aanmeld knop
dot

Scooter kapot? Koop je onderdelen online

vespa.jpg
Scooter problemen? Scooter start niet meer? Veel kleine problemen kun je zelf verhelpen door het plaatsen van nieuwe scooter onderdelen. In de winter zorgen een slechter accu en eventueel startmotor voor start problemen, geen probleem, we leggen uit wat je zelf kan doen!
GamesGames

Scooter start slecht of niet

Je hoort een startmotor die minder snel ronddraait? Het kan zijn dat de scooter accu zijn beste periode heeft gehad. In de winter heeft de accu van je scooter het een stuk zwaarder dan in andere perioden van het jaar. Een accu die versleten is zorgt voor startproblemen in de winter. Omdat de accu minder capaciteit heeft door de jaren heen komt dit in de winter aan het licht. Als er een kickstarter is kan je proberen de scooter aan te trappen.

 

Choke

Mocht dit ook niet werken dan is waarschijnlijk ook de choke (wat zorgt voor het makkelijk starten als de scooter koud is) elektrisch waardoor die nu (nu de accu geen stroom meer heeft) niet werkt. Starten gaat hem dan niet worden en is er eerst maar een oplossing die ook de volgende keer uitkomst bied en dat is het kopen van een nieuwe scooter accu welke goedkoop online zijn te bestellen bij bijvoorbeeld Allesvoorscooters.nl  Je kan zelf een nieuwe accu plaatsen als je een beetje handig bent. Je kunt dit ook laten doen. Als een nieuwe accu het probleem niet oplost, dan is de kans groot dat er iets loos is met de startmotor.

 

Startmotor gaat wel hard rond maar start niet.

Als de startmotor wel normaal klinkt, en voldoende toeren maakt om te kunnen starten dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand zoals vocht bij de bougie of in het luchtfilter. Er zijn bougie-doppen verkrijgbaar die beter aansluiten op de bougie en daardoor is er minder kans dat vocht problemen zal veroorzaken. Een bougie kost niet heel veel en we raden daarom aan deze eerst (zelf) te vervangen. Let wel dat je dan een bougiesleutel nodig hebt. Bougies zijn niet duur bij een scooter onderdelen webshop. Alle scooter onderdelen koop je voordelig en snel online bij winkels waar z eonderdelen verkopen. 

 

Garantie?

Ga niet zelf aan je scooter sleutelen als er nog garantie op zit. Ga in dat geval naar de plaatselijke tweewieler zaak of naar de winkel waar je de scooter hebt gekocht.


Tags: scooter onderdelen, scooter kapot, scooter repareren
Artikel geschreven door: Sander Schmidt.
Publicatie datum: 2015-12-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving