aanmeld knop
dot

Welk type webhosting is voor jou geschikt?

Internet.jpg
Het afnemen van webhosting kan in verschillende vormen. Weet jij exact welke soort webhosting jij moet kiezen? Leer alles over VPS-(Managed of unmanaged), dedicated-, co-located- of shared webhosting. Webhosting kun jij afnemen in verschillende vormen, zo kun jij kiezen voor shared-, dedicated of een VPS. Een VPS is af te nemen in twee verschillende soorten, waaronder managed en unmanaged.
ComputerComputer

Ook de markt op het gebied van shared webhosting is snel aan het veranderen, shared werd veelal als onveilig gezien en zorgt vaak voor performance issues. Echter wordt shared tegenwoordig in een hoog tempo overgenomen door containerisatie. In principe is dit shared webhosting met iedere website in een eigen container.

Wie gebruiken containerisatie en de voordelen van containerisatie?

Webhoster Antagonist uit Enschede maakt sinds een paar maand gebruik van containerisatie. Containerisatie houdt in dat shared webhosting wordt aangeboden met dezelfde mogelijkheden als een VPS. Je krijgt de mogelijkheid om resources van de webserver te gebruiken en wanneer je eenmaal teveel resources gebruikt dan ondervinden niet alle klanten op de webserver last van jouw issues, maar dan wordt jouw container gelimiteerd. Het grote voordeel van deze methode is uiteraard veiligheid, betrouwbaarheid en stabiliteit. De nieuwe vorm van shared webhosting die een stuk veiliger is dan de standaard vorm van webhosting.

 

Een dedicated server
Door een websitebouwer wordt vooral gebruik gemaakt van shared webhosting, echter zijn er zeer grote bedrijven die kiezen voor een eigen dedicated server. Je staat als enige website op een server en je kunt met jouw website gebruik maken van de volledige resources van deze webserver. Websites die deze manier van webhosting kiezen zijn niet alleen super snel, maar kunnen ook extreem veel bezoekers aan. Je ziet namelijk vaak dat bezoekers niet verdeeld over de dag op je website komen, maar je ziet vaak pieken na het lanceren van een actie op Facebook of iets dergelijks.


Een VPS
Een Virtual Private Server is af te nemen in twee verschillende vormen. Wil je zelf het besturingsysteem kiezen, dan is een VPS geschikt voor jou. Je kunt kiezen uit een managed of een unmanaged VPS. Managed wordt alles geregeld door de systeembeheerders van de webhoster en unmanaged heb jij zelf alle touwtjes in handen. Je begrijpt natuurlijk wel dat managed een stuk duurder is dan een unmanaged VPS.

Co-located webhosting voor grote bedrijven
Je ziet vaak dat webhosters zelf er juist voor kiezen om de webhosting in een datacenter te stationeren. Co-located is het stationeren van jouw eigen webserver in een datacenter of op een andere locatie. Veelal wordt deze methode gebruikt om zo de beveiliging, koeling en stroom uit handen te geven. Datacenters hebben het meestal stukken beter voor elkaar en deze worden 24/7 bewaakt. Tevens is er vaak een redundante stroomvoorziening die zelfs bij stroomstoringen ervoor zorgt dat alles online blijft.


Tags: webhosting, VPS, webhosting kiezen
ComputerComputerArtikel geschreven door: marloes.
Publicatie datum: 2015-11-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving