aanmeld knop
dot

Goed voorbereid een weekend in Belgie, autoregels en wetten

imagesCA1LDRNF.jpg
U bent met uw gezin op zoek naar een weekendje voor in de Belgische Ardennen. Waar moet u dan allemaal rekening mee houden? Ieder land heeft zo zijn eigen wetten en regels, deze zijn over het algemeen niet zo snel verschillend maar vaak heeft een land ook regels die puur in hun land van kracht zijn. Zo ook in België.

Belgische regels

  • In België is het verplicht voor kinderen om een geldig legitimatie bewijs bij zich te hebben. Voorheen mocht je nog bijgeschreven staan op het paspoort van je ouders, dit is echter in 2012 aangepast.
  • Bij het huren van een auto  staat de gehuurde auto natuurlijk niet op je naam geregistreerd, maar je moet wel aan kunnen tonen dat je de auto gehuurd hebt. Laat dus een machtiging ondertekenen door het verhuur bedrijf zodat je dit kunt tonen wanneer er om gevraagd wordt. Het is verstandig om het in meerdere talen te laten schrijven, zo is het slim om deze ook in het Frans te laten schrijven wanneer u naar België gaat.
  • U heeft een medische verklaring ook wel Schengenverklaring genoemd nodig zodra u medicijnen meeneemt op reis die onder de Opiumwet vallen. Let wel, u dient de verklaring minimaal vier weken voor vertrek aan te vragen. Deze verklaring zal 30 dagen geldig zijn vanaf de opgegeven datum.

Verkeersovertredingen België

In België zijn de verkeersovertredingen opgedeeld in vier categorieën. De eerste graad is voor de lichtste overtredingen en de vierde graad voor de aller zwaarste. Per graad gelden hogere minimum boetebedragen. Deze zijn als volgt ingedeeld:

  • Eerstegraads overtreding 

  • Tweedegraads overtreding 

  • Derdegraads overtreding 

  • Vierdegraads overtreding

Zodra er meerdere overtredingen tegelijk worden gemaakt mag het maximale bedrag niet hoger dan een bepaald bedrag zijn, maar dan moet er wel direct betaald worden. De ergste overtredingen worden behandeld door de Procureur des Konings. Vaak bedragen deze boetes meer dan het bedrag bij een directe inning. Hier is ook geen maximum voor vastgesteld. Mocht je meerdere ernstige overtredingen plegen dan zal je mogelijk voor de rechter moeten verschijnen en riskeert je niet alleen een geldboete maar ook een gevangenisstraf. De hoogte van verkeersboetes kunnen in principe jaarlijks stijgen.

 

Uitrusting in de auto

In België is het als buitenlander niet perse verplicht om een brandblusser in de auto te hebben liggen, maar om problemen te voorkomen is het verstandig om hier wel voor te zorgen. Zodra je een ongeluk of autopech hebt is het verplicht om op de snelweg op 100 meter afstand een gevarendriehoek te plaatsen. Op normale wegen is dit 30 meter en in de bebouwde kom direct achter de auto. Als bestuurder ben je verplicht om zowel overdag als ‘s nachts een veiligheidsvest te dragen bij een ongeval of ongeluk. Voor de overige inzittenden hoeft het in principe maar het wordt aangeraden om dit wel te doen om problemen te voorkomen.

 

Autoregels België

In België gelden nog een aantal andere regels, wetten wees dus gewaarschuwd en lees alle regels goed door. Voor de overige regels raad ik je aan om via internet op zoek te gaan naar bijvoorbeeld autoregels en wetten België. Je kunt ook naar de ANWB bellen voor informatie.

 

Tags: auto, weekend, België, autoregels, wetten
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-09-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving