aanmeld knop
dot

Het belang van het controleren van een kenteken

auto.jpg
Het controleren van een kenteken biedt vele voordelen. Het is zelfs cruciaal wil je problemen voorkomen en overgaan tot het aanschaffen van een nieuw voertuig. Lees hier waarom het zo belangrijk is en waar je op moet letten.
GamesGames

Je hebt een mooie auto te koop zien staan, maar voordat je serieus met de verkoper in gesprek gaat, wil je eerst zeker weten of de auto het geld wel waard is. Hij ziet er prima uit, maar is hij ook echt in een goede conditie of hebben ze hem zo opgeknapt, dat de schade niet meer opvalt? Een kenteken opvragen en daarmee vreemde praktijken ontmaskeren is goed mogelijk door een kenteken check RDW

 

RDW

Het RDW, wat staat voor Rijksdienst Wegverkeer, is een organisatie die zich namens de overheid bezighoudt met kentekenregistratie en informatie omtrent auto’s en andere voertuigen. Door het kenteken, welke dus door het RDW aan een voertuig wordt toegekend, online in te vullen, kun je veel gegevens rondom het voertuig te weten komen.

  • Bouwjaar
  • Technische gegevens
  • Keuring en onderhoud
  • Overige

Er is van alles mogelijk. Ook is er te achterhalen of een auto geïmporteerd is, schade heeft gehad of zelfs gestolen is. De algemene gegevens zijn vrij opvraagbaar. En dat is natuurlijk ideaal voor jou als consument wanneer je een nieuwe auto of ander voertuig wilt zoeken. Want ook een motor en scooter check kunnen gedaan worden.

 

Schadeverleden van een auto of ander voertuig

Erg belangrijke details die opgevraagd kunnen worden zijn het schadeverleden, het aantal voorgaande eigenaren en de echte kilometerstand. Dit zijn gegevens die cruciaal zijn bij het overnemen van een voertuig, het komt nog steeds te vaak voor dat gegevens worden gemanipuleerd en dat de koper dit pas achteraf constateert. 

 

Wat kost het?

Ben je op zoek naar meer informatie, waar dus ook meer werk voor verricht moet worden, dan zal er een kleine vergoeding tegenover staan. Dit zijn echter hele kleine bedragen en het behoedt jou immers wel voor eventuele nare gevolgen. Stel je maar eens voor wat voor ellende op je af komt als de auto gestolen blijkt te zijn. Deze gegevens zijn natuurlijk ook opvraagbaar als het niet om een personenauto gaat, maar bijvoorbeeld om een camper, motor of een vrachtwagen. Het enige wat je nodig hebt om deze check te doen, is simpelweg het kenteken.

 

Waar kan ik deze checks doen?

Je kunt een kentekencheck uitvoeren op de website van de RDW, maar ook bij andere partijen. Er zijn diverse websites (als bijvoorbeeld www.kentekenchecknu.nl), waar je eenvoudig, snel en gratis een kenteken kan controleren. Het is dan ook erg handig om dit elke keer opnieuw te doen wanneer je op zoek bent naar een nieuw voertuig op Marktplaats, Autoscout of één van de andere bekende platformen. Houd de website erbij en controleer keer op keer het kenteken. 


Tags: kenteken controleren, schade controleren, kentekencheck
Artikel geschreven door: websitenieuws.
Publicatie datum: 2015-11-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving