aanmeld knop
dot

Jouw eerste e-sigaret kopen?

logo-tekst.jpeg
Wil je stoppen met roken of ben je opzoek naar een alternatief voor de tabak sigaret? Dan is een e-sigaret misschien een goed middel, in onderstaand artikel wordt alles uitgelegd over de e-sigaret dat een beginnende damper zou moeten weten alvorens hij een e-sigaret koopt.

Het dampen van een e-sigaret is niet onschadelijk, en het is beter om niet te roken en niet te dampen. Echter heeft onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door de Harvard School of Public Health wel uitgewezen dat het dampen van een e-sigaret minder schadelijk is dan het roken van een tabak sigaret. Bron: https://www.gov.uk/government/news/e-cigarettes-around-95-less-harmful-than-tobacco-estimates-landmark-review

Om te beginnen zijn er twee soorten e-sigaretten; de gewone eenvoudige e-sigaret zonder ditjes en datjes en de MOD boxes met alle mogelijke opties erop. Als startende damper kan je het beste kiezen voor de gewone eenvoudige e-sigaret, om twee redenen;

  • Mocht het dampen je niet bevallen en kies je voor een MOD box dan heb je veel geld uitgegeven.
  • Ook heeft een MOD box veel mogelijkheden die bij de beginnende damper vooral zullen zorgen voor veel verwarring en moeilijkheden.

Waaruit bestaat een e-sigaret?

De clearomizer ook wel (in de volksmond) 'de tank'  genoemd is het vloeistof reservoir waarin je de e-liquid doet die je wil dampen. In de clearomizer bevindt zich een coil, dat is een verwarmings elementje dat ervoor zorgt dat de e-liquid wordt omgezet naar damp. Een clearomizer voor op een e-sigaret is verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • Bottom coil . Zoals de naam al zegt zit de coil op de bodem van de clearomizer. Omdat de damp een langere weg moet afleggen koelt hij af en krijg je met een bottom coil een relatief koele damp.
  • Top coil. Heb je liever een iets warmere damp dan kun je het beste een top coil verkiezen. Bij een top coil clearomizer zit de coil dicht bij het mondstuk in de buurt. Met als gevolg dat de damp geen lange weg hoeft af te leggen en hierdoor minder zal afkoelen. Echter hebben top coil clearomizers wel één nadeel; om de coil vochtig te houden dien je de clearomizer af en toe op de kop te houden als het e-liquid niveau lager staat als dat de coil zit.
  • Dual coil. Ben je opzoek naar een clearomizer die veel damp produceert, dan is een dual coil een aanrader. In een dual coil clearomizer zitten als het ware twee coils. 

Ook heeft de ene e-sigaret een grotere clearomizer als de andere. In de Nederland mogen de clearomizers verkocht worden tot 3 ml inhoud, dat is wettelijk vastgelegd in 2015.

Om de coil warm te krijgen zodat deze e-liquid kan omzetten in damp heeft deze uiteraard energie nodig, die haalt de e-sigaret uit een batterij die erop zit. Eenvoudige e-sigaretten zijn verkrijgbaar in batterij met een capaciteit van 300 tot en met 1100 mAh. De meeste e-sigaretten worden verkocht met een batterij van 900 mAh. Hiermee kom je gemakkelijk twee dagen door tot dat je deze weer dient op te laden.

 

Onderhoud e-sigaret

Een e-sigaret vraagt ook om een klein beetje eenvoudig onderhoud; je dient om de circa 3 weken de coil te vervangen. Doe je dat niet op tijd dan zal de damp verbrand gaan smaken. Ook bestaan er clearomizers waarvan je de coil niet kunt vervangen, je dient dan iedere 3 weken een nieuwe clearomizer te kopen.

Wil je een e-sigaret kopen, zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de informatie in dit artikel, en laat je gerust adviseren. Het dampen van een e-sigaret is echter wel schadelijk voor je gezondheid. 


Tags: e-sigaret, kopen
Bronnen: gov.uk/government/news/e-cigarettes-around-95-less-harmful-than-tobacco-estimates-landmark-review
Artikel geschreven door: Vinnie-89.
Publicatie datum: 2016-01-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving