aanmeld knop
dot

Terrasplanken in verschillende soorten

dreamshuisje.jpg
Met terrasplanken maakt u van uw tuin een heerlijke plek. Door gebruik te maken van terrasplanken creëert u een warme en natuurlijke uitstraling. Deze planken kunt u op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld als randen rondom de vijver, het zwembad of de jacuzzi, maar ook als vloerbekleding voor onder de veranda of op het terras. Er zijn verschillende soorten terrasplanken verkrijgbaar, de keuze is mede afhankelijk van uw smaak en gebruiksdoeleinde.

Soorten terrasplanken

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten terrasplanken verkrijgbaar en elk soort heeft zo zijn eigen karakteristieken. Het soort plank dat u kiest hangt natuurlijk van een paar factoren af, zoals uw budget, smaak en gebruiksdoeleinde. De meest voorkomende soorten terrasplanken zijn composiet, hardhouten en geïmpregneerde terrasplanken.

 

Composiet terrasplanken

Composiet terrasplanken hebben een unieke uitstraling, zijn duurzaam en heel eenvoudig te leggen. Composiet is een samengesteld materiaalsoort en bestaat uit kunststoffen en houtvezels. Dit materiaal is bijna geheel onderhoudsvrij, water- en vochtbestendig, trekt niet krom en niet onderhevig aan rot. Deze eigenschappen maken composiet een zeer geschikt materiaalsoort voor buiten. Composiet is vooral een veel gebruikt materiaalsoort rondom vijvers, zwembaden en jacuzzi’s. composiet wordt namelijk niet glad als het nat wordt, maar de planken worden juist wat stroever. Hiermee is de kans op uitglijden een stuk kleiner.

 

Hardhout

Hardhouten planten zijn duurzaam en hebben een moderne en natuurlijke uitstraling. Deze soort terrasplanken worden ook veel gebruikt op balkons en dakterrassen. Binnen de hardhouten vlonderplanken kunt u vaak kiezen uit een enkelzijdig of dubbelzijdig profiel. Bij een enkelzijdig profiel zijn beide zijden gelijk en bij het dubbelzijdige profiel is één zijde glad en één zijde is voorzien van een ribbel profiel. De keuze is afhankelijk van smaak.

 

Geïmpregneerde terrasplanken

Geïmpregneerde terrasplanken worden meestal gemaakt van grenen of vurenhout. Deze houtsoorten zijn zeer duurzaam. De geïmpregneerde terrasplanken zijn vaak wel wat duurder, maar gaan dan ook langer mee. Op de lange termijn is deze investering dus goedkoper, want het is minder snel aan vervanging toe.  

 

Zelf een terras bouwen?

Een terras, een terrasoverkapping kunt u zelf maken. Feitelijk kunt u alles zelf maken en kunt u een volleerde timmerman worden als u de juiste bouwtekeningen heeft. 

 

Laat u informeren

Terrasplanken zijn er dus in verschillende soorten en elk soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. De keuze is natuurlijk helemaal aan uzelf. Laat u altijd goed informeren over de verschillende soorten terrasplanken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken en jaren kunt genieten van uw nieuwe terrasvloer.


Tags: terrasplank, terrasplanken, vlonderplank, vlonderplanken, tuinplanken, composiet, hardhout, geïmpregneerde planken

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: LisaVbeek3.
Publicatie datum: 2015-12-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving