aanmeld knop
dot

Wat is Soundcloud

JUstinBieber.jpg
Wil je meer te weten komen over Soundcloud, dan raad ik je aan dit artikel te lezen. Ben je DJ of muzikant dan kun je niet om Soundcloud heen. Vergroot je publiek en wordt nog bekender. Zet dit social media kanaal in en maak gebruik van de tips.
GamesGames

Soundcloud

Soundcloud website is vergelijkbaar met Facebook en Instagram; echter draait het bij Soundcloud niet om tekstberichten, foto’s en videos maar juist om audio. Het is namelijk een audioplatform. Soundcloud is ontwikkelt voor producenten die zich specificeren in audio. Op deze website krijgen zij alle mogelijkheden om hun eigen creatie op te nemen, te delen, en uitgebreid te promoten onder andere soundcloud gebruikers.

 

Soundcloud geschiedenis

Soundcloud is opgericht door Alex Ljung en Eric Wahlforrs, dit gebeurde in Stokholm maar het bedrijf werd kort daarna verplaatst naar Berlijn. Het idee achter Soundcloud was om artiesten een unieke kans te geven: een website waar muzikanten met elkaar hun eigen nummers konden delen en op deze manier elkaar konden inspireren.

 

Muziek opnemen en promoten

Echter werd het concept van Soundcloud in de loop der tijd aangepast en is de website nu een ideaal hulpmiddel van artiesten die muziek willen opnemen, willen delen en promoten. Tegenwoordig kunnen ook 'amateurs' een poging wagen op deze website om zo hun weg naar fame op te starten en hun nummers wereldwijd te promoten.

 

In september 2015 heeft Soundcloud meer dan 30 miljoen gebruikers en wordt er elke minuut 10 uur aan nieuwe audio geüpload. Deze gebruikers en audio is goed voor een bezoekers aantal van 180 miljoen per maand.

 

Soundcloud volgers

Als jij deel wilt uitmaken van de groter wereld van audio, dan ben je op Soundcloud dus op de juiste plek. Echter komt er meer bij kijken dan alleen een account aanmaken en jouw audiobestanden te maken en te uploaden. Je moet werken aan promotie.

 

Op de website zelf maken ze natuurlijk goed gebruik van zoektermen die jij aan jouw audio kan toevoegen, echter is niet elk lied even snel gevonden als de naam niet bekend is of als de naam veel gebruikt wordt. vaak is het namelijk zo dat artiesten met meer Soundcloud volgers of liedjes met meer likes bovenaan staan in de zoek resultaten; hier wil jij natuurlijk ook terechtkomen. Om dit te bereiken kan je volgers kopen, deze volgers worden in grote en in kleine hoeveelheden verkocht waardoor er altijd een pakket voor je bij is.

 

Likes kopen

Mocht je ook likes willen op jouw nummer dan kan je vaak deze ook kopen, dit is wel aanbevolen als je volgers koopt, het is natuurlijk raar als je een account hebt met duizenden volgers maar zonder likes. Dit schrikt nieuwe bezoekers namelijk af. 

 

DJ of muziekant

Of je nu DJ of muziekant bent... Maak je muziek dan kun je absoluut niet om dit social media kanaal heen. Vergroot je publiek en laat de populariteit nog verder toenemen. 

 

Is likes (of volgers) kopen illegaal?

Likes kopen zou alleen illegaal zijn als het bij de wet verboden zou zijn. Er staat echter nergens in de wet dat je geen likes of volgers mag kopen. Je overtreedt dus niet de wet als je likes koopt. Het kan wel zo zijn dat het tegen de voorwaarden van een website ingaat. Lees dus altijd goed de gebruikersovereenkomst van een website (of social-media platform) voordat je besluit likes te kopen.


Tags: soundcloud volgers, likes, meer likes, meer volgers op soundcloud
ComputerComputerArtikel geschreven door: merweb.
Publicatie datum: 2015-09-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving