aanmeld knop
dot

Dartbord kopen? Professioneel Dart spelen

logo-tekst.jpeg
Darts speel je het beste met een professioneel dartbord. Dart is een sport die populair is en blijft. Je moet er behendig in zijn om zoveel mogelijk punten te scoren. Het bord moet goed zijn, anders heb je er niet lang plezier van. Wat is een goed dartbord, en wat zijn de spelregels van darten?

Waar kan je een professioneel Dartbord met pijlen kopen? Dart bestaat al zeer lang en er zijn dan ook heel veel dartborden te koop. De kwaliteit laat in veel gewone dartborden meestal te wensen over, waardoor je bord snel kapot gegooid wordt. De pijlen zijn scherp en elke keer dat ze in het bord gegooid worden ontstaat er een gaatje. Op den duur zal je dartbord daardoor zwakker worden, de pijlen vallen eruit, met materiaal en al. Dartborden gaan dan gaten vertonen, het metaal raakt los en het bord is onbruikbaar. Ook goede dartpijlen zijn van belang als je echt goed wilt worden in darten.

 

Kwalitatief goed wedstrijd Dartbord kopen

Koop je eenmalig een kwalitatief goed dartbord dan heb je daar jarenlang plezier van. Voor een paar tientjes heb je al een eenvoudig dartbord, maar verwacht niet veel van de kwaliteit. Wil je een kwalitatief professioneel dartbord? Kijk dan eens bij deze modellen:

Dartpijlen

Zoek je alleen goede dartpijlen? Micheal van Gerwen is een populair merk: Michael van Gerwen dartpijlen.

 

Hoe speel je darts?

Darts is een spel waarbij het om behendigheid in precies gooien gaat, en natuurlijk om de competitie tussen steeds twee spelers, maar het kan ook in partijen gespeeld worden. Elke deelnemer krijgt steeds 3 darts tot zijn/haar beschikking waarmee op het dartbord gemikt wordt. Er wordt gebruikgemaakt van puntentelling om te bepalen wie wint. Je kunt op verschillende manieren darts spelen. Vaak wordt 501 gespeeld.

 

501

Beide spelers of partijen moeten 501 punten wegspelen. Per beurt gooit een speler 3 darts naar het dartbord. Het bord bestaat uit vakken in rood en zwart met puntenwaarde. De punten in het vak bepalen wat de speler aan punten gooit. Zo kan je ook om 701 of 1001 punten spelen.

  • In het midden zit de de bull's eye (ook wel 'de roos' of 'dubbele bull' genoemd) is 50 punten waard.
  • De bull zit rondom de bull's eye, en de bull levert 25 punten op.
  • De smalle ring aan de buitenkant leveren dubbele punten op van het aangegeven aantal, en in de smalle ring rekent men driemaal de score.

Je telt naar beneden af en speelt dus richting de 0. Dan win je de inleg van het potje dart.  Je moet echter wel exact op 0 uitkomen, anders tellen de punten weer omhoog bij. Heb je dus nog 25 punten weg te spelen en je gooit er 50, dan heb je er alsnog 25 weg te spelen. De punten blijven dan gewoon staan. Maar dat is niet alles. Om op 0 uit te komen moet de laatste pijl die je gooit een dubbel in de buitenste ring of een Bull's eye zijn. 

 

Wat is een leg?

Een leg bestaat uit een derde set.  Drie legs is een set. Wedstrijden worden gespeeld in sets. 

 

Sets

Je bepaalt vooral hoeveel sets je moet spelen voordat je gewonnen hebt.

 

Wat is een Dubble in?

Als je 'dubble in' speelt staat een speler op 2,37 meter afstand van het dartbord af achter de werplijn. Het dartbord hangt exact 1.73 meter hoog. De werplijn of okkie (oche), mag niet overschreden worden met je voeten.


Tags: goed dartbord kopen, darts spelen, darts spelregels, dartpijlen, 501, wedstrijd dartbord kopen
Bronnen: http://darts.is-leuk.nl/spelregels.html
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2016-01-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving