aanmeld knop
dot

Staalproductie blijft dalen, Nederland stijgt in staalproductie

logo-tekst.jpeg
Het gaat nog steeds niet al te best met de productie van staal in de wereld. Gelukkig is er ook goed nieuws: de staalproductie in Nederland steeg met 14,1 procent en daarmee hebben we staalproductie gigant Groot-Brittanniƫ ingehaald. De productie in Noord-Amerika daalde met een kleine 7 procent.

In de maand september 2015 is de totale staalproductie weer gedaald en is de hoeveelheid metaal stansen ook gedaald. Tot nu toe werd Europa nog redelijk buiten schot gehouden, maar vorige maand is ook de productie van staal op ons continent gedaald met 4,6 procent. Daarmee heeft het nu ook de daling bereikt die in andere landen op andere continenten al gaande was.

 

Nederland haalt Groot-Brittannië in

Vooral Groot-Brittannië, die altijd een van de meeste volumes staal produceerden, zijn hard geraakt in september 2015. Het land produceerde ‘slechts’ 579 duizend ton staal. Dat is minder dan landen als Polen en België die respectievelijk 690 duizend ton en 600 duizend ton staal produceerden in september 2015. Zelfs Nederland heeft meer staal afgeleverd dan Groot-Brittannië: 607 duizend ton in totaal.

 

Staalproductie in Europa

De Wereld Staal Associatie heeft tevens bekend gemaakt dat de koplopers van Europa, Duitsland en Italië, hun productie terug moesten schroeven met 3,9 procent in de maand september 2015. Frankrijk viel nog verder weg: 8,5 procent om precies te zijn. Spanje is met datzelfde percentage juist gestegen in de staalproductie. Ook Nederland heeft een groei doorgemaakt van 14,1 procent op de staal volumes.

 

Duitsland staal productie

In totaal heeft Duitsland tot nu toe het meeste staal geproduceerd van alle landen in Europa. Het totale volume komt neer op 32,6 miljoen ton. Dat is aanzienlijk meer dan de nummers 2 en 3: Italië en Frankrijk. Zij produceerden respectievelijk 16,7 miljoen ton en 11,7 miljoen ton.

 

Staalproductie in Noord-Amerika

Op het westerse continent Noord-Amerika gaat de staalproductie ook niet al te best: zij kampen met een 6,8 procent daling in productie sinds begin 2015. Die daling is dan vooral te wijten aan de terugloop van productie in de Verenigde Staten. Wel leveren zij aanzienlijk meer volume dan landen in Europa: bij elkaar rond de 85 miljoen ton. Herstel in groei is in 2015 nog niet in zicht. Ook in oktober 2015 blijven de volumes nog steeds dalen.


Tags: staal, industrie, staalproductie, europa, 2015
Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2015-10-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving