
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


10 lekkere pasta recepten

Tweet |
Salami-Mozzarella lasagne Ingrediënten:
- 65 gram mix voor lasagne-saus.
- 250 milliliter halfvolle melk.
- 250 milliliter kraanwater.
- 300 gram Italiaanse roerbak mix.
- 9 lasagne bladen.
- 125 gram plakjes salami.
- 1 bol mozzarella.
Voorbereiding:
- Roer de mix voor de lasagne-saus door met de melk en het kraanwater (saus).
- Snij de mozzarella in plakjes.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet de saus op en roer nogmaals even goed door (2 minuten. middelhoog vuur).
- Zet het vuur uit en voeg de Italiaanse roerbak mix toe aan de saus.
- Roer goed door.
- Vet een ovenschaal in.
- Schep een klein laagje saus in de ovenschaal en leg daar 2 of 3 lasagne bladen op. (Hoeveelheid is afhankelijk van de maat ovenschaal).
- Schep daarover weer een klein laagje saus, dan wat plakjes salami erop en weer een schep saus.
- Leg er dan weer 2 of 3 lasagne bladen over.
- Maak nog een laag net zoals je net gedaan hebt.
- Leg er weer 2 of 3 lasagne bladen op en giet dan de overgebleven saus erover.
- Leg de plakjes mozzarella erover.
- Zet 45 minuten in de oven.
Boerenkool Gnocchi Ingrediënten
- 25 gram walnoten.
- 1 sjalot.
- 2 eetlepels olijfolie.
- 150 gram boerenkool.
- 250 gram gnocchi di patate.
- 75 gram geraspte jong belegen kaas.
- 1 teen knoflook.
Voorbereiding:
- Hak de walnoten grof.
- Snipper de sjalot.
- Snij de teen knoflook fijn.
Bereiding:
- Verhit een hapjes pan met 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook (1 minuut, middelhoog vuur).
- Schep de boerenkool erin en laat slinken (10 minuten, middelhoog vuur, blijven omscheppen).
- Kook de gnocchi in 5 minuten (Tot ze boven komen drijven).
- Schep de gnocchi na het afgieten ook in de hapjes pan en schep door elkaar.
- Verwarm nog 2 minuten (laag vuur).
- Verdeel mengsel over twee borden, strooi de kaas en de walnoten erover.
- Klaar om op te eten.
Wok pasta Ingrediënten:
- 100 gram magere spekreepjes.
- 1 bakje tuinkers.
- 1 rode paprika.
- 159 gram wok pasta fusilli.
- 1 bosui.
- 1 bouillonblokje.
- 150 gram kastanje champignons.
- 100 gram tuinerwten.
- 1 eetlepel wokolie.
Voorbereiding:
- Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
- Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes.
- Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes.
Bereiding:
- Verhit een wok met 1 eetlepel wokolie.
- Bak de spekreepjes (2 minuten, hoog vuur).
- Voeg de kastanje champignons en de paprika reepjes toe (3 minuten, hoog vuur).
- Voeg 1 bouillonblokje toe en de wokpasta, breng al roerend aan de kook.
- Voeg de tuinerwten toe en breng weer aan de kook.
- Blijf goed omscheppen en laat het water verdampen.
- Verdeel de tuinkers erover, nog een keer goed opscheppen en dan lekker eten.
Champinonnenpasta Ingrediënten:
- 150 gram Penne.
- 1 ui.
- 250 gram champignons.
- 1 eetlepel olijfolie.
- 1 teen knoflook.
- 75 ml zure room.
- 1 eetlepel pijnboompitten.
Voorbereiding:
- Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Snipper de ui.
Bereiding:
-
Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Verwarm een hapjes pan met 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui (1 minuut, middelhoog vuur).
-
Voeg de champignons toe en bak mee (4 minuten, middelhoog vuur).
-
Pers de teen knoflook boven de hapjes pan uit en bak mee (1 minuut, middelhoog vuur).
-
Giet de pasta af en schep de penne bij de hapjes pan.
-
Schep goed door elkaar en voeg de zure room toe.
-
Goed door elkaar roeren en verdeel dan over twee borden.
-
Strooi de pijnboompitten erover.
Macaroni ovenschotel Ingrediënten:
- 1 ui.
- 1 eetlepel olijfolie.
- 150 gram macaroni.
- 1 blikje tomatenpuree.
- 25 gram mix voor macaroni.
- 100 gram ham reepjes.
- 75 milliliter kraanwater.
- 100 gram geraspte jonge kaas.
- 1 prei.
Voorbereiding:
-
Snipper de ui.
-
Maak de prei schoon en snij in ringen.
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Verhit een wok met 1 eetlepel olijfolie.
-
Bak de prei en de ui (5 minuten, middelhoog vuur).
-
Voeg de ham reepjes toe en schep goed door.
-
Voeg de mix voor de macaroni toe en de 75 milliliter kraanwater.
-
Roer goed door en voeg de tomatenpuree ook toe.
-
Blijven roeren en laat het zachtjes aan koken (3 minuten).
-
Giet de macaroni af en voeg toe aan de wok.
-
Schep alles goed door elkaar heen en doe dan in een ovenschaal.
-
Strooi de kaas erover en zet 20 minuten in de oven.
Gegratineerde spaghetti Ingrediënten:
-
150 gram spaghetti.
-
1 ui.
-
1 winterpeen.
-
2 eetlepels olijfolie.
-
Een halve pot nepoletanasaus.
-
100 gram geraspte oude kaas.
-
1 blikje tomaten blokjes.
Voorbereiden:
-
Rasp de winter peen en snijd in plakjes.
-
Snipper de ui.
Bereiding:
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Verhit een hapjes pan met 2 eetlepels olijfolie.
-
Bak de ui en de winterpeen (10 minuten, middelhoog vuur).
-
Voeg de saus toe (5 minuten, laag vuur, regelmatig roeren).
-
Giet de spaghetti af en voeg bij de hapjespan toe.
-
Doe dit mengsel in een ovenschaal, strooi de kaas erover.
-
Zet 10 minuten in de oven.
Groene pesto pasta Ingrediënten:
-
150 gram penne.
-
Een halve courgette.
-
1 teen knoflook.
-
2 eetlepels olijfolie.
-
200 gram tuinerwten.
-
2 eetlepels pesto alla Genovese.
-
75 gram geraspte Parmezaanse kaas.
Voorbereiding:
-
Snijd de teen knoflook fijn.
-
Maak de courgette schoon en snij in blokjes.
Bereiding
-
Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking
-
Verhit een hapjes pan met twee eetlepels olijfolie.
-
Bak de courgette en de knoflook (3 minuten, middelhoog vuur).
-
Voeg de tuinerwten erbij (ongeveer 5 minuten meebakken, tot ze goed ontdooid en warm zijn).
-
Giet de penne af en schep in de hapjes pan.
-
Goed door elkaar scheppen (Zet het vuur laag).
-
Schep de twee eetlepels pesto erdoor.
-
Als alles goed door elkaar is, is het tijd om te eten.
Pastschotel broccoli met spekjes Ingrediënten:
- 250 gram broccoli roosjes.
- 75 gram geraspte jong belegen kaas.
- 150 gram volkoren penne.
- 1 rode ui.
- 250 gram pasta saus.
- 100 gram magere spekreepjes.
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui.
-
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes als dit nog niet gebeurd is.
Bereiding:
-
Kook de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit een hapjespan, zonder olie of boter en bak de ui en spekjes (3 minuten, middelhoog vuur).
-
Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook.
-
Laat 10 minuten koken en voeg de laatste 4 minuten de broccoli toe
-
Giet de pasta af en voeg toe in de hapjespan.
-
Schep goed door elkaar en let het vuur uit.
-
Schep het in een ovenschaal, strooi de kaas erover en zet 10 minuten in de oven.
Spaghetti Carbonara met andijvie Ingrediënten:
-
150 gram kastanje champignons.
-
150 gram gerookte spekjes.
-
2 eieren.
-
150 gram spaghetti.
-
50 gram Parmezaanse kaas.
-
200 gram andijvie.
Voorbereiding:
- Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes.
- Rasp de kaas als deze nog niet geraspt is.
Bereiding:
- Verwarm een hapjes pan (zonder olie of boter) en bak de spekjes op middel hoog vuur. (3 minuten).
- Voeg de champignons en de andijvie toe. (Bak 5 minuten mee, blijven omscheppen).
- Klop de twee eieren, voeg de kaas toe en klop los tot er een saus ontstaat.
- Giet de spaghetti af, stop terug in de pan.
- Roer de saus erdoorheen en schep het mengsel er doorheen.
Zalm lasagne Ingrediënten:
- 150 milliliter Boursin Cuisine light.
- 450 gram spinazie a la crème.
- 6 lasagne bladen.
- 250 gram wilde zalmfilet.
- 50 gram geraspte jonge kaas.
Bereiding:
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Verhit de spinazie in een hapjes pan en laat ontdooien.
- Doe de helft van de spinazie in de ovenschaal.
- Doe daar de helft van de boursin cuisine over.
- Bedek met drie lasagnebladen.
- Doe de rest van de spinazie erover.
- Leg de zalm op de spinazie.
- Doe de rest van de boursin cuisine erover.
- Leg de laatste drie lasagne bladen daarop en strooi de geraspte kaas erover.
- Zet het 35 minuten in de oven.
Lees verder:
Publicatie datum: 2016-01-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
