aanmeld knop
dot

LED Filament

licht.jpg
LED filament/kooldraad lampen zijn niet ineens uit te lucht komen vallen. Er zit een hele geschiedenis aan vast. Natuurlijk weet iedereen wie de gloeilamp uitvond, Edison. Dit was in zijn jaren een fantastische uitvinding die zeer gewaardeerd werd in de samenleving en die de gehele geschiedenis verandert heeft. Tegenwoordig heeft namelijk iedereen ze wel, lampen. Ondertussen zijn wij er met zijn allen wel achter dat gloeilampen energievreters zijn, mede hierdoor zijn mensen ooit begonnen met het uitvinden van LED lampen, deze zijn namelijk een stuk energiezuiniger.

Beter voor het milieu en beter voor ons

Uiteindelijk is het doelstelling van ieder mens om 'beter' in alles te worden. Deze gedachte bracht men dan ook op het idee om de lampen die bestonden te verbeteren en naar nieuwe hoogtes te brengen. De oude lampen gingen namelijk snel kapot en vraten energie wat ze maar konden. Het was tijd voor een verandering. In een samenleving waarin het milieu hoog op de agenda staat was het dan ook van belang dat de nieuwe oplossing een stuk energiezuiniger en duurzamer zou zijn dan zijn voorganger. Uiteindelijk was er de LED lamp.


De nieuwste LED technologie

LED verlichting is zowel handig als stijlvol, een combinatie die goud waard is in de huidige samenleving. Er is vraag naar veel, helder en sfeervol licht. Met LED verlichting is dit allemaal mogelijk. Dit bijzondere resultaat kan geboekt worden door LED filament/kooldraad lampen zoals bijvoorbeeld de zo geheten COG LED’s die een lichthoek van 360 graden kunnen bereiken in combinatie met warm licht. Uiteindelijk is het resultaat te vergelijken met dat van een gloeilamp, hierdoor bent u verzeker van echt gezellig licht. Een van de vele voordelen zijn echter dat het licht net iets helderder is dan van een gloeilamp en veel minder stroom gebruikt. Zeker op afstand van een paar meter zijn deze lampen niet te onderscheiden van authentieke gloeilampen.


LED filament lampen zijn er in verschillende kleuren

In 2016 heeft de consument de keuze uit twee varianten. Deze varianten zijn beide wit maar er zit wel degelijk een verschil in. Zo is er zacht warm licht of wit warm licht beschikbaar. De ene kleur is echt wit en de ander is wat zachter, deze zachtere kleur zorgt voor een warmere en gezelligere sfeer in de omgeving waar de lampen hangen. De kleur van het licht is hierbij afhankelijk door de kleur van de gebruikte LED chips. Rode chips zorgen bijvoorbeeld voor warm geel licht en blauwe voor wit licht. Dit witte licht is dan ook echt wit, op deze manier kunt u alles goed zien. Deze lampen worden dan ook vaak gebruikt in de moderne bouwlampen of in LED-strips die bijvoorbeeld in werkplaatsen hangen. Mede hierdoor worden er een stuk minder fouten gemaakt in de werkplaats. Dit in vergelijking met de klassieke tl-buis.

 

Warmte van LED filament

Er zijn nog zeker veel meer voordelen verbonden aan LED filament lampen. Zo worden deze lampen een stuk minder warm dan reguliere LED lampen. En dat terwijl reguliere LED lampen ook nog eens een stuk minder warm worden dan gloeilampen. Al met al scheelt het dus een hoop warmte. Erg handig op kleine locaties of in ruimtes waar het toch al gauw benauwd word. Op deze manier voorkomt u dat de ruimte wordt gevuld met nog meer onnodige warmte. LED filament lampen zijn namelijk overal verkrijgbaar en hebben zeker de toekomst. De toekomst kunt u gelukkig nu al in huis halen.

 

LED filament is zeker een winnaar voor het milieu

Met alle aandacht voor de opwarming van de aarde en de uitstoot van alle gassen zijn verbeteringen voor het energieverbruik een welkome toevoeging op de wereld. LED filament is zo’n toevoeging, door het lage energieverbruik drukt het ook nog eens lekker op uw energierekening, wat er uiteindelijk voor zorgt dat er minder energie verbruikt hoeft te worden. Allemaal ten goede van onze aarde. Naast het feit dat de lampen zeer weinig energie verbruiken, gaan ze ook nog eens heel lang mee. Het zijn erg duurzame lampen die ervoor zorgen dat u mooi, helder en sfeervol licht heeft. Alles bij elkaar een mooie toevoeging op de wereld.


LED filament lampen gaan tot wel 15 keer langer mee

Behalve het lage energieverbruik dat deze lampen verbruiken zijn ze ook nog eens heel duurzaam omdat ze heel lang mee gaan, echt heel lang. Ze mogen dan wel heel erg veel op gloeilampen lijken, ze gaan wel 15 keer langer mee dan gloeilampen. Gemiddeld kunnen deze lampen zo’n 30.000 branduren aan in vergelijking met de 2000 uur van een gewone gloeilamp is deze stijging wel echt extreem. Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat LED filament lampen zichzelf terug verdienen. 


Tags: led, licht, buiten, binnen, LED filament lampen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Vinnie-89.
Publicatie datum: 2016-01-22
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving