aanmeld knop
dot

Smartphone gebruik anno 2015

iphone.jpg
Hoe wordt een smartphone in het jaar 2015 gebruikt? Wat zijn de meest gebruikte apps en wat zijn nu eigenlijk de nadelen van het hebben van een smartphone. Telefoons zijn langzaamaan onmisbaar geworden in de samenleving. Het geeft een gevoel van veiligheid doordat je altijd en overal bereikbaar bent, mits je batterij het vol houdt natuurlijk.


Het gebruik van smartphones stijgt nog steeds. In Nederland heeft in 2015, vier op de vijf personen een smartphone. Dit geldt tevens ook voor de jeugd. De mogelijkheden zijn ook oneindig. Er komen steeds meer apps die veelal gratis te gebruiken zijn. Men whatsappt er op los en belt regelmatig met elkaar.

 

De meest gebruikte app

Prominent op nummer één staat in 2015 natuurlijk Whatsapp. Met deze app kun je onbeperkt berichten versturen naar al je vrienden. Een dagje uit is zo geregeld door het aanmaken van een groepsgesprek. Sinds 2015 is er tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van Whatsapp via je webbrowser. Op deze manier kun je berichten sturen via je computer of laptop, erg handig natuurlijk wanneer je aan het werk bent en even snel ergens op wil reageren. Je telefoon kan in je tas of broekzak blijven en jij kan gewoon reageren op belangrijke berichten. Je kunt tegenwoordig ook bellen via Whatsapp al wordt dit nog niet veel gebruikt. Veel smartphone gebruikers beschikken over een abonnement met onbeperkt bellen waardoor deze functie veelal overbodig is.

 

Andere handige apps

Zit je in de auto, moet je ergens naar toe en heb je geen idee waar het is? Gebruik dan Google Maps op je smartphone. Zonder al te veel moeite vul je het adres in waar je heen wil en Google Maps biedt je diverse reismogelijkheden aan. Zo kun je kiezen tussen lopen, fietsen, openbaarvervoer en de auto. Voor ieder vervoersmiddel zullen diverse routes worden gekozen maar de kortste route wordt uiteraard geadviseerd.

 

NU.nl app

Voor recent nieuws heeft NU.nl een van de fijnste apps. Nieuws wordt gegroepeerd in groepen zoals:

  • Algemeen
  • Economisch
  • Tech etc.

Het fijne van deze app is dat regionaal nieuws ook gegroepeerd wordt. Op deze manier ben je op de hoogte van het laatste nieuws op de plek waar je je op dat moment bevindt.

 

Dropbox

Een handige app waarbij je documenten en afbeeldingen op kunt slaan in de Cloud. De app beschikt over een feature waarbij je een zojuist genomen foto direct op Dropbox kunt opslaan. Dit zorgt ervoor dat je de foto gemakkelijk op je computer kunt openen en het veilig is opgeslagen. Stel je telefoon gaat kapot dan heb je altijd je foto’s nog op Dropbox staan. Erg handig voor onhandige mensen, zoals ikzelf.

 

Nadelen van smartphones

  • Gezondheidklachten: Veelvuldig gebruik maken van je smartphone in combinatie met een voorovergebogen houding zal tot fysieke klachten zorgen. Zo kun je nek en rug klachten krijgen maar tevens ook hart- of ademhalingsproblemen.
  • Smartphones maken mensen asocialer. Op een verjaardag zijn er altijd wel wat mensen die constant op hun telefoon bezig zijn. Lekker gezellig dus. Tegenwoordig zijn er al café’s die het niet gebruiken van de smartphone belonen met bijvoorbeeld een gratis drankje. Kun je na gaan dat het al zo ver is dat mensen iets moeten krijgen om hun telefoon te laten liggen.
  • De beeldschermen zijn vaak kwetsbaar. Als er iets is wat snel kapot gaat is het wel het beeldscherm. Je smartphone hoeft maar één keer verkeerd terecht te komen en het is al prijs. Het vervangen van het beeldscherm is vaak een duur grapje. Pas hier dus mee op.

Tags: smartphone, onbeperkt bellen, apps, onbeperkt mb, bellen


Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-10-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving