aanmeld knop
dot

Verschillende soorten lekkages voorkomen

dreamshuisje.jpg
Een lekkage kan veel schade veroorzaken. Daarom is het heel belangrijk om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Er zijn verschillende soorten waterlekkages. Per type lekkage zijn er dan ook steeds andere manieren om een lekkage voor te zijn.

Leidinglekkage

Men denkt bij waterlekkage al snel aan een leidinglekkage. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan doordat de leiding verouderd is, het verkeerd bevestigd is of doordat u per ongeluk de leiding raakt met boren. Om een lekkage te voorkomen is het dan ook van belang dat de leidingen in goede staat zijn. Hier kunt u zeker van zijn door onderhoud uit te laten voeren aan uw leidingen. Daarnaast is het belangrijk dat u leidingen laat installeren door een vakkundige loodgieter. Om er zeker van te zijn dat u tijdens het klussen geen leidingen raakt moet u altijd even uitzoeken wat er zich in de muur bevindt waar u in wil boren. Mocht het toch mis gaan kunt u in zo’n geval het beste meteen de hoofdkraan dichtdraaien. Dit zal de waterschade in eerste instantie even beperken. Vervolgens kunt u contact opnemen met een loodgieter bij u in de buurt om de lekkage te verhelpen.

 

Daklekkage

Ook problemen met de dakbedekking kunnen waterlekkage veroorzaken. Dit kan zowel liggen aan de dakbedekking zelf als aan de dakconstructie. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat de montage door een vakkundige dakdekker wordt uitgevoerd. Om beschadigingen aan de dakbedekking te voorkomen moet er net als bij leidingen onderhoud uitgevoerd worden. Door de verschillende weersomstandigheden heeft het dak veel te verduren door het jaar heen. Vooral door veel bladeren kan er een verstopping ontstaan, wat weer een lekkage veroorzaakt. Als u merkt dat er een lekkage in uw dak zit moet u snel actie ondernemen. Anders kan namelijk het water in het isolatiemateriaal trekken, dit kan vervolgens gaan schimmelen. In zo’n geval zal namelijk de hele isolatie opnieuw gedaan moeten worden. Wanneer u snel een dakdekker inschakelt kan de waterschade beperkt worden.

 

Rioollekkage

Ook in de riolering kan een lekkage ontstaan. Meestal is dit niet meteen zichtbaar, maar wordt de lekkage in eerste instantie opgemerkt door stankoverlast. Vaak ontstaat een lekkage in het riool als gevolg van een verstopping. Om een lekkage te voorkomen is het, naast ook in dit geval onderhoud, belangrijk dat u een verstopping voorkomt. Er wordt regelmatig van alles door het toilet gespoeld dat schadelijk kan zijn voor het riool. Denk bijvoorbeeld aan frituurvet en vochtige doekjes. Als u vermoedt dat er een lekkage in uw riolering zit kan een rioleringsbedrijf u helpen. Zij zullen zorgen dat het lek wordt verholpen en u zo een hoop schade voor bent. Ook bij een verstopping kunt u het rioleringsbedrijf inschakelen. Als de verstopping snel verholpen wordt is de kans dat er een lekkage ontstaat aanzienlijk kleiner.

 

Voor alle lekkages geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Zorg dus voor regelmatig onderhoud aan uw leidingen, dak en riolering. Heeft u een lekkage in Zwolle, of in die regio? Dan staan er daar vakmannen voor u klaar. 


Tags: lekkage Zwolle, riool, riolering, leiding, waterlekkage, loodgieter, daklekkage, dakdekker

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: manonvandenberg.
Publicatie datum: 2015-12-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving