aanmeld knop
dot

5 lekkere ovenschotels

Tonijn.jpg
5 lekkere ovenschotels die helemaal niet moeilijk te maken zijn. Deze schotels kun je ook al een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast voor de volgende dag. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de oven voor te verwarmen en de schotel erin te zetten. De ingrediƫnten en hoeveelheden zijn gebaseerd op twee personen.

Aardappel-champignon schotel

 

Ingrediënten

  • 200 milliliter Aardappel Anders kKruidenknoflook.
  • 150 gram blokjes ham.
  • 50 gram geraspte belegen kaas.
  • 1 rode ui.
  • 1 groene paprika.
  • 200 gram kastanje champignons.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 400 gram krieltjes.

Voorbereiding:

  • Snipper de rode ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de reepjes in blokjes.
  • Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes.

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 200 graden.
  • Verwarm een hapjes pan met 1 eetlepel olijf olie en fruit de rode ui. (1 minuut).
  • Voeg de kastanje champignons toe en bak mee. (4 minuten).
  • Voeg de ham-blokjes, de paprika blokjes en de krieltjes toe en bak even mee. (2 minuten, goed omscheppen).
  • Giet dit mengsel over in een ovenschaal.
  • Verdeel de Aardappel Anders saus erover.
  • Schud de geraspte kaas eroverheen.
  • Verwarm in de over 30 minuten.

Bloemkool-visschotel

 

Ingrediënten:

  • 500 gram vastkokende aardappels.
  • 125 gram champignons.
  • 50 gram geraspte belegen kaas.
  • 20 milliliter kookroom.
  • 200 gram bloemkool roosjes.
  • 200 gram koolvisfilet.
  • 1 eetlepel dille.

Voorbereiding:

  • Schil de aardappels en halveer deze.
  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Maak de bloemkool schoon en als deze nog niet is roosjes zijn, snijd ze in roosjes.
  • Snijd de koolvisfilet in blokjes.

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 200 graden.
  • Kook de aardappels in ruim water gaar. (20 minuten)
  • Doe de laatste 5 minuten de champignons erbij.
  • Giet af en laat uitlekken. Doe de aardappels en de champignons dan verdelen in een ovenschaal.
  • Leg de koolvisfilet blokjes erop.
  • Mix de geraspte kaas, de kookroom en de eetlepel dille door elkaar en giet dit eroverheen.
  • Doe in de oven voor 25 minuten.

Zuurkool-shoama schotel

 

Ingrediënten:

  • 200 gram shoarmareepjes
  • 200 gram aardappelpuree
  • 1 ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 70 gram zure room
  • 25 gram boter
  • 250 gram zuurkool
  • 1 appel

Voorbereiding

  • Schil de appel en snijd in blokjes
  • Snipper de ui

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de aardappelpuree zoals voorgeschreven staat op de verpakking,
  • Doe de helft van de boter in een hapjes pan, verhit en fruit de ui. (2 minuten).
  • Voeg de shoarmareepjes toe en bak mee. (3 minuten).
  • Zet het vuur uit en verdeel de shoarma en de ui in een ovenschaal.
  • Meng de zuurkool met de zure room en de appelblokjes.
  • Schep dit boven op de shoarma in de ovenschaal.
  • Voeg dan de aardappelpuree toe.

 

Champignon-prei schotel

 

Ingrediënten:

  • 150 gram Aardappel Anders Bacon/Ui
  • 200 gram champignons
  • 50 gram gerastpe belegen kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 150 gram prei
  • 400 gram vastkokende aardappels of aardappelschijfjes

Voorbereiding:

  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  • Kook de vastkokende aardappels (als u voor deze gekozen heeft), laat ze afkoelen en snijd in plakjes.

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 200 graden.
  • Verhit de wok met 1 eetlepel olijfolie, rul het gehakt. (3 minuten).
  • Voeg de prei en de champignons toe. (3 minuten mee bakken, af en toe omscheppen).
  • Verdeel de aardappelschijfjes in de ovenschaal, schep het gehaktmengsel eroverheen.
  • Giet dan de Aardappel Anders Bacon/Ui erover en als laatst strooi de geraspte kaas eroverheen.
  • Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Witlof-spek schotel

 

Ingrediënten:

  • 350 gram vastkokende aardappels of aardappelschijfjes.
  • 250 gram witlof.
  • 75 gram zuivelspread bieslook light.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 1 groene paprika.
  • 75 gram ontbijtspel.
  • 1 rode ui.

Voorbereiding:

  • Schil de aardappels en kook deze 10 minuten. Snijd in plakjes. (Alleen als u gekozen heeft voor de vastkokende aardappels).
  • Snijd de witlof in ringen en doe in een pan met koud water. Giet dit af.
  • Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  • Snipper de rode ui.

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 250 graden.
  • Kook de aardappelschijfjes. (15 minuten).
  • Verhit een hapjespan met 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui en de paprika. (3 minuten).
  • Voeg de witlof toe en bak mee. (3 minuten).
  • Voeg de zuivelspread toe en laat smelten.
  • Giet de aardappels af en voeg toe in de hapjespan.
  • Schep het goed door elkaar en schep dan in een ovenschaal.

Tags: Visschotel, vis, oven, ovenschotel, recepten, champignon, witlof, koken, ovenrecepten, eten, prei
Artikel geschreven door: Gezond eten.
Publicatie datum: 2016-01-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving