aanmeld knop
dot

Uitgerust de dag door

voeten.jpg
Iedereen heeft er wel behoefte aan: goede nachtrust. Als je hard moet werken en veel energie moet hebben overdag, is het wel zo fijn als je goed uitgerust bent. Als je je moe en duf voelt als je wekker gaat ‘s ochtends, zul je iets aan moeten passen in je slaapritme.

Slaapomgeving

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een goede slaapomgeving. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed donker is in je slaapkamer. Ook moet het stil zijn in je kamer. Misschien staat er wel apparatuur die een zoemend geluid maakt, deze kun je beter uit het stopcontact halen. Soms kan zelfs het tikken van een klok al te veel geluid zijn. Als het helemaal stil en donker is in je kamer, zorgt dit al snel voor rust. Verder is een schone kamer ook heel belangrijk. Zorg dus dat er goed wordt gestofzuigd en schoongemaakt. Zet ook elke dag je raam lekker open, hierdoor wordt je kamer goed geventileerd en komt er frisse lucht in je kamer.

 

Rust in je hoofd

Om goed te kunnen slapen, moet je ook zorgen voor rust in je hoofd. Schrijf bijvoorbeeld op wat je morgen allemaal wil gaan doen, zodat dit niet in je hoofd blijft rondspoken. Als je problemen hebt, kun je dit ook van je af schrijven. Verder gebeurt het heel vaak dat mensen nog een tijdje online zijn op hun smartphone of tablet voor ze gaan slapen. Dit kun je beter niet doen, het blauwe licht van je scherm is namelijk niet goed voor de rust in je hoofd. Het blauwe licht laat je hersenen namelijk denken dat het nog overdag is, waardoor je een wakker gevoel krijgt. Voor complete rust laat je je scherm dus lekker uit een paar uur voor het slapen gaan.

 

Beddenzaak bezoeken

Een goed bed is ook erg belangrijk voor een goede nachtrust. Bij een beddenzaak kun je terecht voor advies en een goed bed. Je kunt in je eigen regio bedden bekijken en vaak ook even ter plaatse uitproberen als je een beddenwinkel in je stad of dorp hebt. Je kunt ook bedden bestellen, door online recensies te lezen en vergelijkingen te maken. Overdag kun je je houding aanpassen als je merkt dat deze verkeerd is. ‘s Nachts is dit echter niet het geval. Je matras kan wel een hoop steun bieden aan je lichaam. Als je een goede matras kiest, voelt deze hoe je lichaamshouding is en past zich aan. Hierdoor kan je lichaam zich goed ontspannen, je wordt namelijk ondersteunt op de plaatsen waar dat nodig is. Als je al deze tips in acht neemt, kun je misschien al merken dat je nachtrust wordt verbeterd. Toch is er nog veel meer wat je zou kunnen doen, zoek dus eens op internet of laat je adviseren bij een beddenzaak.


Tags: beddenzaak, bed kopen, matras kopen,
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-10-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving