aanmeld knop
dot

Als stress de oorzaak is

eenzaam5.jpg
Net als bij heel veel mensen moet er eerst iets in je leven gebeuren voordat de spreekwoordelijke wekker gaat. Werkend in een goede functie flitste het leven aan mij voorbij. Ik had een sociaal leven dat enige naam mocht hebben. Veelvuldig uit eten, stappen tot de vroege uurtjes en op sportief gebied moesten ook nog de nodige uurtjes gemaakt worden dus de sportschool werd veelvuldig bezocht. Altijd maar druk, druk en nog eens druk. En daarbij had ik natuurlijk geen tijd voor de echt belangrijke dingen.

Ik begon dingen te vergeten en het viel mij op dat ik na een uurtje sporten steeds meer tijd nodig had om te herstellen. Ook kreeg ik steeds meer moeite met opstaan in de ochtend en had ik geregeld hoofdpijn. Met een goede vriend besprak ik dit op een avondje in de kroeg en hij vertelde mij dat het leven wat ik leidde ook erg stressvol was. Natuurlijk zag ik dit anders, maar hij wist met enkele rake vragen toch wel de vinger op de zere plek te leggen. Ik leed onder stress. Hij vroeg mij wanneer ik voor het laatst een boek had uitgelezen of een wandeling had gemaakt en wanneer ik voor het laatst echt bewust had gekeken naar de natuur? Hij vroeg mij ook wanneer ik voor het laatst had gegeten met mensen die het niet alleen maar over een dure auto, de nieuwste laptop of over een mobiele telefoon hadden gehad? Sterker nog hij vroeg mij ook hoe vaak en hoelang ik de afgelopen week mijn mobiele telefoon eens had uitgezet. Wanneer ben je eigenlijk voor het laatst bij familie op bezoek geweest?

 

Leven zonder stress

Op al zijn vragen kon ik niet een keer positief antwoorden. Hij vertelde mij toen dat ik een goede investering zou doen als ik eens een cursus zou volgen waarin je gewoon leert weer op een normale manier te functioneren. Geen gehaast en geen gestress, maar gewoon leren je rust weer te pakken en te genieten van de dingen. Nooit meer aan zorgen of stress onderdoor gaan.

 

Genieten van het leven

Gek eigenlijk als je weet dat ik bijna alles had, een mooie auto, een goede baan, dure kleding en veel vrienden, maar toch genoot ik niet van het leven. De cursus heb ik gevolgd en ik moet zeggen dat dit wel mijn ogen geopend heeft. Grappig eigenlijk dat je dan ook gelijk door een andere bril gaat kijken naar dingen, terwijl het zo logisch is maar je er niet meer toe komt. Je leert onder andere weer te luisteren naar wat mensen te vertellen hebben in plaatst van oppervlakkig luisteren.

 

Stress, als je er eenmaal aan went

Kortgeleden stond ik bij de kassa van een supermarkt. Het was best druk en er stond op dat moment een mevrouw bij de kassière. Terwijl zij haar boodschappen in haar karretje teruglegde werd zij op haar mobieltje gebeld. Ik dacht nog op dat moment “zou zij de telefoon opnemen?” Ja hoor, ze nam het gewoon op en begon te kletsen over haar kinderen. Ik was gelukkig niet de enige die verbaasd was, maar ze kletste gewoon door ook toen ze moest pinnen. Om een lang verhaal kort te maken, ik kon het toch niet laten haar even later aan te spreken en te vragen of zij in de gaten had dat er veel mensen stonden te wachten en haar gedrag eigenlijk idioot vonden. Ze keek mij aan met een gezicht van “waar heb je het over?”

 

Weg met stress

Ik ben blij dat ik de rust weer heb teruggevonden. Voor mij geen jachtig leven meer, de telefoon gaat regelmatig uit en de vele selfies die ik dan op Facebook plaatste met het idee dat mensen dit leuk zouden vinden zijn ook verleden tijd. Is mijn leven dan saaier? Absoluut niet! Ik heb weer leren genieten en te kijken naar de dingen die echt belangrijk zijn, zoals zelfvertrouwen en van jezelf durven houden.


Tags: Stress verminderen, stressvrij genieten, cursus tegen stress
Artikel geschreven door: Sjors.
Publicatie datum: 2015-10-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving