aanmeld knop
dot

Flixbus snelbussen geven reizigers snelle en goedkope reisoplossing

auto2.jpg
De bussen van Flixbus komen het openbaar vervoer in Nederland opschudden. Door te reizen met een van hun snelbussen kunnen reizigers soms wel drie kwartier sneller reizen en vaak ook goedkoper. De bussen rijden vanaf december 2015 op aanvullende trajecten door heel Nederland.
GamesGames

De Nederlandse Spoorwegen hebben er een gewaagde concurrent bij. Vanaf december rijden er op ‘aanvullende trajecten’ bussen van Flixbus. Het bedrijft belooft reizigers dat ze sneller en goedkoper naar hun bestemming kunnen reizen dan als ze met de trein gaan. Dus de volgende keer dat je naar je dagje dierentuin, stedentrip of slipcursus gaat kun je lekker met de bus! Dat geeft nog een nostalgisch gevoel van de schoolreisjes van vroeger.

 

Aanvulling op OV-aanbod

Flixbus is van oorsprong een Duits bedrijf en is in ons buurland al zeer succesvol. De lijnbussen gaan rijden op trajecten waar nu nog geen directe verbinding is met de trein zoals Rotterdam – Den Bosch – Nijmegen en Eindhoven - Apeldoorn – Groningen. De bussen rijden tussen Rotterdam en Nijmegen acht keer per dag en op de route tussen Eindhoven en Groningen vier keer per dag.

 

Flixbus

Het Duitse bedrijf is redelijk jong, het is pas opgericht in 2013. In Duitsland is de aanbieding van snelbussen een stuk omvangrijker. Naast Flixbus rijden er bijvoorbeeld bussen van Postbus en IC Bus tussen de steden. Flixbus is echter de eerste die lijndiensten in Nederland gaat aanbieden en inmiddels rijden de bussen van het bedrijf al op ruim vierhonderd bestemmingen in vijftien verschillende landen.

 

Goedkoper en sneller

Als reiziger kun je volgens Flixbus flink besparen op kosten en tijd. Ze noemen een voorbeeld: ‘wanneer je met de trein van Eindhoven naar Enschede reist betaal je met de trein 25 euro vol tarief voor een enkele reis. Bij ons betaal je slechts 9 euro.’ Tevens claimt Flixbus op dat traject drie kwartier sneller te zijn dan de trein.

 

Filerijden

En dat bij een toename van het aantal files! De Flixbussen mogen op dit moment nog niet op de vluchtstrook rijden bij files, maar daar gaat volgens het bedrijf wellicht verandering in komen. ‘Op dit moment zijn we over die kwestie in gesprek met de overheid.’ Aldus woordvoerder van Flixbus Donat. Ze zijn er van overtuigd dat ze toestemming gaan krijgen om op de vluchtstrook te rijden, maar als dat uiteindelijk niet het geval is verwachten ze niet dat files problemen gaan opleveren. Ze hebben immers al veel ervaring in Duitsland met files en ook daar behalen ze goede resultaten.

 

Reactie NS

De NS heeft laten weten dat het niet tegen de lijnbussen is zolang het een aanvulling is op het huidige OV-aanbod. Wij zijn allang blij dat er een alternatief voor de trein komt!


Tags: flixbus, bussen, openbaar vervoer, ns, trein, snelbus, bus
Bronnen: nos.nl/artikel/2071062-trein-krijgt-concurrentie-flixbus-gaat-tussen-steden-rijden.html
Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2015-11-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving