aanmeld knop
dot

Victoza om af te vallen. Wat is Victoza?

artsen.jpg
Victoza is een insuline verlagend middel, waardoor mensen een lagere bloedsuiker krijgen. Het wordt voorgeschreven aan mensen met veel overgewicht, en aan mensen met diabetes type II. Liraglitude is de werkzame stof in Victoza. Hoe kan je afvallen met dit middel? Victoza wordt aan mensen met veel overgewicht voorgeschreven, om veel gewicht te verliezen.

Victoza werd in eerste instantie ontwikkeld voor mensen die diabetes 2 hebben. Al snel bleek tijdens testen dat mensen die Victoza gebruikten, gewicht afvielen. Gewichtsverlies was dus een bijwerking van dit middel. Vanuit daar heeft men Victoza aangepast en er (ook) een afslankmiddel van gemaakt. Het is dus niet geschikt met mensen die diabetes hebben maar alleen voor mensen die veel overgewicht hebben en af moeten vallen. Deze injecties worden dus alleen voorgeschreven als afslankmiddel. Hoewel Victoza zeer goed helpt bij afvallen, zitten er ook nogal wat adelen aan dit middel. Je moet je zelfs afvragen of het middel niet erger is dan de kwaal.

 

Hoe werkt het?

Het kan worden voorgeschreven als de patiënt met overgewicht (obesitas) minimaal een BMI hoger dan 28 heeft. Omdat de werkzame stof Liraglitude de opname van voedsel uit de maag trager maakt, hou je langer een vol gevoel en heb je minder last van honger. Je valt af, vooral als je er dagelijks een stevige wandeling bij maakt. Klinische studies hebben aangetoond dat mensen die Victoza gebruiken minder gaan eten en gemakkelijker gaan afvallen.

 

Hoe moet je het gebruiken?

Victoza wordt geïnjecteerd. Direct onder de huid met een piepklein prikje, en dit kan je zelf doen. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe mensen prikken. Het prikken kan een hoge drempel zijn om dit middel te gebruiken, maar als je er echt goed van afvalt en je zet je over de schrik heen, blijkt het prikken mee te vallen.

 

 

Diabetes 2

Is Victoza geschikt voor mensen die Diabetes 1 of 2 hebben? Het antwoord is : nee. Victoza is alleen geschikt voor mensen met veel overgewicht die af moeten vallen. Je arts kan je precies vertellen of je in aanmerking komt voor dit middel.

 

Victoza is duur

Is Victoza werkelijk zo duur? Victoza is duur. Met zulke bedragen gaat het om af te vallen natuurlijk nooit vergoed worden door welke verzekeraar dan ook, en zelf betalen kan je het meestal niet. Van dit bedrag kan je een personal trainer betalen die jou dagelijks begeleidt. 

 

Injecteren

Een andere drempel is, zoals eerder genoemd werd, dat je Victoza zelf moet injecteren. Dat is niet iets waar de meeste mensen op zitten te wachten.

 

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van dit middel is dat je er veel van afvalt. De nadelen spreken voor zich, met name het injecteren vinden veel mensen vervelend, maar door de hoge prijs zullen de meeste mensen er niet snel aan beginnen.

 

Bijwerkingen

de bijwerkingen van Victoza zijn dubieus. Veel mensen vinden de bijwerkingen eng, en op termijn onduidelijk. Zo mag je Victoza niet gebruiken als je alvleesklierkanker in de familie hebt. Blijkbaar vergroot het de kans op deze vorm van kanker? 

 

Wanneer mag je Victoza niet gebruiken?

Je mag dit middel niet gebruiken:

  • als het je niet wordt voorgeschreven door een arts.
  • als er in je familie schildklierakker voorkomt.
  • als je IBD ziekten (inflammatoire darmziekten) hebt.
  • als je diabetes 1 of 2 hebt.
  • als je diabetische gastroparese hebt.
  • als je jonger dan 18 jaar bent.
  • als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • eventueel overige redenen (zie altijd de bijsluiter.

Als je diabetis hebt mag je Victoza met nadruk uitsluiten gebruiken als je dit met een arts hebt overlegt en als een arts je Victoza heeft voorgeschreven. De dosering kan dan heel anders zijn.


Tags: Victoza, afvallen, injecties om af te vallen, dieetinjecties, Victoza dieet
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2015-09-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving