aanmeld knop
dot

Tips om geld te besparen

sparen.jpg
In dit artikel ga ik je leren hoe je makkelijk geld kunt besparen. Iedereen kent het wel, het is eind van de maand, En je hebt een stuk maand over. Ik vond het daarom belangrijk om dit artikel te schrijven, zodat ik mensen kan helpen met geld besparen. Een andere reden dat ik begonnen ben om dit artikel te schrijven is omdat geldproblemen tegenwoordig veel meer een rol spelen dan vroeger. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen werkloos, waardoor er heel weinig geld binnen komt.
ComputerComputer

Hou inzicht over je inkomsten en uitgaven

Het is belangrijk om te weten, wat er in elke maand in en uit gaat.  Het is dan ook erg goed om eens op te schrijven wat er binnen komt, en wat je daarvan uitgeeft. Op deze manier krijg je een goed beeld van je financiële situatie. Daarnaast kan het ook geen kwaad om een keer in de week je rekening te checken, zodat je weet hoe je ervoor staat. Op deze manier weet je ook wat je kunt uitgeven, en waaraan je je geld kan uitgeven.

 

Het belang van sparen

Als het je gelukt is om een maandelijks budget vast te stellen, en er is aan het einde van de maand wat geld over. Zet het dan gelijk op je spaarrekening. Dan heb je altijd iets achter de hand mocht er onverwacht iets gebeuren, zoals het verliezen van een baan, een brand, of het kapotgaan van een huishoudelijk apparaat. Op deze manier kom je minder snel in de schulden.

 

Koop niet te veel of te snel

Om niet in de geldproblemen te komen, moet je jezelf eens afvragen als je in de winkel staat. Heb ik dit echt nodig?

 

Geld lenen en de lening aflossen

Als je naar de bank gaat voor een lening, moet je eerst goed nagaan wat je kan betalen als het gaat om afbetaling. Het maandelijkse bedrag wat je moet gaan aflossen, moet minder dan een derde van je maandelijkse inkomsten zijn. Je moet namelijk nog genoeg geld overhouden, om te kunnen leven, je kunt dan denken aan eten, kleding, verzekeringen enzovoorts.

 

Creditkaart

Ik heb ook nog een tip voor de mensen die een creditcard bezitten. Een creditcard kan erg handig zijn, als je bijvoorbeeld geen geld op zak hebt. Maar toch moet je hier mee uitkijken. Sommige mensen zien niet de nadelen van een creditcard. Hiermee bedoel ik als je iets koopt met een creditcard, dat het geld echt geld is, wat je ooit eens zou moeten terug betalen. Bij de meeste creditcards is het zo, dat het bedrag de volgende maand van de rekening wordt afgeschreven. Stel je staat rood op je bankrekening, dan kan dat het begin zijn van jezelf in de schulden werken.  Vooral als je een  nieuwe creditcard aanvraagt, om de schulden van de oude kaart mee af te betalen.

 

Geld besparen

 • Ook zou je eens kunnen bekijken of je geld kunt besparen, door over te stappen naar een andere energieleverancier of/en naar een andere verzekeraar. Bespaar geld door maandelijkse uitgaven eens kritisch te bekijken en zeg abonnementen op die je op kunt zeggen omdat je ze niet echt nodig hebt.
 • Ook zou je je gratis aan kunnen melden bij sloopdecrisis.nl , om te kijken wat jij kunt besparen op de vaste lasten. Je krijgt dan een eenmalige aanbod, waar je vaak veel geld mee kan besparen.

 

Huishoudtips om minder geld uit te geven

 • Je kunt voordat je boodschappen gaat doen, een boodschappenlijstje maken. Koop alleen wat er op het boodschappenlijstje staat. Als het er niet op staat, koop het dan ook echt niet. Er zijn geen uitzonderingen. Daarnaast bespaart het maken van een boodschappenlijstje ook veel tijd in de supermarkt, je loopt alleen langs de artikelen die je nodig hebt. Je kunt hiermee al snel 10 euro per keer besparen. Hou je aan je dagelijks bepaalde budget.
 • Ga eens wat vaker naar de markt, groente en fruit is op de markt meestal  voordeliger als in de supermarkt, en het is nog verser ook. En als je eind van de dag naar de markt gaat, is het fruit en groente vaak nog voordeliger.
 • Let op de aanbiedingen, wie weet zit er iets bij wat je vaak gebruikt. Je kunt dan een voorraad inslaan, let wel op de houdbaarheidsdatum.
 • Probeer eens een A merk te kopen, wie weet  vind je het wel erg lekker. En het scheelt veel geld.
 • Koop van plaats dure schoonmaakmiddelen een fles schoonmaakazijn of andere goedkope schoonmaakmiddelen. Een fles schoonmaakazijn kost nog geen euro.

Wat kun je schoonmaken met schoonmaakazijn?

 • ramen schoonmaken. (Giet een klein beetje azijn in het water).
 • spiegels schoonmaken. (Giet een klein beetje azijn in het water).
 • aangekoekte resten verwijderen. (Een bodem azijn in de pan doen, en  die een uurtje laten staan).
 • kalkaanslag verwijderen. (Azijn op de kalk aanbrengen, en even laten intrekken).
 • je wasmachine ontkalken. (Azijn in een wasbol doen, en een lege wasmachine draaien op 90 graden).
 • azijn als wasverzachter gebruiken.
 • onkruid verwijderen met azijn.
 • azijn gebruiken in de auto als ruitenwisservloeistof.(1 kop azijn op 2 liter water).

Beperk gebruik wasdroger

Gebruikt een droogrek of waslijn om de was te drogen in plaats de droger. Vooral in de zomer is dit ideaal. Je bespaart energie, water en het gebruik van je wasdroger.

 

Afwasmachine

Gebruik de vaatwasser alleen als het niet naders kan. De afwas met de hand doen bespaart je al snel een paar tientjes of meer per jaar.

 

Stand-by? Niet doen!

Zet alle elektronische apparaten uit en niet op stand-by . Dat scheelt per jaar zo ongeveer 25 euro. Ook is het laten staan op standby gevaarlijker, er is dan eerder kans op brand.

 

Verwarming besparen

Trek een dikke trui of paar sokken aan, dit scheelt al gauw 1 a 2 graden stoken. Dat scheelt per jaar ongeveer 50 euro.

 

Spaarlampen

Koop spaarlampen. Op den duur verdient het zichzelf terug.

 

Gebruik de vriezer

Bewaar je brood in de vriezer, zo heb je altijd vers brood. En wordt er geen brood weggegooid. Vries ook restjes van de maaltijden in, als het eten daarvoor geschikt is. Koop alleen boodschappen die in de aanbieding zijn en vries een voorraadje in. Zo eet je altijd goedkoper.

 

Skyscanner

Heb je geld om op vakantie te gaan? Reis dan op een goedkoop moment, je kunt de prijzen van vliegtickets per maand en ook per jaar vergelijken op Skyscanner. Waardoor je kunt zien wat het goedkoopste moment is om te vliegen, dit bespaart enorm veel geld. Als je geld wil besparen om je vlucht, kun je overwegen om een vlucht te kiezen waar je moet overstappen. Dat scheelt vaak geld.

 

Auto goedkoop parkeren

Als je je auto kwijt moet op een parkeerplaats bij het vliegveld, kun je beter  een parkeerplaats ruim van te voren reserveren. Bij aankomst betaal je vaak veel meer, dan als je reserveert.

 

Goedkoop eten op vakantie

Als je in een ander land op vakantie bent, kun je het beste eten  zoals zij dat daar doen. Dat scheelt vaak enorm veel geld, omdat producten uit andere landen, een hele reis achter de rug hebben. En dat kost geld. Dus dan vragen ze ook meer geld voor die producten.

 

Doorlopende reisverzekering

Sluit een jaarlijks doorlopende reisverzekering af, dan ben je goedkoper uit.

 

Geld bijverdienen

Een van de beste manieren om beter uit te komen met je geld is natuurlijk geld bij verdienen. Je komt echter niet altijd even gemakkelijk aan werk. Er zijn veel manieren om thuis geld bij te verdienen.  Een voorbeeld van een methode om vanuit huis geld te verdienen is het programma: Miljonairsmodel. Je leert ermee met welke verschillende methodes je thuis geld kunt verdienen.


Tags: geld verdienen, geld besparen, vakantietips, huishoudtips
Artikel geschreven door: Berber!.
Publicatie datum: 2015-11-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving