aanmeld knop
dot

Wat is een watchwinder?

Rolex.png
Een watchwinder is een accessoire voor horloges dat één of meerdere automatische horloges opwindt. Door het opwinden van de horloges blijven deze draaien. Een automatisch horloge maakt zijn eigen energie door beweging van het horloge. Als er geen of onvoldoende beweging is, stopt het automatische horloge met functioneren. Dit komt voor wanneer het horloge niet gedragen wordt.

Een watchwinder simuleert als het ware de beweging van de pols. Op deze manier blijft het horloge voorzien van voldoende energie om te blijven draaien. Ook zullen hierdoor de andere functies die het horloge biedt zoals datum en/of maanfase behouden blijven. 

 

Wat doet een watchwinder?

Vaak hebben mensen een horloge dat draait op batterijen, anderen verkiezen een automatisch horloge. Een automatisch horloge windt zichzelf op door de bewegingen die de drager maakt. Wanneer u meer dan een horloges heeft en de horloges afwisselend draagt, dan is de kans groot dat één van uw automatische horloges stil komt te staan. Het gevolg is dat wanneer u uw horloge weer wilt dragen het horloge stil staat. Om dit probleem te verhelpen is er een watchwinder uitgevonden.

 

Wat is een watchwinder?

Een watchwinder is een apparaat met vaak een mooi design. Doordat er veel aandacht wordt besteed aan het design zijn de watchwinders ook prachtige opbergdoosjes om uw collectie te tonen. Een watchwinder werkt als volgt; u plaatst uw horloge in de winder en stelt de winder op de juiste stand in. Door het verschil in de uurwerken per merk moet het ene horloge linksom gedraaid worden en het andere weer rechtsom. Er zijn ook nog horloges die het prettig vinden als er beide kanten op gedraaid word. Door deze beweging in intervallen simuleert de winder de beweging van de arm. Het is dus een opbergsysteem voor horloges dat tegelijkertijd uw horloges opwind. Het grote voordeel is dat het horloge het dus blijft doen en niet door te weinig beweging stopt met werken..

 

Waarom een watchwinder?

Waarom een watchwinder? U wilt dat uw horloge de juiste tijd en datum weergeeft. U vindt het vervelend om steeds weer uw automatische horloge op de goede tijd te zetten. Daarnaast verlengt de watchwinder ook nog eens de levensduur van automatische horloges. De levensduur wordt verlengd doordat de bewegende onderdelen in beweging blijven en de olie binnenin het uurwerk goed verdeeld wordt. Het derde voordeel dat de aanschaf van een watchwinder met zich meebrengt is dat het horloge beschermd wordt tegen stof, condens of andere invloeden door het netjes op te bergen. Watchwinder-123 is een webshop die watchwinders aanbiedt, en levert alleen producten met de zeer hoge kwaliteit. De producten staan voor luxe en klasse, u zult trots zijn op uw horloge en uw watchwinder wanneer u uw horloge in de watchwinder opbergt.

 

Wat is een Single watchwinder?

Een single watchwinder is geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge. De single watchwinders zijn over het algemeen de goedkoopste watchwinders. Dit komt door de eenvoudige reden dat ze maar plaats bieden aan één horloge. Mocht je één automatisch horloge hebben dan is het natuurlijk onnodig om een winder te kopen voor meerdere horloges. Bunt u opzoek naar een single watchwinder, bekijk dan de Rosenfelt collectie van Watchwinder-123.


Tags: watchwinder, watch winder, horlogebox, horlogedoos, horloge oplader
Bronnen: http://electronica.infonu.nl/diversen/53244-horloges-watchwinders-en-andere-opbergsystemen.html
Artikel geschreven door: gsmrepeater.
Publicatie datum: 2015-09-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving