aanmeld knop
dot

Groene Smoothies, Het werkt tegen een hoge bloeddruk!

50_groene_smoothies.jpg
Zoals iedereen wel weet is het belangrijk om dagelijks genoeg groenten en fruit te eten, helaas wordt dit in de praktijk nog lang niet altijd gerealiseerd, terwijl het niet moeilijk hoeft te zijn. In dit artikel laat ik je zien wat de voordelen zijn van groene smoothies, en wat er voor voedingsstoffen in zitten die een lagere bloeddruk bevorderen.

Groene Smoothies, wat moet ik me daar bij voorstellen?

Het kan misschien wat onwennig zijn om bladspinazie of broccoli toe te voegen aan je smoothies, maar het is echt een aanvulling op dagelijkse voeding, en het ondersteunt uw gezondheid enorm. Nutriënten van bijzonder belang zijn carotenoïden zoals beta-caroteen, luteïne, cryptoxanthin en vitamine C

Mocht je de smaak niet waarderen; je kunt het aanvullen met een banaan, of yoghurt, om zo de smaak wat aangenamer te maken.

 

Waarom zou je dit doen?

  • Het is zeer eenvoudig te bereiden.
  • Je kunt het makkelijk meenemen voor onderweg, of voor op het werk.
  • Het is een gemakkelijke manier om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit te komen.
  • Voeg er havermout aan toe, en je hebt een complete maaltijdvervanger, ideaal voor een snel ontbijt als je haast hebt.

Rauwe groenten bevatten meer gezonde voedingsstoffen.

Door de groenten te verwerken in een smoothie, hoef je ze niet te koken, hierdoor blijven de vitaminen en mineralen beter behouden dan wanneer je de groenten kookt.

 

Wil je gewicht verliezen?

Ook dan is het drinken van groene smoothies een prima hulpmiddel. Ze geven namelijk meer energie, waardoor je meer zin kan krijgen om te gaan bewegen. Ook geven smoothies een vol gevoel, waardoor je de behoefte om te snaaien beter kunt onderdrukken.

 

Granaatappelsap toevoegen aan een smoothie.

Granaatappelsap is ook onderzocht voor zijn effect op cholesterol en bloeddruk. Een studie wees uit dat na aanvulling van het dieet met granaatappelsap voor een jaar, de systolische bloeddruk verlaagd met maximaal 21%.

 

Het hoeft niet duur te zijn

Voor een relatief klein bedrag heb je al een blender in huis, dit hoeft echt geen duur apparaat te zijn. Groente en fruit hoeft ook niet echt duur te zijn, het hoeft niet perse biologisch te zijn, als je het maar goed wast.

 

Mijn ervaring

Ik drink nu zelf een aantal jaar regelmatig smoothies met groenten erin, en ik merk dat ik me er een stuk gezonder door voel. Ik zit beter in mijn vel, mijn huid is mooier, ik heb meer energie, ook verhoogt het de weerstand aanzienlijk, waardoor ik de laatste jaren een stuk minder verkoudheidsklachten of griepjes heb opgelopen. Het is aan het begin even wennen, vooral ook aan de smaken, maar als je er eenmaal aan gewend bent, weet je niet beter.

 

Recepten met groene smoothies

Er zijn eindeloos veel recepten te vinden van groene smoothies, zodat er voor iedereen wel wat bij zit wat hij/zij lekker vindt. Een receptenboek wat zeker niet mag ontbreken is Het groene smoothies receptenboek.


Tags: Smoothies, gezondheid, vitamines, hoge bloeddruk, afvallen
Bronnen: eigen ervaring, ervaringen van familie/vrienden, http://weeswaakzaam.com/granaatappel-goed-voor-hart-en-bloedvaten/
Artikel geschreven door: Martin-M.
Publicatie datum: 2015-10-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2015-10-27 17:08:11  
Goed artikel! Ik ga het receptenboek zeker proberen! Hartelijk bedanktReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving