aanmeld knop
dot

Beleef Amsterdam

auto2.jpg
Wanneer je een dagje naar Amsterdam gaat kun je van alles doen. De hoofdstad van Nederland: Amsterdam. De hele wereld is er bekend mee. Wanneer je met buitenlanders praat gaat het vaak alleen maar over kaas, tulpen en wiet. Dit stereotype beeld klopt natuurlijk maar gedeeltelijk. Nederland heeft zo veel meer te bieden.

Natuurlijk zijn we goed met kaas en tulpen en is wiet gedoogd maar dat wil niet zeggen dat dit het beeld van Nederland moet zijn.

 

Heineken Experience

Heineken is een algemeen bekend merk over de gehele wereld. Heineken is ontstaan doordat Gerard Adriaan Heineken in het jaar 1863 bierbrouwerij De Hooiberg over kocht en omdoopte tot Heineken. Heineken groeide al snel doordat ze constant hoge kwaliteit bier leverden en de medewerkers goed behandelden. Mede door de actie met niet goed geld terug is Heineken bekend geworden. Op dit moment is Heineken nog steeds een van de grote jongens op de biermarkt. Wil je meer leren over Heineken? Kom dan eens naar de Heineken Experience in Amsterdam. Je krijgt een tour door een oude bierbrouwerij en krijg uiteraard wat biertjes.

 

WTC Amsterdam

Kom je voor zakelijke activiteiten naar Amsterdam? Neem dan vooral een kijkje bij het WTC. In dit zakencentrum bevinden zich meer dan 300 internationale bedrijven. Hier werken zakenlui van over de hele wereld, Fransen, Russen, Japanners en noem maar op. Het WTC heeft als doel om bedrijven bij elkaar te brengen en het bieden van diensten die hen kunnen ondersteunen bij de bedrijfsvoering. In dit gebouw vinden vaak netwerkborrels klaar en lunch evenementen.

 

Anne Frank Huis

Heel bekend in Amsterdam is het Anne Frank Huis. Dat is het huis waar de Joodse Anne Frank en haar familie, en nog enkele joodse onderduikers, meer dan 3 jaar zaten ondergedoken gedurende de bezettingstijd in de tweede wereldoorlog. Het museum is te vinden aan de Prinsengracht 263-267, 1016 GV Amsterdam. De openingstijden zijn van maandag tot en met zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur.

 

Keukenhof

Oké, ik noem net tulpen en stereotype maar toch wil ik het er even over hebben, aangezien we gewoon tulpen van top kwaliteit hebben in Nederland. Kijk maar eens bij de Keukenhof. Van 20 maart tot 17 mei is het mogelijk om de Keukenhof te bezoeken. In deze hof gevuld met 7 miljoen tulpen kijk je je ogen uit en zul je veel toeristen tegen komen. Zij komen hier om de mooie volle kleuren te bewonderen en voor het bloemencorso. In 2015 staat de Keukenhof in het teken van Vincent van Gogh.

 

Van Gogh Museum

Een van Nederlands meest bekende kunstschilders was Vincent van Gogh. In het Van Gogh Museum zijn een groot deel van de werken van Van Gogh te bewonderen. Vincent van Gogh werd niet alleen beroemd vanwege zijn schilderwerken, maar ook vanwege zijn gekwelde leven, wat getkend werd door eenzaamheid, depressies en gebrek aan erkenning van zijn kunstenaarschap, en het was een leven wat uiteindelijk tragisch eindigde in zelfverminking en zelfmoord. Openingstijden museum, van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Adres: Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam.

 

Rembrandt Huis

Het Rembrandt Huis is gelegen aan de Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam. Dit is het voormalige huis van de schilder Rembrandt van Rein. Heel bijzonder om te bezoeken. Het huis is voor een groot deel in de oude staat (hersteld) en geeft en duidelijk beeld van Rembrandts' leven en werk. Openingstijden: bezoek de website voor openingstijden want soms is het museum een periode gesloten.

 

Vervoer

De stad Amsterdam is te bereiken per trein, bus en auto. Let wel op waar je je auto parkeert. In het centrum betaal je natuurlijk de hoofdprijs. Wil je in de buurt van het WTC parkeren maak dan gebruik van parkeergarage WTC Amsterdam. Check ook altijd even de website van 'a naar beter' voor de meest actuele verkeersinformatie. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je gebruik maken van de 9292ov app of websites als die van de NS.


Tags: WTC Amsterdam, Heineken Experience, Keukenhof, Amsterdam uitjes
Bronnen: annefrank.org, rembrandthuis.nl
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-10-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving