aanmeld knop
dot

Jack Russell karakter

dieren.jpg
Jack Russell terriërs hebben een apart karakter. Ze worden wel omschreven als eigenzinnig, trouw, speels, nieuwsgierig en leergierig, maar ook als koppig, onverschrokken en dominant. Temperament heeft deze intelligente hond zeker. Je hebt er een trouw en meestal lief huisdier aan. Maar dit hondje heeft wel een baasje nodig die weet hoe hij het karakter van een Jack Russell op de goede manier begeleiden en trainen moet.

De Jackrussellterriër staat qua karaktereigenschappen bekend als vrolijk, speels en temperamentvol. Het is nodig dat je met de pittige karaktereigenschappen van deze rashond weet om te gaan, anders gaat het hondje thuis bepalen wat er wel en niet gebeuren mag. De Jackrussellterriër is echter van nature de kwaadste niet, dat scheelt. Ze kunnen het meestal goed vinden met andere honden, maar ook met kinderen. In huis kan hij zichzelf echter gemakkelijk voorbijlopen door zijn enorme levenslust, en vervolgens de baas gaan spelen. Een opvoeding waarbij men weet hoe consequent te zijn, is een vereiste om problemen te voorkomen. Pak je dit goed aan, dan heb je er ook meteen een superleuke hond aan. Begin na de aanschaf van een Jackrussellterriër dan ook direct met de juiste training van deze hondjes met behulp van het complete trainingsboek voor de Jack Russell. Je leert van A tot Z hoe je een Jack Russell opvoedt, en leer je het karakter van deze hond door en door kennen zodat je meteen kan beginnen met de training. Ook honden die al verkeerd zijn opgevoed kan je snel en accuraat opnieuw trainen. De hond, die behoefte heeft aan goed leiderschap, zal er gelukkigere door worden, maar jijzelf ook.

 

Jackrussellterriër karakter

De Jackrussellterriër is speels, intelligent, opgewekt, moedig en eigenzinnig. In de praktijk blijkt daarom duidelijke leiding nodig, dan functioneert het hondje prima. Ze houden van spelen, ravotten en rennen.  Deze hond werd in eerste instantie gefokt om vossen uit hun holen te verjagen. Ook was hij goed in het vangen van dassen. De Jackrussellterriër is een echte trouwe vriend, en hij gehoorzaamt prima als hij de juiste opvoeding krijgt. De Jack Russel werd vernoemd naar John Jack Russell, een dominee in Groot Brittannië.

 

Kenmerken van een Jackrussellterriër en de Parson Jackrussellterriër

Er wordt een verschil gemaakt tussen hoogbenige en normaalbenige Jack Rusells. De Jack Russell die hoog op de benen staat wordt Parson Jackrussellterriër genoemd. De raskenmerken van de Jackrussellterriër zijn:

  • schofthoogte is even hoog als de zijkant lang is, dit wordt een vierkante bouw genoemd. Bij de Parson is de bouw vierkanter.

  • De vacht van elke Jackrussellterriër is glad, ruw of (tussenvorm) broken. De vachtkleur is voornamelijk wit, met tan-kleurige (roodbruin/kastanjekleur) of zwarte tekening. (Niet tegelijk samen in een hondenvacht)

  • Schofthoogte tussen de 25 a 30 centimeter is ideaal.

  • Borstkas van elke Jackrussellterriër is ongeveer 30 a 43 centimeter, en daarom te omspannen met handen van gemiddelde afmeting.
  • Een Jack Russel weegt ongeveer 1 kilo per elke 5 centimeter schofthoogte.

Stamboom

Kies voor een Jackrussellterriër met stamboom. Hondjes die zonder stamboom worden aangeboden kunnen iets mankeren, of voldoen in elk geval niet aan de raskenmerken. Dit hoeft geen probleem te zijn als je niet op zoek bent naar een hond met een stamboom, maar gewoon een leuke en lieve hond wilt hebben. Koop je een Jack Russell zonder stamboom laat hem dan eerst onderzoeken door een dierenarts om zeker te zijn dat het diertje geen gezondheidsproblemen heeft.

 

Jack Russell opvoeding

Een jackrussellterrier heeft een consequente opvoeding nodig. Voor veel mensen is het een probleem om een Jack Russel goed op te voeden. Training vergt inzicht, en kennis van het ras. Als je de hond niet goed traint kan het een probleem worden, terwijl je met de juiste kennis de prachtige eigenschappen van dit leuke hondenras juist helemaal tot zijn recht laat komen. Hoe je een Jack Russell traint kan je lezen in het Complete Trainingsboek voor de Jack Russell.


Tags: Jackrussellterriër, Jack Russell karakter, kenmerken karaktereigenschappen jackrussellterrier
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2015-11-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving