aanmeld knop
dot

Pretecho van je kindje regio Breda

zwangerschap.jpg
In de 9 maanden van je zwangerschap verandert er een hoop in je lichaam. Het kindje wat in je buik groeit, maakt een grote ontwikkeling door. De baby moet goed voor zichzelf kunnen zorgen wanneer hij of zij wordt geboren. Hierdoor vinden er elke week grote ontwikkelingen plaats. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om te volgen, daarom bestaan er zwangerschapskalenders, maar ook echo's.

De zwangerschapskalenders kun je op internet opzoeken, maar je hebt hier ook handige apps voor. Hierop kun je niet alleen zien wat er verandert aan je kindje, maar ook aan jezelf. Zo hoef je dus niet te schrikken en ben je op alles voorbereid. Het is leuk om te lezen hoe je baby zich ontwikkelt, maar misschien wil je dit ook wel hartstikke graag zien. Dit kan op een pretecho. Een pret-echo is een echo die je laat maken, puur voor de zwangerschappret.

 

13 weken zwanger

Je kunt vaak vanaf 13 weken al een geslachtsbepaling met behulp van een pretecho laten doen. Bij 98% van de kindjes is het geslacht dan al te bepalen. Dit gebeurt met behulp van verschillende technieken. Als het geslacht nog niet te bepalen is, kun je gewoon kosteloos terugkomen voor een herhalingsecho. Vanaf 13 weken zwangerschap kun je niet alleen het geslacht van je kindje bepalen, het is - buiten dat - ook een erg leuke tijd om een pretecho te laten maken. Er ontstaat namelijk veel meer vruchtwater, en dit is gunstig voor het beeld van de echo. Een ander voordeel van deze periode is dat kindjes nog ruim op het beeldscherm passen. Ze zijn namelijk nog heel erg klein, maar eigenlijk toch al zo compleet.

 

Geslachtsbepaling

Je kunt uit verschillende echo’s kiezen om het geslacht van je kindje te laten bepalen. Zo kun je kiezen voor een korte geslachtsbepaling, deze is echt vooral gericht op het bepalen van het geslacht. Wel krijg je het kloppende hartje van je kindje te zien en worden er foto’s gemaakt van je complete kindje. Deze 2 zwart-wit foto’s krijg je na afloop mee. Echter kun je ook kiezen voor een uitgebreide geslachtsbepaling, hierbij wordt het kindje uitgebreid bekeken. Ook krijg je een aantal foto’s mee en zelfs ook bewegende beelden van je kindje. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om thuis met je dierbaren terug te kijken.

 

13-17 weken zwanger, echo laten maken

Vanaf 20 weken wordt het steeds lastiger om je kindje geheel in het beeldscherm bij een echo te laten passen, maar dit is niet alleen omdat je kindje groter wordt. Je baby gaat namelijk ook steeds meer 'in elkaar gevouwen' zitten. Het is daarom erg leuk om tussen de 13 en 17 weken een echo te laten maken om je kindje in zijn geheel in je baarmoeder te zien.

 

26-29 weken zwanger, echo laten maken

Tussen de 26 en 29 weken kun je een mooie pretecho laten maken om op het gezicht van je kindje te focussen. Soms kun je dan zelfs al zien of je baby het neusje van papa of mama heeft.


Tags: pretecho, echo laten maken, baby, zwanger, echo baby, pret echo, foto ongeboren baby
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-09-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving