staat uw huis langer te koop dan dat van een ander? En waarom verkoopt een vriend zijn huis wel met winst en waarom blijven anderen aan een enorme schuld vastzitten? Een huis verkopen vergt een bepaalde aanpak, waardoor het huis opvalt tussen andere huizen in dezelfde prijsklasse.

Presenteren van uw woning

Presentatie via foto's op Facebook, Linkedin of video’s plaatsen met een presentatie erin verwerkt, werkt vaak beter om de potentiële klanten nieuwsgierig te maken naar uw woning. Toen ik zelf mijn huis wilde gaan verkopen en ik het gevoel kreeg dat de makelaar niet echt zijn uiterste best deed voor zijn geld ( en mijn geld ) kwam ik op het idee om het zelf maar eens te gaan proberen. Maar hoe start je hiermee? Waar moet ik mee beginnen? Waar moet ik allemaal aan denken? Dit waren allemaal dingen waar ik op een gegeven moment dagenlang over aan het malen was. Kan ik dit wel zelf allemaal en haal ik er ook nog wel iets van een winst uit?

 

Tips om je huis te verkopen

Ik ging zoeken op het Internet naar tips en tricks om het zelf te kunnen doen. Ervaringen lezen van anderen en nog een aantal van dit soort dingen, alles om het maar zelf te kunnen doen. Want ja, Mijn makelaar had er voor mijn gevoel niet zoveel zin in. De makelaar houdt zich voornamelijk bezig met het vaststellen van de waarde van een huis en met het zoeken van geschikte kopers.

 

Ik kwam een aantal tips tegen op Internet.

  • Hoe presenteer ik mijn huis beter? Creëer bijvoorbeeld ruimte en geef het huis een likje verf
  • Hoe presenteer ik mijn huis in zijn totaal? Er zijn veel dingen waar u aan denken moet
  • Hoe verwerk ik de belangrijke informatie van mijn woning?
  • Moet ik misschien iets doen aan de uitstraling van mijn woning?
  • Moeten er professionele foto's gemaakt worden?
  • Hoe ga ik om met de kopers die echt interesse hebben?
  • Hoe moet ik de kopende partij overtuigen van de prijs van de woning?

Dit zijn toch wel vragen die je veel tegenkomt bij de verkopende partijen.

 

Styling en het presenteren van een woning

De makelaar krijgt geen extra provisie als je woning voor een hoger bod wordt verkocht. Ze kunnen zich dan ook niet motiveren om er iets extra's voor te doen. Een makelaar houdt zich gewoon niet bezig met de styling of presentatie van een woning, daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. Het enige waar een makelaar mee bezig is, is je adviseren, bemiddeling, en potentiële kopers zoeken. Als het huis te lang te koop staat zal een makelaar u desnoods aanraden om de vraagprijs te laten zakken zodat het huis wellicht sneller wordt verkocht. Dit kost u dus onnodig geld, en dat is dan toch uw geld waar hij zo makkelijk over praat. Mij overkwam dit ook. Ik schrok ervan dat hij zo makkelijk 20.000 euro van de vraagprijs wilde halen om de verkoop rond te kunnen krijgen.

 

Meer rendement

Met de juiste presentatie haal je dus meer rendement uit je woning. Ook in tijd van crisis kan je hier je voordeel mee behalen. Laat je niet bang maken door al die moeilijke praatjes van makelaars of de mensen om je heen die misschien elke keer zeggen dat het moeilijk is om een huis te verkopen. Of die zin 'schoenmaker blijf bij je leest,' ik heb het allemaal gehoord en toch ging ik het zelf doen. Ik had het geluk en het doorzettingsvermogen om zelf mijn huis te verkopen en geld over te houden voor de dingen die ik graag wilde doen.


Tags: Makelaar, Zelf verkopen, Styling, huis verkopen tips
Artikel geschreven door: boydpelk.
Publicatie datum: 2015-08-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving