aanmeld knop
dot

Ontwerp uw eigen keuken

keukenconcurrent.jpg
Zit u al een tijd te dubben over een nieuwe keuken maar heeft u tot op heden nog geen keuze kunnen maken? U kunt er natuurlijk een uitkiezen bij een grote keukenspeciaalzaak, maar veel leuker is het nog om zelf een keuken te ontwerpen naar uw eigen wensen. U kunt dan bijvoorbeeld nadenken over de verschillende functies in de keuken en hoe deze het meest efficiƫnt ingedeeld kunnen worden. Zo verhoogd uw het gebruiksgemak zodat u optimaal de weg weet tijdens het koken, bakken en afwassen!

Werkblad en fornuis

Let goed op de hoogte van het werkblad en houd daarbij rekening met de lengte van de persoon die de meeste tijd in de keuken doorbrengt. Een werkblad wordt zo tussen de 50 en 90 cm hoog geplaatst. Een te laag werkblad dwingt met een kromme rug te werken wat rugklachten op lange termijn kan veroorzaken. Het is belangrijk om een goede werkhouding te hebben zodat u geen last krijgt van uw rug, schouders of nek. Reserveer genoeg ruimte voor de hoogte van de kookzone zodat u voldoende ruimte heeft om te koken. Een diep werkblad met kookzone is ook handig om nog spullen vlakbij het fornuis kwijt te kunnen als potjes, pannen en bijvoorbeeld een kookboek. Vaak komt de pan net tegen de muur aan wanneer deze op de achterste pit staat. Door net even wat meer ruimte in te bouwen achter de kookplaat lost u dit probleem op. Bedenk wat u zelf handig zou vinden tijdens het gebruik.

 

Indeling keuken

Plaatst nooit een lade, oven, vaatwasser of ander element in de hoek. De kans is groot dat de lade dan niet geheel open kan waardoor de ruimte in de hoek als verloren kan worden beschouwd en dat zou zonde zijn. Wanneer u de eettafel in de keukenruimte wilt hebben denk er dan aan dat er voldoende ruimte moet zijn tussen de keukenkastjes en de tafel zelf. Als leidraad kan zo’n 90 cm afstand worden gehanteerd tussen het werkblad en de keukentafel. Hierdoor heeft u voldoende leefruimte om zowel in de keuken als aan de eettafel goed te functioneren. Laat altijd wat extra ruimte over tussen de muur en het eerst keukenkastje. Zo heeft u voldoende ruimte om het deurtje gemakkelijk te openen. Deze ruimte kunt u later nog netjes afwerken of opvullen. Denk ook alvast na over het gebruiksgemak van de uiteindelijke keuken. Het is bijvoorbeeld handig om na te denken over de opbergruimte van bestek, bekers en glazen. Wanneer u de koelkast vaak gebruikt kunt u deze het beste zo plaatsen dat u snel een overzicht heeft van de inhoud ervan waardoor u efficiënter omgaat met uw voorraad.

 

Keukenontwerp op maat

Na het ontwerp begint natuurlijk de uitwerking. U kunt een afspraak maken met een vakman bij u in de regio, of elders in het  land om uw ideeën verder uit te laten werken of om samen te komen tot een passend keukenontwerp. Zo kunt u op een gegeven moment niet alleen dromen over uw ideale keuken, maar deze ook daadwerkelijk in huis hebben.


Tags: keuken, klusbedrijf, keukenontwerp, venlo, zelf keuken maken, keuken bouwen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: manonvandenberg.
Publicatie datum: 2015-12-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving