aanmeld knop
dot

Wasdroger kopen?

huisje.jpg
In 60% van alle huishoudens in Nederland staat een wasdroger. Het is erg handig om er een te hebben. Waarom? Je bent bijvoorbeeld druk in de weer en hebt een leuk feestje. Je zoekt je favoriete shirt, alleen kan hem nergens vinden. Dan bedenk je dat hij vuil is en je hem in de wasmachine hebt gedaan. Dat shirtje ophangen kost veel te veel tijd. Dit is het moment waarvoor veel mensen hun wasdroger hebben.

Een wasdroger is dus vooral makkelijk. Als het echt moet is het drogen van was snel geregeld. Je stopt kleding, lakens en handdoeken een tijdje in de droogtrommel en het wasgoed komt er warm en droog uit. Een ander groot voordeel van een wasdroger is dat wasgoed fris ruikt na het drogen. Wasgoed wat in huis droogt, gaat onprettig ruiken, als het drogen niet snel gaat, omdat in natte was bacteriën groeien. Ook is het fijn dat je geen natte was meer in huis hoeft op te hangen. Je hebt geen wasrekjes meer nodig en je kunt je droge was dezelfde dag nog opvouwen en schoon en droog in de kast leggen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor de aanschaf van een wasdroger.  Maar waar haal je dat fijne apparaat nu precies?

 

Droogtrommel kopen 

Een droogtrommel kopen kan je op veel verschillende plaatsen. De een is net iets beter dan de ander maar zodra je een nieuwe wasdroger hebt ben je waarschijnlijk sowieso blij met de vele voordelen. Wat is de goedkoopste manier om een wasdroger te kopen? Het liefst betaal je een zo laag mogelijk prijs, krijg je goede service en kost het je zo allemaal weinig mogelijk moeite om een droger thuis te krijgen. Steeds meer mensen bestellen hun was droger gewoon online. Het gaat snel en de droger wordt thuisbezorgd. Ook bespaart het je een rit naar de winkel, terwijl je online alle machines die er zijn, kunt bekijken.

 

Bepalen welke wasdroger je wilt kopen.

Voor je een nieuwe wasdroger gaat kopen moet je wel weten welke droger je precies wilt aanschaffen. Er zijn in 2016 wel meer dan 100 verschillende wasdrogers, dus er is genoeg keuze. Ten eerste moet je bepalen wat voor type wasdroger je wilt kopen. Vaak staan er online ook beoordelingen bij, dat is een ander groot voordeel van online kopen. 

 

Welk type droger past bij jou?

Je hebt keuze uit 3 verschillende droogtrommels. Eigenlijk zijn er geen 3 maar 4 verschillende soorten wasdrogers. Er bestaat zelfs een gasdroger. Deze komt eigenlijk bijna niet voor. Dat is de reden waarom deze in dit artikel verder buiten beschouwing gelaten wordt.

  • Afvoerdroger: De afvoerdroger is het goedkoopste. Deze heb je al voor €200 en zijn vaak nooit duurder dan €400 – €500. Dit type wasdroger maakt gebruik van warme lucht die het door de droogtrommel stuurt en dan naar buiten afvoert. De droger is wel alles behalve energiezuinig maar dat zie je ook aan het kleine prijsje van deze wasdroger.
  • Condensdroger: De condensdroger is al iets zuiniger dan de afvoerdroger. Veel mensen denken dat dit de beste wasdroger is. Dit was hij ook een hele tijd maar er is tegenwoordig een nieuw type wasdroger wat de condensdroger bijna overbodig maakt. Dit is de warmtepompdroger.
  • Warmtepompdroger: De warmtepompdroger is de meest energiezuinige wasdroger momenteel beschikbaar. Dit type komt ook ver uit als beste uit de test. Het nadeel is dat deze wasdroger op de korte termijn meer kost. Het aanschaffen van deze drogers kost vaak meer dan €500. Voor de echt goede wasdrogers betaal je al snel €750.kwijt. (Prijsindicatie 2016)

Beste plaats om een nieuwe wasdroger te kopen

Je kan je wasdroger natuurlijk in een normale winkel kopen maar dan schiet je jezelf waarschijnlijk in je voet. Het is namelijk alles behalve voordelig om hem in je plaatselijke witgoed zaak te halen. Tegenwoordig is het vele malen voordeliger om de wasdroger online te bestellen. Let daarbij op kortingen en eventuele bezorgkosten, garantie en eventuele retourskosten.

 

Service voor installatie

Sommige mensen krijgen een zware wasdroger niet naar boven gedragen of geïnstalleerd. Dat is niet raar en je moet je hier ook zeker niet voor schamen. Het is dan wel belangrijk om er service bij te bestellen. Er zijn genoeg webshops die dit aanbieden.  


Tags: Droger, Wasdroger, Huishouden, Wassen, Kleding, Kleren
Bronnen: droger-kopen.nl/droogtrommel/

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Frans de Vries.
Publicatie datum: 2016-02-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving