aanmeld knop
dot

10 lekkere pasta recepten

Spagetti.jpg
Heb je zin in pasta maar ben je het zat elke keer de standaard spaghetti bolognese te eten of de standaard lasagna? Lees dan snel verder voor 10 lekkere pasta recepten die helemaal niet moeilijk zijn om te maken maar wel net zo lekker. De ingrediƫnten voor de porties zijn gebaseerd op twee personen.

Salami-Mozzarella lasagne Ingrediënten:

  • 65 gram mix voor lasagne-saus.
  • 250 milliliter halfvolle melk.
  • 250 milliliter kraanwater.
  • 300 gram Italiaanse roerbak mix.
  • 9 lasagne bladen.
  • 125 gram plakjes salami.
  • 1 bol mozzarella.

Voorbereiding:

  • Roer de mix voor de lasagne-saus door met de melk en het kraanwater (saus).
  • Snij de mozzarella in plakjes.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet de saus op en roer nogmaals even goed door (2 minuten. middelhoog vuur).
  • Zet het vuur uit en voeg de Italiaanse roerbak mix toe aan de saus.
  • Roer goed door.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Schep een klein laagje saus in de ovenschaal en leg daar 2 of 3 lasagne bladen op. (Hoeveelheid is afhankelijk van de maat ovenschaal).
  • Schep daarover weer een klein laagje saus, dan wat plakjes salami erop en weer een schep saus.
  • Leg er dan weer 2 of 3 lasagne bladen over.
  • Maak nog een laag net zoals je net gedaan hebt.
  • Leg er weer 2 of 3 lasagne bladen op en giet dan de overgebleven saus erover.
  • Leg de plakjes mozzarella erover.
  • Zet 45 minuten in de oven.

Boerenkool Gnocchi Ingrediënten

  • 25 gram walnoten.
  • 1 sjalot.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 150 gram boerenkool.
  • 250 gram gnocchi di patate.
  • 75 gram geraspte jong belegen kaas.
  • 1 teen knoflook.

Voorbereiding:

  • Hak de walnoten grof.
  • Snipper de sjalot.
  • Snij de teen knoflook fijn.

Bereiding:

  • Verhit een hapjes pan met 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook (1 minuut, middelhoog vuur).
  • Schep de boerenkool erin en laat slinken (10 minuten, middelhoog vuur, blijven omscheppen).
  • Kook de gnocchi in 5 minuten (Tot ze boven komen drijven).
  • Schep de gnocchi na het afgieten ook in de hapjes pan en schep door elkaar.
  • Verwarm nog 2 minuten (laag vuur).
  • Verdeel mengsel over twee borden, strooi de kaas en de walnoten erover.
  • Klaar om op te eten.

Wok pasta Ingrediënten:

  • 100 gram magere spekreepjes.
  • 1 bakje tuinkers.
  • 1 rode paprika.
  • 159 gram wok pasta fusilli.
  • 1 bosui.
  • 1 bouillonblokje.
  • 150 gram kastanje champignons.
  • 100 gram tuinerwten.
  • 1 eetlepel wokolie.

Voorbereiding:

  • Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  • Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes.
  • Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes.

Bereiding:

  • Verhit een wok met 1 eetlepel wokolie.
  • Bak de spekreepjes (2 minuten, hoog vuur).
  • Voeg de kastanje champignons en de paprika reepjes toe (3 minuten, hoog vuur).
  • Voeg 1 bouillonblokje toe en de wokpasta, breng al roerend aan de kook.
  • Voeg de tuinerwten toe en breng weer aan de kook.
  • Blijf goed omscheppen en laat het water verdampen.
  • Verdeel de tuinkers erover, nog een keer goed opscheppen en dan lekker eten.

Champinonnenpasta Ingrediënten:

  • 150 gram Penne.
  • 1 ui.
  • 250 gram champignons.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 1 teen knoflook.
  • 75 ml zure room.
  • 1 eetlepel pijnboompitten.

Voorbereiding:

  • Maak de champignons schoon en halveer ze.
  • Snipper de ui.

Bereiding:

  • Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • Verwarm een hapjes pan met 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui (1 minuut, middelhoog vuur).

  • Voeg de champignons toe en bak mee (4 minuten, middelhoog vuur).

  • Pers de teen knoflook boven de hapjes pan uit en bak mee (1 minuut, middelhoog vuur).

  • Giet de pasta af en schep de penne bij de hapjes pan.

  • Schep goed door elkaar en voeg de zure room toe.

  • Goed door elkaar roeren en verdeel dan over twee borden.

  • Strooi de pijnboompitten erover.

Macaroni ovenschotel Ingrediënten:

  • 1 ui.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 150 gram macaroni.
  • 1 blikje tomatenpuree.
  • 25 gram mix voor macaroni.
  • 100 gram ham reepjes.
  • 75 milliliter kraanwater.
  • 100 gram geraspte jonge kaas.
  • 1 prei.

Voorbereiding:

  • Snipper de ui.

  • Maak de prei schoon en snij in ringen.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • Verhit een wok met 1 eetlepel olijfolie.

  • Bak de prei en de ui (5 minuten, middelhoog vuur).

  • Voeg de ham reepjes toe en schep goed door.

  • Voeg de mix voor de macaroni toe en de 75 milliliter kraanwater.

  • Roer goed door en voeg de tomatenpuree ook toe.

  • Blijven roeren en laat het zachtjes aan koken (3 minuten).

  • Giet de macaroni af en voeg toe aan de wok.

  • Schep alles goed door elkaar heen en doe dan in een ovenschaal.

  • Strooi de kaas erover en zet 20 minuten in de oven.

Gegratineerde spaghetti Ingrediënten:

  • 150 gram spaghetti.

  • 1 ui.

  • 1 winterpeen.

  • 2 eetlepels olijfolie.

  • Een halve pot nepoletanasaus.

  • 100 gram geraspte oude kaas.

  • 1 blikje tomaten blokjes.

Voorbereiden:

  • Rasp de winter peen en snijd in plakjes.

  • Snipper de ui.

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • Verhit een hapjes pan met 2 eetlepels olijfolie.

  • Bak de ui en de winterpeen (10 minuten, middelhoog vuur).

  • Voeg de saus toe (5 minuten, laag vuur, regelmatig roeren).

  • Giet de spaghetti af en voeg bij de hapjespan toe.

  • Doe dit mengsel in een ovenschaal, strooi de kaas erover.

  • Zet 10 minuten in de oven.

Groene pesto pasta Ingrediënten:

  • 150 gram penne.

  • Een halve courgette.

  • 1 teen knoflook.

  • 2 eetlepels olijfolie.

  • 200 gram tuinerwten.

  • 2 eetlepels pesto alla Genovese.

  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas.

Voorbereiding:

  • Snijd de teen knoflook fijn.

  • Maak de courgette schoon en snij in blokjes.

Bereiding

  • Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking

  • Verhit een hapjes pan met twee eetlepels olijfolie.

  • Bak de courgette en de knoflook (3 minuten, middelhoog vuur).

  • Voeg de tuinerwten erbij (ongeveer 5 minuten meebakken, tot ze goed ontdooid en warm zijn).

  • Giet de penne af en schep in de hapjes pan.

  • Goed door elkaar scheppen (Zet het vuur laag).

  • Schep de twee eetlepels pesto erdoor.

  • Als alles goed door elkaar is, is het tijd om te eten.

Pastschotel broccoli met spekjes Ingrediënten:

  • 250 gram broccoli roosjes.
  • 75 gram geraspte jong belegen kaas.
  • 150 gram volkoren penne.
  • 1 rode ui.
  • 250 gram pasta saus.
  • 100 gram magere spekreepjes.

Voorbereiding:

  • Snipper de rode ui.

  • Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes als dit nog niet gebeurd is.

Bereiding:

  • Kook de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Verhit een hapjespan, zonder olie of boter en bak de ui en spekjes (3 minuten, middelhoog vuur).

  • Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook.

  • Laat 10 minuten koken en voeg de laatste 4 minuten de broccoli toe

  • Giet de pasta af en voeg toe in de hapjespan.

  • Schep goed door elkaar en let het vuur uit.

  • Schep het in een ovenschaal, strooi de kaas erover en zet 10 minuten in de oven.

Spaghetti Carbonara met andijvie Ingrediënten:

  • 150 gram kastanje champignons.

  • 150 gram gerookte spekjes.

  • 2 eieren.

  • 150 gram spaghetti.

  • 50 gram Parmezaanse kaas.

  • 200 gram andijvie.

Voorbereiding:

  • Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Rasp de kaas als deze nog niet geraspt is.

Bereiding:

  • Verwarm een hapjes pan (zonder olie of boter) en bak de spekjes op middel hoog vuur. (3 minuten).
  • Voeg de champignons en de andijvie toe. (Bak 5 minuten mee, blijven omscheppen).
  • Klop de twee eieren, voeg de kaas toe en klop los tot er een saus ontstaat.
  • Giet de spaghetti af, stop terug in de pan.
  • Roer de saus erdoorheen en schep het mengsel er doorheen.

Zalm lasagne Ingrediënten:

  • 150 milliliter Boursin Cuisine light.
  • 450 gram spinazie a la crème.
  • 6 lasagne bladen.
  • 250 gram wilde zalmfilet.
  • 50 gram geraspte jonge kaas.

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 180 graden.
  • Verhit de spinazie in een hapjes pan en laat ontdooien.
  • Doe de helft van de spinazie in de ovenschaal.
  • Doe daar de helft van de boursin cuisine over.
  • Bedek met drie lasagnebladen.
  • Doe de rest van de spinazie erover.
  • Leg de zalm op de spinazie.
  • Doe de rest van de boursin cuisine erover.
  • Leg de laatste drie lasagne bladen daarop en strooi de geraspte kaas erover.
  • Zet het 35 minuten in de oven.

Lees verder:

Paleo dieet recepten


Tags: Pasta, spaghetti, lasagne, macaroni, recepten, Italiaans eten, penne, gnocchi
Artikel geschreven door: Gezond eten.
Publicatie datum: 2016-01-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving