aanmeld knop
dot

Wat is collectief energie inkopen?

dreamstime_xs_24667193.jpg
Uw bedrijf koopt energie in. Maar waarom is sommige energie eigenlijk goedkoper dan andere? Het is toch dezelfde elektriciteit die uit het stopcontact komt? En wat is nou het voordeligste inkoopproces? Energy Department vertelt meer. De prijs van energie hangt helemaal af van uw afspraken met uw energieleverancier. Veel ondernemers, vooral kleinere ondernemers en zzp’ers, weten echter niet dat deze afspraken in veel gevallen onderhandelbaar zijn. Dus u hoeft helemaal niet direct akkoord te gaan met een standaard contract!
ComputerComputer

De kunst van het inkopen 

Kijk gerust rond en vergelijk verschillende aanbieders. Doe inspiratie op voor de contractvoorwaarden en bekijk waar de prijs het laagst is. Vervolgens kunt u contact opnemen met uw favoriete aanbieder om te bespreken wat er nog voordeliger kan.

 

Collectieve inkoop staat gelijk aan: lagere prijzen

Gebruikt uw bedrijf per jaar een gemiddeld of laag volume aan energie? Dan zult u tijdens uw onderhandelingen met uw energieleverancier niet veel beweging in de prijs of de contractvoorwaarden krijgen. Maar als u samenwerkt met andere ondernemers om uw volume te bundelen, verandert dit. Zo ontstaat er een inkoopcollectief: een groep ondernemers die samen genoeg energie afnemen om de energieprijs en de contractvoorwaarden wél te beïnvloeden. 

 

Energieveiling

Bij de collectieve inkoop van energie gebruikt men vaak een zogenaamde ‘energieveiling’.

  • Het collectief presenteert de totale vraag van de deelnemers aan verschillende energieleveranciers, en laat deze aanbieders tegen elkaar onderbieden.
  • De leverancier met de beste prijs én de beste contractvoorwaarden wint de kans om zijn energie aan het collectief te verkopen. 

Professioneel georganiseerd

Het organiseren van een energiecollectief is een tijdrovende bezigheid, en vergt ook de nodige kennis van de energiesector. Er moet bijvoorbeeld een groot genoeg inkoopvolume bij elkaar gezocht worden, dus dat betekent dat u andere ondernemers moet overtuigen om mee te doen. Daarnaast moet u ook weten welke prijzen en voorwaarden realistisch zijn tijdens het onderhandelen, en welke energiebedrijven open staan om mee te doen aan collectieve energieveilingen.

 

Energy Department

De meeste ondernemers hebben geen tijd om zich persoonlijk bezig te houden met energieveilingen. Daarom bestaan er in Nederland verschillende organisaties die zich in deze werkzaamheden hebben gespecialiseerd, zoals Energy Department.

 

Wat doet Energy Department?

Energy Department organiseert elke maand een energiecollectief van honderden organisaties. Zo helpen we bedrijven besparen op hun zakelijke energiekosten. Wij zijn één van de grootste Nederlandse inkoop collectieven. U kunt al meedoen met ons energiecollectief vanaf een energieverbruik van 5.000 kWh per jaar. Wilt u meer weten over de collectieve inkoop van energie? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs.


Tags: Energie besparend, Collectief, Inkoop, Besparen, Energy Department
Artikel geschreven door: k123nn.
Publicatie datum: 2015-11-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving