aanmeld knop
dot

Wat kost een auto?

auto oud.jpg
Je wilt een auto of moet een auto aanschaffen, maar wat kost een auto? We weten allemaal dat de auto zelf een aanschaffen iets kost maar wat kost een auto na de aankoop precies? Om te berekenen wat een auto kost kan je het beste eerst samenvatten waar je precies naar moet kijken om de beginselen van dit kostenplaatje uit te rekenen.
GamesGames

Op veel websites op internet kan jij kiezen welke modules jij graag wilt hebben op jouw verzekering. Deze modules kunnen de prijs omhoog en omlaag zetten, je hebt echter lang niet alle modules nodig. Wil je dus zo goedkoop mogelijk het kwartaal door? Kies dan alleen voor de broodnodige modules.

 

Wat kost een auto aan belasting?

Ook wel 'wat kost een auto in Nederland?' Als je auto rijdt in Nederland ben je verplicht om wegenbelasting te betalen. Deze belasting kan je afdragen per maand, kwartaal of op jaarlijkse basis. Wat kost een auto aan belasting? Om deze vraag te beantwoorden moet je letten op een paar factoren in jouw auto;

  • Wat voor soort auto heb jij in je bezit?
  • In welke provincie sta je ingeschreven?
  • Op wat voor soort brandstof rijdt jouw auto?
  • Hoeveel weegt jouw auto

Op internet staan er verschillende methodes om de bedragen exact te berekenen, hierbij geldt vanzelfsprekend dat zwaardere auto’s duurder zijn in de belasting dan kleine auto’s.

 

Wat kost een auto op het gebied van onderhoud?

Het is bijna niet weg te denken; het onderhoud van je auto. Maar was kost een auto aan onderhoud? Dit verschilt per merk en per meest voorkomende problemen voor dat specifieke model. Op internet kan je vaak al snel vinden wat de zwakkere punten zijn bij bepaalde auto’s, op basis hiervan kan je alvast van te voren bekijken wat onderhoud kost en wat en specifieke onderdelen precies kosten.

 

APK

Een APK keuring is niet direct onderhoud maar is wel een terugkerend iets waar ook kosten aan verbonden zitten. De keuring zelf kost geld. Ook wordt er bij de keuring gekeken of alles nog veilig en in orde is. Ook het bandenprofiel wordt hierin meegenomen. Hebben je banden minder dan 1,6mm profiel dan worden deze afgekeurd en mag je in feite niet meer verder rijden. Je zult de banden moeten vervangen en de auto laten herkeuren. Doe je dit bij dezelfde garage welke hem keurt dan heb je geen extra kosten voor het herkeuren. Aan te raden is je auto te laten keuren bij een ANWB garage. Deze keuren alleen, en daardoor zijn zij objectief. De auto zal minder snel afgekeurd worden, en de keuringen zijn eerlijk aangezien de ANWB Autokeuringen zelf geen reparaties uitvoert en dus zelf geen voordeel heeft aan afkeuren. Probleem met gewone garages is immers dat deze nogal eens auto's willen afkeuren om zelf aan de reparaties te verdienen.

 

Auto regelmatig wassen

Onder onderhoud valt ook het wassen van de auto, dit hoeft natuurlijk niet veel te kosten maar als jij houdt van een grondige schoonmaakbeurt moet je de kosten van alle auto shampoos ook meetellen in jouw ‘wat kost een auto’-schema.

 

Zoals je leest zijn er aardig wat kosten die bij het autorijden komen kijken. Verdiep je er vooraf goed in om misverstanden achter te voorkomen. De vaste lasten en het onderhoud moet je dus niet over het hoofd zien. 

 


Tags: autokosten, keuring, apk, hoeveel kost onderhoud auto
Artikel geschreven door: merweb.
Publicatie datum: 2015-10-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving