aanmeld knop
dot

Wat is Instagram?

Socialmedia.jpg
Tegenwoordig zit iedereen op social media, waaronder Instagram. We weten dat het is een onderdeel van Facebook en is een populaire applicatie bij de iPhone-gebruikers. Ondertussen is deze applicatie ook beschikbaar voor Android. Maar wat is Instagram eigenlijk? Hoe gebruik je het en waarom is Instagram zo populair geworden?
GamesGames

Instagram is een platform dat volledig focust op beeldmateriaal. Je kunt het zowel op je smartphone, tablet of computer gebruiken. Instagram is een soort visuele Twitter waarbij je beelden gaat delen met de wereld. Dankzij veel opties en filters die deze applicaties aanbiedt, kan je je foto’s bijwerken en verfraaien, alvorens te delen met iedereen. Daarom is Instagram zo populair geworden.

 

Installatie

Instagram is een gratis applicatie die je kan aanschaffen in de applicatiewinkels van iOS en Android. Je kan deze app gewoon opzoeken via de zoekfunctie en installeren op je smartphone of tablet. Eens is deze applicatie geïnstalleerd, moet je je nog registreren. Je kan ook je Facebook-account onmiddellijk aan je Instagram koppelen. Op die manier zie je wie van je vrienden Instagram gebruikt en kan je ze volgen door te klikken op Follow naast de vrienden die je wenst te volgen, of gebruik Follow All om ze allemaal te volgen. Je kunt ook vrienden toevoegen die geen Facebook-account hebben, door gewoon je adresboek te scannen of mensen uitnodigen tot Instagram.

 

Aan de slag!

Eens je hiermee klaar bent, krijg je een stream van foto’s te zien. De nieuwste foto’s zullen bovenaan staan. Als je een foto leuk vindt, dan tik je op het hartje onder de foto. Wil je reageren op de foto? Dan tik je op de tekstballon naast het hart en voer je je bericht in. Je kunt je bericht achterna niet meer aanpassen zoals op Facebook, maar wel verwijderen.

 

Foto's nemen

Foto’s maken doe je door te tikken op de middelste knop en de Instagram-camera zal openen. Richt je smartphone op het onderwerp dat je wilt fotograferen en tik op dat onderwerp om de focus in te stellen. Vind je de foto niet mooi en wil je opnieuw proberen? Dan tik je gewoon op de pijltje links bovenaan, om terug te keren naar de camera. Je kunt ook selfies nemen door te tikken op de ronde pijl bovenaan in beeld. Het is natuurlijk ook mogelijk om bestaande foto’s te importeren, al is het de bedoeling om de foto’s ter plaatse te maken en onmiddellijk te delen.

 

Bijschrift foto toevoegen

Wanneer je klaar bent met het uitkiezen van een foto, of bijwerken, dan krijg je de mogelijkheid om een bijschrift toe te voegen. Als je wilt dat je foto snel teruggevonden wordt door andere gebruikers, dan kan je best hashtags gebruiken. Hashtag is een hekje dat wordt geplaatst voor een trefwoord, zoals bijvoorbeeld #amsterdam. Om iemand in een foto te taggen, gebruik een apenstaartje, zoals bijvoorbeeld @Katrien. Je kunt je foto’s ook direct uploaden naar andere sociale media, zoals Twitter, Facebook, Tumblr of Flickr.

 

Foto's bekijken van anderen

Het leuke is dat je ook foto’s kan bekijken van de andere gebruikers die je niet kent. Dat doe je door te tikken op een loepje, dan zie de meest recente gedeelde foto’s, of door een zoekterm in te voeren aan de hand van hashtag. Je kunt net zoals in Twitter, iedereen volgen die je interessant vindt, foto’s liken en commentaren achterlaten.

 

Geld verdienen met Instagram

Net zoals met de andere social media, kan je ook met Instagram geld leren verdienen. Als je wilt weten hoe dan kan je een handleiding kopen over de manieren waarop je met Instagram geld zou kunnen verdienen. 


Tags: instagram geld verdienen
ComputerComputerArtikel geschreven door: AnJun.
Publicatie datum: 2015-10-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving