aanmeld knop
dot

Mindset. Hoe creëer je, je eigen leven op positieve wijze?

spreuk-van-de-week.jpg
Japanse wetenschapper Masaru Emoto (geboren 22/07/1943, overleden 17/10/2014) werd bekend door geheugenexperiment die hij met water heeft gedaan. Hij heeft o.a. stikkers met positieve en negatieve woorden op potjes water geplakt en deze woorden gedurende een bepaalde periode tegen het water uitgesproken. Daarna heeft hij een aantal water druppels uit beide potjes laten bevriezen en de kristallen van het bevroren water bestudeerd. Er kwamen opmerkelijke resultaten uit het experiment.

Als je nagaat dat wij mensen voor ongeveer 70% uit water bestaan, kun je simpelweg 'nagaan' wat de invloed is van onze geest op ons doen en laten. Helaas nemen je gedachtes wel eens een loopje met je. Zo kan je soms afdwalen op vervelende piekerende gebeurtenissen die (wat je zelf eigenlijk ook wel weet) nooit zullen gebeuren. Ze kunnen vervelend zijn en dan heb ik het niet over 'de stemmen in je hoofd' die je vervelende dingen aanpraten, zoals dat je er niet knap uit ziet, niet intelligent bent, te zwaar bent enzovoorts.

 

Mindset

Gelukkig kan je je geest (of zo gezegd je mindset) positief beïnvloeden. Je moet alleen weten hoe. Het vergt tijd (in meditatie) en bepaalde oefening. zodra je door hebt hoe je geest werkt, zal je merken dat het nog leuk is ook. Waar wacht je nog op? Ga er gelijk mee aan de slag. 5 creatieve tips die jou zeker weten op weg gaan helpen. Succes!

 

Tip 1: fun!

Vind je bron van plezier, bijvoorbeeld een terrasje, de leukste film, door het bos lopen... Je kunt het je zo gek niet bedenken. Het zorgt er voor dat je zorgen vergeet. Dat geeft je hoofd rust. Je dwaalt eigenlijk  even af van die negatieve gedachtes, de bron van je zorgen. Je hersens worden afgeleid dus er ontstaat simpelweg plaats voor leuke gedachtes. Je roept ze automatisch op door aan de leuke dingen van nu(en vroeger) te denken.

 

Tip 2: probeer altijd te leren van je fouten.

  • Het dagelijks leven loopt nou eenmaal niet altijd op rolletjes. Je bent soms teleurgesteld in mensen. Je krijgt bijvoorbeeld ontslag van je werk, of je 'ware' heeft het net uit gemaakt enzovoorts. Veel mensen wijzen met de vinger naar een ander als de oorzaak voor hun problemen. Zie het als een  levensles, je bent zelf het probleem van wat jou overkomt in het leven. Ben je ontslagen? Dan was het gewoon niet de baan die bij jou paste, en is er ruimte voor een leukere uitdagender baan, of nog beter, voor een beter salaris.
  • Je vriend of vriendin die het uitmaakt? Waarschijnlijk stonden jullie gewoon beide niet goed in jullie relatie, hoe hard het ook klinkt, ook hier moet je van leren in plaats van er dagen (of zelfs weken) over te piekeren. Probeer na te gaan en te bedenken wat je (heel belangrijk) zelf fout hebt gedaan. Leer hier van en zorg dat je volgende relatie veel beter is en die gene waarschijnlijk nog veel leuker ook!
  • Teleurstellingen te verwerken? Probeer bijvoorbeeld betere afspraken te maken, of duidelijker te communiceren over wat jullie beide zouden willen. Als je klaar bent met het verdriet over een bepaalde gebeurtenis, bedenk dan ook waar je van leren moest. Des te sterker kom je er weer uit.

Tip 3: wees dankbaar.

  • Wees dankbaar voor de positieve gebeurtenissen in je leven. Het beïnvloedt je emoties op een positieve manier. Doe dit elke dag. Plaats op Facebook, Twitter, Instagram of op andere social media hoe blij je bent en wat voor leuke dingen (heel belangrijk) je heb mee gemaakt. Iedereen mag het weten. Deel de dingen waar je blij mee bent met je vriend of vriendin of noteer het in een dagboek zodat je de leuke momenten nog eens terug kunt lezen.
  • Ook op je werk mogen ze weten wat voor leuke dingen jij die dag heb meegemaakt. Zo geef jij ook weer positieve energie door, zonder dat je het in de gaten heb. Sta positief in het leven, dat is de boodschap.

Tip 4: besteed je tijd door met positieve mensen om te gaan.

  • De meeste hebben het niet door maar je bent het middelpunt van de 5 belangrijkste personen waar jij je tijd  mee doorbrengt. Wacht niet langer en ga het liefst zoveel mogelijk om met mensen waar je wel vrolijk wordt, een positief gevoel hebben is het fijnste wat er is.
  • Zoek mensen waar je leuke dingen mee kunt doen, omring je met mensen die goed en eerlijk zijn. Zoek leuke ervaringen, bijvoorbeeld: begin te daten (als je vrijgezel bent natuurlijk.) Ga ook eens in je eentje leuke dingen ondernemen, zodat je nieuwe mensen leert kennen. Cursussen of een korte reis. Hiermee vergroot je je wereld en als jij dingen onderneemt zal je merken dat je veel sneller met nieuwe mensen in contact komt. Maar onthou een ding goed: laat nooit een goede vriend(in) aan zijn of haar lot over als het even wat  slechter gaat (wordt geen eigenheimer). Zorg dat je ook aan anderen blijft denken en verwaarloos vriendschappen en familie niet.

Tip 5: leer van jezelf te houden door bekrachtiging/bevestiging.

Probeer een bekrachtiging uit je hoofd te leren Vervang negatieve gedachtes door positieve.

 

Stop!

Roep heel hard in jezelf 'stop!' tegen de negatieve gedachtes en vervang ze door er een positieve bevestiging tegenover te plaatsen. Je kan de hele wereld aan. Jij bent de baas over je eigen gedachten  Vergeet dit nooit. Het beïnvloed je op positieve wijze.

 

Je bent zelf de baas over je lichaam en geest

Je kunt zelf een bekrachtiging/bevestiging bedenken (iets positief en wat jij wil bereiken in de toekomst bijvoorbeeld). Het klinkt misschien wat zweverig maar uiteindelijk ben jij de baas over je lichaam en geest. Je moet je bedenken dat al het negatieve in jouw leven, dat jij daar altijd nog zelf (een soort van) medeplichtig aan bent. Dus heel simpel, ook aan het positieve.

 

Probeer deze kleine experimenten uit en je zal zien dat je er baat bij heb. Het lijkt me ook heel leuk als je een reactie achterlaat over hoe het bij jou is gegaan en hoe jij er mee omgaat. Ga er vandaag nog mee aan de slag want iedere positieve dag is er een extra en ook elke negatieve dag is er één teveel.

 

Briantenjaldhara

Wil je nog meer tips over een positiever leven en nooit meer met het verkeerde been uit bed stappen? Kijk dan eens bij Mindset Cursus want ook daarmee neem jezelf mee naar je innerlijke ik, alleen jij kent jouw ware ik. Je moet er simpel weg alleen nog achter komen.


Tags: mindset, mediteren, dankbaar zijn, NLP, Masaru Emoto, positief denken
Artikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2016-01-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving