aanmeld knop
dot

Voetreflexologie is voor iedereen

voeten.jpg
Wat is voetreflexologie? Voetreflexologie (ook wel reflexologie of reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die oorspronkelijk uit China komt. Deze geneeswijze heeft als uitgangspunt dat alle organen en lichaamsdelen een verbinding hebben met bepaalde plaatsen op de voeten. Door het masseren van deze zones kan men de energiedoorstroming van het lichaam herstellen dan wel onderhouden. Ook kan met door het voelen van de voetzool vaststellen met welk lichaamsdeel er iets aan de hand is. Deze geneeswijze gaat er vanuit dat een goede energiedoorstroming de basis van een goede gezondheid is en dat het blokkeren van energie een ziekte kan veroorzaken.

Hoe werkt het?

In het lichaam stroomt energie in bepaalde banen. Op ongeveer 800 punten op ons lichaam kunnen wij deze energiebanen beïnvloeden. Dit kan door middel van acupunctuur, maar dit kan ook door middel van voetreflexologie.

 

Zones

Het lichaam is in tien zones verdeeld, die op de voeten in kaart worden gebracht. Het lichaam wordt daarnaast ook verticaal geprojecteerd waarbij het hoofd bij de tenen ligt en de voeten bij de hiel.

 

Toepassing

Het toepassen van deze behandelmethode stimuleert de doorbloeding waardoor het lichaam in balans wordt gebracht. Ook is gebleken dat deze geneeswijze een zeer positief effect heeft bij baby's en kleuters.

 

De diverse behandelmethodes

 Voetreflexologie omvat vele verschillende behandelmethodes zoals :

  • Oppervlakkige behandeling. Deze behandeling is bedoeld voor spieren, botten, huid en gewrichten (zoals sport blessures, verzwikkingen, botbreuken e.d.
  • Anti-stress behandeling. Deze methode wordt toegepast bij patiënten met stress, migraine, hoofdpijn, slaapproblemen en maagproblemen.
  • Meridiaanklacht. Wanneer er geen goede energiedoorstroming is waardoor er een 'energievolte' of 'energieleegte' ontstaat.
  • Orgaanklacht. Hierbij worden klachten als artrose aan de gewrichten, fibromyalgie, blaasproblemen, maagproblemen, longproblemen, obstipatie e.d.
  • Hormonale behandeling. Hierbij wordt de hormoonspiegel weer in balans gebracht. Deze methode wordt toegepast bij overgangsklachten, acne, menstruatieklachten e.d..
  • Metamorfosemassage. Deze massage helpt bij het weer op kracht te komen, bij het verwerken van emoties en werkt ook pijnstillend.

Iedereen kan dit leren

Door het volgen van een professionele en goede cursus voetreflexologie kunt u deze behandel methodes makkelijk vanuit uw eigen huis toepassen. Een 'normale' massage is natuurlijk heerlijk maar een massage met behulp van deze techniek voorkomt vaak klachten en kan in veel gevallen zelfs huidige klachten verhelpen. Het is geen geneesmiddel, maar wel een ondersteunend middel om te ontspannen en bijvoorbeeld om te helpen pijn te bestrijden.


Tags: voetreflexologie, reflexologie, reflexzonetherapie
Artikel geschreven door: ebreur.
Publicatie datum: 2016-02-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving