aanmeld knop
dot

Tips voor een betere samenleving.

eenzaam5.jpg
Hoe kunnen we er tegenwoordig er nog in slagen om te leven in een goede samenleving? Iedere persoon heeft tegenwoordig de vrijheid om te zijn wie ze zijn, wat ik zeker niet afkeur. Maar er komt natuurlijk een problematiek bij. De dag van vandaag leven we in een nogal ingewikkelde samenleving.

Vroeger als men spraken van het woord ' samenleving', was dat de man, de vrouw met daarbij de kinderen (waar er meestal meerdere waren). Nu spreken we van hetero' s, of mensen met een andere geaardheid, illegalen, zwakbegaafden, mensen met een psychisch probleem... Toch is het de bedoeling (aangezien we allen samen op wereld moeten leven) om het voor iedereen leefbaar te houden.

 

Elkaars mening respecteren

Ieder mens heeft een mening over iets, en iedereen kan die in deze tijd delen met iedereen. Het is dan eigenlijk maar heel normaal ook al sluit het niet aan bij jouw mening om deze van een ander te respecteren. Je kan dan of te wel de andere mening te aanvaarden of je kan beslissen om er afstand van te nemen. Dit betekent dat je dan zelf terug een vrije keuze hebt.

 

Relaties

Met de meeste mensen op de wereld heb je oppervlakkige relatiesSoms moet je wel in groep beslissingen nemen die dan in belang is van jullie groep (bv. bij een spel, of een klasopdracht, of kan evengoed op het werk zijn). Probeer dan naar iedereen te luisteren en al uit te zoeken wat de grootste meningsverschillen zijn binnen de groep, focus je vooral op die verschillen en probeer tot een oplossing te komen. En heb je een andere mening is het vooral belangrijk om de anderen te informeren, waarom je er zo over denkt.

 

Sociale contacten

Als je buiten je huis komt dan begeef je je onder de mensen, wat eigenlijk iedereen toch wel nodig heeft want een mens is een sociaal wezen. We voelen ons meestal goed in gezelschap. Mijn eigen ondervindingen zijn dat je meestal met eerlijkheid en vriendelijkheid uiteindelijk de beste keuze maakt. De eigenschappen worden naargelang de mensen je beter leren kennen gewaardeerd.

 

Laat anderen in hun waarde

Dat er zoveel verschillende mensen zijn, en dan spreek ik over geaardheid, afkomst, persoonlijkheid...  Je moet iedereen laten daarin zichzelf te zijn, zoals zij jou daar keuze in moeten laten. Je onderhoudt best contacten met mensen waarbij je je goed voelt, en laat de anderen gewoon met rust. Er is plaats genoeg voor ieder mens om de ander in zijn of haar waarde te laten. Beschaafd zijn is iets wat iedereen van kinds af aan leert, dus ga ik er toch vanuit dat dit zeker mogelijk is. Een goede samenleving, begint bij jezelf.


Tags: samenleving verbeteren, omgaan met elkaar, elkaar respecteren
Artikel geschreven door: kimsalabim.
Publicatie datum: 2015-10-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving