aanmeld knop
dot

Scooterbanden zorgen voor veiligheid

scooter.jpg
Scooterbanden zijn belangrijk. Als je met je scooter rijdt, in de winter, of in een andere koude periode in het jaar, dan doe je er verstandig aan goede banden te hebben met voldoende profiel. Wil je echt optimaal contact met de weg? Gebruik dan winterbanden voor scooters. Lees hier alles wat je moet weten over scooterbanden
GamesGames

Veiligheid voor alles, neem winterbanden

Als je in de winter met je scooter rijd dan is het raadzaam om winterbanden te gebruiken. Winterbanden zorgen voor extra grip bij koude omstandigheden, al vanaf ca 7 graden. Met sneeuw en gladde wegen kan een winterband veel beter overweg dan een zomerband. Dit komt door de samenstelling van het rubber van de band (compound) een winterband heeft een andere samenstelling en is over het algemeen een stuk zachter dan een zomerband.

 

Banden verwisselen

Het nadeel van winterbanden is dat je banden moet verwisselen. Het is in theorie mogelijk om met winterbanden het gehele jaar te rijden maar dan slijten ze wel heel snel en geniet je in de zomer van minder grip, omdat het compound van een winterband gewoon stukken minder is om te gebruiken bij hogere temperaturen dan 7 graden.

 

Bandenlichters

Als je zelf handig bent en enig gereedschap hebt, dan kan je makkelijk zelf je winterbanden plaatsen op je scooter. Bandenlichters zijn hierbij wel makkelijk om te hebben omdat het plaatsen van de band op de velg nog wel even een karwei is en bijna niet te doen zonder beschadigingen als je geen bandenlichters hebt. Bandenlichters zijn niet duur, op internet koop je deze voor +- 10 / 15 euro.

 

Scooterbanden laten plaatsen bij een bandenspecialist

Als je geen zin hebt om zelf je banden op de velgen te leggen, kan je ook zelf de velgen losschroeven van je scooter en dan met de velgen en, eventueel via internet aangeschafte scooterbanden, naar een plaatselijke dealer of bandenspecialist gaan om aldaar de banden te verwisselen. Op deze manier bespaar ja aardig wat geld uit omdat je niets betaalt voor het de-monteren (en monteren) van de voorvelg en achtervelg op de scooter. Uiteraard kan je ook gewoon niets zelf doen en je scooter wegbrengen naar een dealer of scooterspecialist om aldaar nieuwe banden te kopen en te laten plaatsen. Dit is wel een stuk duurder, en als je te maken hebt met een budget, is het misschien beter om het geld te inversteren in betere banden of in winterbanden. Winterbanden en andere scooterbanden koop je goedkoop online, of direct in een winkel.

 

Wanneer zijn de banden versleten?

De banden van je scooter zijn versleten als er geen 'zichtbaar' profiel meer is. Het is dus niet zoals bij autobanden dat er een minimaal profieldiepte moet zijn maar je doet er wel verstandig aan om minimaal 1.8mm profieldiepte te hebben. Hoe dieper het profiel is, hoe beter de band water af kan voeren. Als je onvoldoende profiel hebt is de kans een stuk hoger dat je gaat glijden en dat wil je voorkomen. Ook als er haarscheuren zichtbaar zijn is de band 'versleten' dit omdat het rubber dan is uitgedroogd en minder soepel is. Heb je vragen over scooterbanden of winterbanden? Stel ze dan gerust!


Tags: scooterbanden, scooter band, winterbanden, winterband scooter
Artikel geschreven door: Sander Schmidt.
Publicatie datum: 2016-01-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving