aanmeld knop
dot

De Apple iPhone 5

iphone.jpg
De iPhone 5 is op 12 september 2012 uitgekomen. In 2012 werd op 12 september de iPhone 5 van Apple aangekondigd. De opvolger van de iPhone 4, uiteraard. Fabrikanten van smartphones brengen doorgaans meerdere keren per jaar een nieuw model op de markt. Zo ook Apple. Wat zijn de specificaties van de iPhone 5?


Specificaties

De iPhone 5 van Apple beschikt over een 4-inch retina scherm, oftewel 10,16 centimeter. De resolutie van dit scherm bedraagt 1136 x 640 pixels met een bijbehorende pixeldichtheid van 326 pixels per inch.(ppi), De breedte van de smartphone is hierbij hetzelfde gebleven, wel is de smartphone wat langer geworden. Doordat dit langer is geworden is er een extra rij bijgekomen op het scherm. Op deze rij kun je je apps plaatsen. Je kunt je voorstellen dat apps ook aangepast moeten worden aan deze smartphone. Wanneer dit niet gedaan wordt krijg je zwarte vlakken onder of bovenaan het scherm. Apple probeert dit te voorkomen door appmakers te verplichten deze aan te passen zodat de iPhone 5 ondersteund wordt. Voor het beeldscherm is tevens een nieuwe technologie toegepast. Hierdoor wordt als het ware een hele laag van het scherm overbodig. Door deze technologie is het touchscreen dunner geworden.

 

Uiterlijke kenmerken iPhone 5

De iPhone 5 ziet er een stuk anders uit dan zijn voorganger. De smartphone is nu slechts 7,8 mm dik en weegt 20% minder. Om de achterkant wat sterker te maken is er gekozen voor een aluminium achterkant in plaats van een glazen achterkant zoals bij de voorganger. Deze smartphone maakt tevens gebruik van de nieuwe lightning-dockconnector. Deze aansluiting is een stuk kleiner dan de vorige en heeft aan een 8-pins connector voldoende. Dit zorgt er wel voor dat de wat oudere Apple apparaten niet overweg kunnen met de oplader van deze smartphone.

 

Camera

Wat betreft de camera wordt zo goed als dezelfde camera gebruik als die in de vier. Het grootste verschil zit hem in de software. Deze is geoptimaliseerd zodat deze ook in slechte lichtomstandigheden goed werkt.  Daarnaast is de panoramamodus toegevoegd, waarmee je schitterende foto’s kunt maken. Aan de voorkant van de smartphone zit ook een cameraatje. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor Facetime. Facetime is een applicatie van Apple waarbij je kosteloos kan beeld bellen met andere Apple / IOS gebruikers. Met facetime op je iPhone kun je ook naar bijvoorbeeld je opa bellen die een iPad heeft. Super handig natuurlijk.

 

Refurbished iPhone 5

Ook kun je de refurbished iPhone 5 kopen. Dit is een gebruikte smartphone waarbij de belangrijkste onderdelen vervangen worden. De behuizing en batterij wordt altijd vervangen, daarnaast de overige defecte onderdelen.


Tags: iPhone 5, refurbished, kenmerken, specificaties, camera


Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2016-01-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving